OPINIONS

Σέρβος κύριοι, Σέρβος...

BASKET LEAGUE / 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ 2016-2017 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ 2016-2017 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το 1-0 του κακού Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό Superfoods και... τον Σέρβο, που συνεχίζει να ανεβάζει την απόδοσή του.

Εντάξει, προπονητές, παίκτες, οπαδοί και των δυο "αιωνίων" (όσοι δε ξέρουν μπάσκετ), θα πουν το κλασικό "σημασία έχει η νίκη σε αυτά τα ματς". Και έτσι σε μεγάλο ποσοστό θα καλυφθεί η εικόνα του πρώτου τελικού . Δυο ομάδες. Η μια στην έδρα της!

Με …τρέμουλο , με air ball, με μπάλες να φεύγουν μέσα από τα χέρια και μικρή βοήθεια από παίκτες που θα πρέπει να δώσουν κάτι στη συνέχεια. Αλλιώς δε θα βγαίνει. Από την άλλη, μια ομάδα που σουτάρει, ούτε καν στην πρώτη πάσα. Όποιος πάρει μπάλα, κατεβαίνει και το… μπουμπουνάει. Με έναν προπονητή να "τα βάζει" με τον μοναδικό παίκτη που βλέπει "βαρέλι" το καλάθι και έναν κοντό που μόλις φτάνει στο + 3, αντί να παίξει έξυπνα, θέλει να κάνει το… κομμάτι του. Μαζεύτηκαν λοιπόν και έπαιξαν. Και μέσα στο ΣΕΦ υπήρχαν συνολικά καμιά δεκαριά χιλιάδες άνθρωποι. Όλοι μαζί. Ποιος έφυγε στο τέλος κερδισμένος; Ο μοναδικός… Σέρβος. Και θα πρέπει να πάνε και οι Ολυμπιακοί να του κάνουν και κανά δώρο, που σε μια βραδιά τρεμούλας και "τούβλων", ο Νίκολα Μιλουτίνοβ έσπαγε τον καρπό του, σούταρε όπως το επιβάλλει η μπασκετική παιδεία της πατρίδας του και όρισε την έκβαση της αναμέτρησης.

Α μη το ξεχάσω: Ιδού ο επόμενος σέντερ των Σαν Αντόνιο Σπερς κι αν όχι του χρόνου, 100% σε δυο- τρία. Και βέβαια, έχει αρχίσει το αναμενόμενο ξεβράκωμα όσων πέρυσι "τα βάζαμε μαζί του" με εμένα πρώτο και καλύτερο. Όχι ότι είχα άδικο. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός δε μπορεί να είναι… κολέγιο εκμάθησης κάθε χρόνο και αυτή ήταν η ένσταση τόσο οι δική μου όσο και πολλών από εσάς. Εξάλλου, όλοι ξέραμε πως ο Νίκολα θα απογειώσει την καριέρα του. Απλά για να γίνει, χάθηκε μια σεζόν στην Ευρωλίγκα και έμεινε ο Χάντερ ολομόναχος να "σκοτώνεται" (χτύπησε κι ο Γιανγκ). Τέλος πάντων, στα… φρέσκα κουλούρια, ο Νίκολα όταν ο Παναθηναϊκός έδειξε να αγγίζει το ροζ φύλλο, άπλωσε τη χερούκλα του, το έκοψε και το έβαλε στην τσέπη του προπονητή του.

BASKET LEAGUE / 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ 2016-2017 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ 2016-2017 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Όχι πάντως μόνος. Ο Βασίλης Σπανούλης, έχει οργιάσει και δίχως να το πολυκαταλάβουν όσοι ήταν στο παρκέ . Έχει παίξει 34 λεπτά (!), μοίρασε έτοιμα καλάθια και η φάση του αγώνα βέβαια, είναι το επιθετικό ριμπάουντ- καλάθι. Το πρώτο του επιθετικό ριμπάουντ στο φετινό πρωτάθλημα που κατέληξε σε καλάθι από τον ίδιο. Ναι, αυτό ήταν! Ο Ολυμπιακός προηγείται 1- 0 σε μια σειρά που φυσικά δεν έχει τελειώσει και την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει διαφορετικά. Εντελώς…

Το ημίχρονο πάντως, δεν ήταν τόσο μοιρασμένο όπως φαίνεται στο σκορ. Ο Ολυμπιακός με την αρχική του εικόνα πάταγε καλύτερα. "Χάλασε" η εικόνα αυτή στο ροτέισον και με τον εκνευρισμό. Η επίθεση έχασε τη διάρκειά της, μπήκαν στην διαδικασία να ασχολούνται με τους διαιτητές μετά από ένα ποδοσφαιρικό φάουλ- κράτημα στον Γιάνγκ και ο Παναθηναϊκός φυσικά, δεν είναι καμιά μικρή ομάδα για να μην εκμεταλλευτεί την αδράνεια του αντιπάλου. Ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη μπήκαν στο ματς λες και ήθελαν να κάνουν με τη μια, όσα δε μπόρεσαν κόντρα στη Φενέρ. Και αυτό ήταν πολύ καλό φυσικά για τον Σφαιρόπουλο. Η άμυνα, μπέρδευε τους "πράσινους" και για σεβαστό χρονικό διάστημα, η μόνη αντίδραση του "τριφυλλιού" ήταν οι βολές του Μπουρούση.

Την ίδια ώρα, όσα και αν έκανε ο Πασκουάλ δεν έβλαπταν τη λειτουργία των πρωταθλητών. Μέχρι να χαθεί η ισορροπία. Το προβάδισμα δυο πόντων του Ολυμπιακού, ήταν… υπέροχο για τον αντίπαλό του. Και το χειρότερο που μπορεί να πάθει η ομάδα, είναι να χάσει την συχνότητα στο σκοράρισμα. Το έπαθε και ο Σφαιρόπουλος είδε στο 17’ τον Παναθηναϊκό (αφού πρώτα είχε ένα σερί 0- 10) να περνάει και μπροστά στο σκορ. Η επιστροφή του Σπανούλη και η παρουσία απέναντί του των Φώτση - Μπουρούση, χάρισαν ανάσες στον Ολυμπιακό και έτσι πήγε στα αποδυτήρια με το "ανεμικό" + 2. Τίποτα δηλαδή…

Α και μη το ξεχάσω, ο Ρίβερς πρέπει να ‘χει καμιά δεκαριά αφίσες του Ολυμπιακού σπίτι του , αφού χάρη σε αυτή την ομάδα το παιδί δε θα πεινάσει ποτέ. Σύμπτωση επαναλαμβανομένη, παύει να είναι σύμπτωση. Δέκα χρόνια θα τον κρατήσουν οι "πράσινοι" και 90 χρονών να πάει και να φοράει μασέλα, αυτός θα βάζει πόντους στον Ολυμπιακό. Δεδομένο… Και να ‘χει δυο φάουλ ο άνθρωπος από το πρώτο μέρος και να μη τον ποστάρει κάποιος μπας και πάρει τουλάχιστον τρίτο φάουλ και του βάλει δύσκολα.

BASKET LEAGUE / 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ 2016-2017 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ 2016-2017 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παπανικολάου πάντως, όσο πέρναγε η ώρα του έβαζε δύσκολα, σε σημείο ο Πασκουάλ να "βάλει χέρι" στον παίκτη του (αδίκως κατ’ εμέ, αφού έχει τόσους άλλους για να αγριέψει) στα τελευταία δευτερόλεπτα μετά από μια τάπα του Κώστα. Επιστρέφοντας από την ανάπαυλα, είδαμε τους παίκτες του Παναθηναϊκού σε πολλές επιθέσεις να σουτάρουν δίχως πάσα(!) αλλά στο 30’ να κερδίζουν και με δυο πόντους. Πέτυχαν άλλο ένα σερί (0-8) και βρήκαν ρυθμό μέσω των άσχημων επιλογών των αντιπάλων τους. Είχε θέματα ο Ολυμπιακός και το ξέρουν όλοι. Η άμυνα δε λειτούργησε άσχημα, αλλά επιθετικά ο βαθμός συνεργασίας δεν ήταν υψηλός και κάποιες επιλογές, απελπιστικά άστοχες.

Όσο κυλούσε ανάποδα η ώρα, αυξανόταν η πίεση, ο κόσμος είχε βρει "δουλειά" με τον Ψαριανό και ο Σφαιρόπουλος απλά έψαχνε κάτι να… γυρίσει το κουμπί. Πεντάδα λοιπόν με Μάντζαρη (βίδωσε τον Καλάθη), Παπανικολάου (ξανά ενέργεια), Σπανούλη, Πρίντεζη και Μιλουτίνοβ. Ήρθε το μοναδικό σερί του Ολυμπιακού στο παιχνίδι (8- 0) και δε γινόταν να ηττηθεί, από μια ομάδα που ‘χε μείνει αποκλειστικά και μόνο με τον Μπουρούση. Έναν Μπουρούση που έπρεπε και να αντέξει τα τρία πεντάρια του Ολυμπιακού που εμφανίζονταν μπροστά του και να βρει άκρη με τον Μιλουτίνοβ και να βάλει και κανά πόντο, όταν φυσικά του έδιναν μπάλα ο Τζέιμς και ο Καλάθης. Η σειρά είναι στο 1- 0. Ο "άδειος" από το φάιναλ - φορ Ολυμπιακός, πήρε το ματς και πλέον… μπήκε στη διαδικασία των τελικών. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος του. Όλα τα άλλα θα τα δούμε τις επόμενες μέρες…

ΥΓ. Σεβαστείτε τους παίκτες των δυο ομάδων. Είναι τρομερό να "σκοτώνονται" για έναν τίτλο και να διαβάζουν για πιθανούς αντικαταστάτες τους και μεταγραφές…

Μόνο Instagram: Pantelaras10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σφαιρόπουλος: "Ελέγξαμε το παιχνίδι στο τέλος"
Μάντζαρης: "Βιαστήκαμε να τελειώσουμε το ματς"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ