OPINIONS

Κάνει πλάκα ο Μίτσελ...

Κάνει πλάκα ο Μίτσελ...
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Μίτσελ ο οποίος δείχνει να κάνει πλάκα, γονατίζοντας τις στατιστικές με τις κινήσεις του και τον Ολαϊτάν που δικαίως αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης

Ο Χολέμπας έφτιαξε το γλυκό στο Καραϊσκάκη και ο Ολαϊτάν, έβαλε όλη τη γαρνιτούρα! Όμως ο Μίτσελ ήταν αυτός που και πάλι όρισε τη μοίρα ενός 90λεπτου!

Με τη συνδρομή των δυο παικτών που ανέφερα, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες και είναι έτοιμος για νέο σερί. Μη νομίζετε ότι σανίδωσαν το γκάζι οι νταμπλούχοι, αντιθέτως σπατάλησαν και ένα ημιχρονάκι.

Όμως για άλλη μια φορά, ήρθαν οι αλλαγές του Μίτσελ να αλλάξουν την εικόνα. Και δεν το κάνει πρώτη φορά αυτό ο Ισπανός. Του βγήκαν οι επιλογές σε τεράστιο βαθμό και η ομάδα του, έβαλε στο σακουλάκι άλλο ένα τρίποντο. Σα να κάνει πλάκα ο τεχνικός του Ολυμπιακού. Η στατιστική έχει "γονατίσει" μπροστά του, αφού αν το παρατηρήσετε σχεδόν πάντα φέρνει από τον πάγκο και αλλάζει τις συνθήκες των παιχνιδιών.

Σα να ξέρει πως πρέπει να ξεκινήσει και τι θα κάνει στο "καπάκι", σε περίπτωση που χρειαστεί να διαφοροποιήσει το αρχικό πλάνο. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με την ποιότητα του ρόστερ, μη λέμε τα ίδια. Ο πάγκος του Ολυμπιακού δεν είναι της πλάκας, όποιοι κι αν καθίσουν σε αυτόν! Ο Λεβαδειακός μπορεί να καυχιέται ότι δεν δέχθηκε πολλά γκολ, όπως άλλοι και θα μπορεί με καλή ψυχολογία να ετοιμάζεται για την αναμέτρηση με τον Άρη!

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 2-0

Αυτή τη φορά ο Μίτσελ, ξεκίνησε με διαθέσεις διαφορετικές από αυτές που είχε στο Περιστέρι. Και Κάμπελ- Βάις στις πλευρές και Σαβιόλα- Μήτρογλου μπροστά. Ο Σάμαρης και ο Μανιάτης στην κουλούρα ως συνήθως. Ο Αβραάμ είχε πάρει θέση δίπλα στον Μανωλά και οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν τα πάντα για να πιέσουν έναν Λεβαδειακό που στεκόταν έξυπνα και πίεζε όσο γινόταν περισσότερο.

Η άμυνα των Βοιωτών δεν ήταν κάτι το τρομερό, έχουν ξαναπαίξει έτσι και έχουν δεχθεί εύκολα γκολ. Όταν όμως ο Ολυμπιακός είναι ένα "κλικ" και δυο, πιο κάτω από τον συνηθισμένο εαυτό του, ε, αυτομάτως παίρνει αέρα και ο αντίπαλος. Μόλις ο Βάις έχασε με το αριστερό πλασέ μια πολύ καλή ευκαιρία, ο ρυθμός του αγώνα διαφοροποιήθηκε, αλλά η "φλυαρία" της ομάδας του Πειραιά δεν είχε αποτέλεσμα. Για την Λιβαδειά, κάθε ενέργεια μπροστά από την περιοχή του Ρομπέρτο, ήταν και ένα... λιθαράκι αισιοδοξίας και κουράγιου.

Μακριά από την περιοχή τους να είναι η μπάλα και όλα καλά! Αυτός ήταν ο στόχος, απολύτως λογικός και φυσιολογικός. Το 0- 0 του ημιχρόνου φυσικά και ήταν αξιέπαινο για τους φιλοξενούμενους, άλλωστε μέσα στο Καραϊσκάκη, δεν τρως γκολ στα 45 λεπτά, ε, τι καλύτερο να έχεις σχεδιάσει; Ο Ολυμπιακός είναι απέναντί σου, να τον "πληγώσεις" κι από πάνω, δεν είναι εύκολο!

Μίτσελ: "Όποιος μπορεί να ακολουθήσει θα έχει θέση την ομάδα"

Νομοτελειακά, αν άλλαζε ταχύτητα ο γηπεδούχος, θα έβρισκε και τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Φουστέρ μπήκε αντι του Βάις και ο Ολαϊτάν αντικατέστησε τον "βαρύ"(λόγω αποχής) Μήτρογλου. Είχε τόσα κέφια ο νεαρός μεσοεπιθετικός, που μπόρεσε να... δροσίσει το παιχνίδι και να προσφέρει τις πιο καλές στιγμές του ματς.

Ο Χολέμπας όμως ήταν αυτός που "σφράγισε" τα δυο γκολ. Εκπληκτική σέντρα του Χολέμπας. Λουκούμι στα πόδια του Σαβιόλα. Ο Αργεντίνος έκανε "ανοιχτό" κοντρόλ με το δεξί, αλλά πρόλαβε να το φτιάξει και με το ίδιο πόδι, γύρισε τη μπάλα προς τον Φουστέρ. Κακό κοντρόλ και από τον Νταβίντ, όμως την ώρα που "άνοιξε" τη μπάλα ο Ισπανός, ήρθε ο Ολαϊτάν να μην διαπραγματευθεί το τελείωμα της φάσης. Και αφού το πρώτο γκολ ξεκίνησε από τον Χολέμπας, το δεύτερο ήταν δικό του. Από αριστερά η κίνηση, πάσα του Τσόρι(αυτός ήταν η τρίτη αλλαγή) "οβίδα" την ώρα που έπρεπε και... 2 - 0. Τόσο δυνατό σουτ, που κάποιοι νόμιζαν ότι η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ο Χοσέ όμως, δεν είχε λαθέψει.

Έβαλε μπόλικο από το πείσμα του ο Φουστέρ, συν την τρεχάλα που ελευθέρωσε κι άλλους συμπαίκτες του. Ο Ολαϊτάν αναδείχθηκε δικαίως MVP από τους δημοσιογράφους, γιατί "όργωσε" γήπεδο, έκανε έξυπνες κινήσεις, "χώθηκε" παντού και ανέβασε την πίεση. Οι ανάσες που έπαιρνε ο Λεβαδειακός χάθηκαν και από την στιγμή που έγινε το 1- 0, μετά στο ρελαντί οι νταμπλούχοι διαχειρίστηκαν όπως γούσταραν την κατάσταση.

Εύκολο και ήσυχο απόγευμα για τους Πειραιώτες! Οι Βοιωτοί, δεν πληγώθηκαν από το συγκεκριμένο 90λεπτο, έκαναν την προσπάθειά τους και θα μπορούν με μικρό προβληματισμό να ασχοληθούν με το εγγύς μέλλον τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ