OPINIONS

Ο Αμπιντάλ θα κάνει πλάκα στην Ελλάδα!

Ο Αμπιντάλ θα κάνει πλάκα στην Ελλάδα!
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος αναλύει τη θέση του Ερίκ Αμπιντάλ στον Ολυμπιακό και λυπάται τους μόνιμους "νεκροθάφτες". Ποιο επιχείρημά τους χαρακτηρίζει ως γελοίο και εμετικό. Που να στρέψουν το ενδιαφέρον τους οι φίλοι των ερυθρόλευκων.

Άλλο ένα από τα μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Άλλος ένας ποδοσφαιριστής με λαμπρή καριέρα, με τίτλους, με συμμετοχή σε τελικό Μουντιάλ, θα πατήσει Καραϊσκάκη, θα παρουσιαστεί μπροστά στο-πάντα- απαιτητικό κοινό των πρωταθλητών.

Ο Ερίκ Αμπιντάλ, έμαθε στη ζωή του να παλεύει σε πολλά… μέτωπα. Δεν θα σας κουράσω όμως με το ποιος είναι ο Γάλλος, το ξέρετε πολύ καλά, έχετε παρακολουθήσει αρκετές εμφανίσεις του, γνωρίζετε εξάλλου και τι έχει περάσει τόσο στην επαγγελματική του καριέρα, όσο και στην προσωπική του ζωή. Ας προσπαθήσουμε όμως παρεούλα, να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, όσον αφορά στον Ολυμπιακό. Γιατί το άκουσμα και μόνο της μεταγραφής, προκάλεσε (ως συνήθως) ποικίλες αντιδράσεις. Οι περισσότεροι χάρηκαν που ένα τέτοιο όνομα θα κοσμεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπήρξαν αρκετοί που έσπευσαν να κατακρίνουν την κίνηση του Ολυμπιακού. Κοιτάξτε, δικαίωμα άποψης έχουν οι πάντες και ούτε είναι απαραίτητο να συμφωνούν οι άνθρωποι. Αρκεί τα επιχειρήματα να είναι σωστά, σοβαρά και να ‘χουν να κάνουν με το αντικείμενο. Ειρωνείες μια ζωή για την ηλικία ενός παίκτη και κυρίως για τα προβλήματα της υγείας του, ανήκουν μόνο σε ανθρώπους «μικρούς» και κακεντρεχείς! Ή για να είμαι και πιο σωστός, εντάξει, το να σχολιάσεις έναν ποδοσφαιριστή επειδή θα ήθελες να τον είχες στα 25 χρόνια του(κι ας μη γίνεται) πάει κι έρχεται. Να φτάνεις όμως στο σημείο να επιχειρηματολογείς, ακόμη και με την χειρότερη ασθένεια του κόσμου, είναι γελοίο και εμετικό. Όπως και να ‘χει, ο Ερίκ Αμπιντάλ, απέδειξε ο ίδιος, ότι ξέρει να κερδίζει και να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο.

Στο άκουσμα της μεταγραφής λοιπόν, φυσικά και αντέδρασαν κάμποσοι. Αντέδρασαν άνθρωποι που ξέρουν ποδόσφαιρο, αντέδρασαν και άνθρωποι που παριστάνουν ότι ξέρουν ποδόσφαιρο, μα επί της ουσίας φλυαρούν, απλά για να ασχολούνται οι άλλοι μαζί τους. Ας πάμε λοιπόν, να μιλήσουμε για αυτούς που γνωρίζουν το άθλημα και όχι για όσους «θάβουν» έναν παίκτη, όπως έκαναν άλλωστε και με τον Ριβάλντο και τον Μπέλμπεργκ και τον Ορμπάιθ και τόσους άλλους. Συνήθισαν στον Ολυμπιακό να ξεφτιλίζουν όλους τους «νεκροθάφτες». Έ, άλλη μια ευκαιρία να το ξανακάνουν.

Αμπιντάλ λοιπόν! Παίζει στο πλάι , παίζει και στόπερ. Με το που ακούστηκε η μεταγραφή «έδιωξαν» ήδη παίκτες. Εγώ όμως δεν μπορώ να σας γράψω με αυτό το δεδομένο. Οι Πειραιώτες δεν πούλησαν κάποιον ποδοσφαιριστή ακόμη, άρα δε γίνεται να συζητάμε υποθετικά. Για να μην σας χαλάσω χατίρι όμως, άντε να το κάνω κι αυτό. Ας πάρουμε το κέντρο της άμυνας: Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με Μανωλά- Σιόβα, κατέληξε με Μανωλά- Μαρκάνο. Ο Γάλλος αποκτάται και δύσκολα κάθεται πάγκο, έτσι δεν είναι; Οπότε με τον Μανωλά στην ομάδα, θα παίξει μαζί του. Ο Σιόβας προερχόμενος από τον τραυματισμό και θα «τρέξει» να κερδίσει θέση και υπάρχουν και οι Αβραάμ- Αυλωνίτης. Τον Μαρκάνο, δεν τον γράφω, αφού επί της ποδοσφαιρικής ουσίας αποκτάται παίκτης που κάνει ό,τι και ο Ισπανός. Παίζει στις ίδιες θέσεις. Συνεπώς δε δίνει τα χρήματα ο Ολυμπιακός και δεν αγοράζει τον Ιβάν. Πότε μπορεί να γίνει αυτό; Αν πωληθεί ο Μανωλάς. Ας υποθέσουμε λοιπόν, ότι εμφανίζεται ομάδα «σκάει το χοντρό πακέτο»(γιατί μόνο έτσι θα φύγει ο Κώστας) και παίρνει τον διεθνή Έλληνα. Κρατάς Μαρκάνο, έχεις Σιόβα, Αβραάμ, Αυλωνίτη. Είστε ευχαριστημένοι; Κάποιοι θα πείτε όχι! Ναι, γιατί φεύγει ένας παικταράς και ο Αμπιντάλ είναι στα 35 του, αυτό δεν θέλετε να μου πείτε; Μαζί σας κι εγώ! Πως όμως θα φέρεις στην Ελλάδα 25χρονο κεντρικό αμυντικό από μεγάλη ομάδα; Ρωτήσατε αν θέλει κάποιος; Τις τιμές τις γνωρίζετε; Να βοηθήσω; Τούτη την εποχή , το πιο hot όνομα, είναι ο Μπενάτια της Ρόμα. «Σφάζονται» για να τον πάρουν, αλλά οι Ρωμαίοι απαιτούν τα …μαλλιοκέφαλά τους. Πώς να πάρει ο Ολυμπιακός νεαρό κεντρικό αμυντικό; Οι ηλικίες και η αξία των πρωταθλημάτων, δυστυχώς βάζουν μεγάλο απαγορευτικό στην χώρα μας. Η λύση του Αμπιντάλ είναι ενδεδειγμένη, γιατί απλά, ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής μπορεί στο… ρελαντί να βγάλει τις «εσωτερικές υποθέσεις» και να… πολεμήσει τα ματς του Τσάμπιονς Λίγκ.

Πάμε τώρα, στα αριστερά! Να ξεκαθαρίσω(αν και το ξέρετε) ότι στήριζα και θα στηρίζω πάντα τον Χολέμπας. Τον θεωρώ έναν τεράστιο αθλητή, έναν πολεμιστή, που έπαιξε μεγάλος μπάλα και αν τον χρησιμοποιήσεις σωστά θα πάρεις από αυτόν το 120%. Πάλι οι «σειρήνες» ακούγονται για τον Χοσέ. Αν λοιπόν φύγει, έχεις Αμπιντάλ, κρατάς Μαρκάνο, έχεις κι άλλον έναν από πίσω(Μπόνγκ ή κάτι άλλο) και είσαι μια χαρά! Διαφωνείτε; Μεταξύ μας, ο Μίτσελ με Αμπιντάλ πίσω και Χολέμπας μπροστά, θα ‘χει μια πλευρά- δυναμίτη, αλλά αυτό είναι δικό του θέμα και όχι δικό μου. Τη γνώμη μου λέω , όπως κι εσείς την δική σας! Αυτό το τελευταίο, στην περίπτωση που δεν χάσεις τον Χολέμπας(το ιδανικότερο). Ο Γάλλος με την εμπειρία του και την κατάσταση που βρισκόταν στην Μονακό, για πλάκα παίζει στον Ολυμπιακό. Έχει κάνει τέτοιες προετοιμασίες στη ζωή του, που πιστέψτε με, του είναι παιχνιδάκι να σταθεί στην Σούπερ Λίγκα. Και μόνο με την τοποθέτηση που θα παίρνει, θα ‘χει κερδίσει το 80% της φάσης. Για να χάσει μονομαχία, θα πρέπει να γλιστρήσει. Τόσο απλά, τόσο ποδοσφαιρικά. Συν τοις άλλοις, ενόψει Τσάμπιονς Λίγκ, χρειάζεσαι και ονόματα. Εκεί ο Αμπιντάλ, θα πρέπει να δουλέψει σε «άλλες στροφές» βέβαια, αλλά θα παίξει ρόλο όλη η ομάδα.

Για να ‘μια δίκαιος, καταλαβαίνω και όσους από εσάς θα θέλατε κάτι νεότερο ή κάτι που να το απολαμβάνεται τούτες τις μέρες στο Μουντιάλ. Το ελληνικό πρωτάθλημα όμως, είναι μια μικρή κουκίδα στα όνειρα και στις βλέψεις αυτών των ποδοσφαιριστών, Ναι, οι φτασμένοι παίκτες, αυτοί που έχουν πειστεί ότι δεν θα παίζουν πια στα θηρία, αυτοί μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα. Και για την ώρα, τουλάχιστον-να τα λέμε όλα- υπάρχει ένας Ολυμπιακός που συνεχίζει και φέρνει τέτοιους ποδοσφαιριστές. Βέβαια, πρέπει να τα γράφουμε όλα. Όπως ανέφερα κάποια ονόματα που «βούλωσαν» στόματα, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος που έχει πάνω της για παράδειγμα τον Σαβιόλα. Όμως οι μεταγραφές καλοί μου φίλοι, είναι και ρίσκο. Πληρώνεις, αγοράζεις και περιμένεις να δικαιωθείς.

Ο Ερίκ Αμπιντάλ, αν μη τι άλλο, θα προσφέρει στον Ολυμπιακό. Για όνομα του Θεού δηλαδή, να πρέπει και να το συζητάμε. Απλά καταλαβαίνω την αγωνία των Ολυμπιακών, που έχει να κάνει με πιθανές αποχωρήσεις. Ας περιμένουμε όμως και θα δούμε, αν φύγει κάποιος. Γιατί και αυτό για να γίνει, χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις. Μην τον φοβάστε τον Αμπιντάλ, καλύτερα να στρέψετε το ενδιαφέρον σας στο ποιοι θα είναι οι επιθετικοί και αφήστε τον Γάλλο στην ησυχία του. Αυτός θα την κάνει την δουλειά του. Ξέρει τον τρόπο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ