OPINIONS

Καλώς τον Πίπο, 3-0

Καλώς τον Πίπο, 3-0

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος αναλύει τον Θρύλο του Τορόντο, πιστεύει στους παρόντες και περιμένει την επίθεση. Ποια είναι η απάντησή του σε όσους απαριθμούν της απουσίες της Μίλαν.

Αν έλεγαν στον Φίλιππο Ιντζάγκι όταν αναλάμβανε τη Μίλαν ότι θα ξεκινούσε στο πρώτο σοβαρό φιλικό του με μια ξεγυρισμένη 3αρα από τον Ολυμπιακό, τότε μάλλον ο συμπαθής Πίπο, ίσως και να το σκεφτόταν! Γιατί επί καναδικού εδάφους, όπως αποδείχτηκε ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν είχε όρεξη να… κάνει πλάκα. Στα «άγρια» μεσάνυχτα της πατρίδας μας, οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ, ναι, αυτοί που είναι στο ρόστερ τούτες τις μέρες , απέδωσαν και καλό ποδόσφαιρο, είχαν και όρεξη, είχαν σαφή προσανατολισμό πάνω στο χορτάρι. Ο Ισπανός τεχνικός είχε κάθε λόγο να καμαρώνει τους συγκεκριμένους παίκτες. Μπορεί κάποιοι να μη συνεχίσουν στον Ολυμπιακό, όμως πήγαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, συνεχίζοντας να δουλεύουν αξιόπιστα. Για εμένα αυτό είναι πάνω από κάθε αποτέλεσμα.

Α, να προλάβω ορισμένους, που θα αρχίσουν να απαριθμούν τις απουσίες της Μίλαν και να ξεκαθαρίσω ότι: Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά έπαιξε χωρίς την τριάδα της επίθεσης που αναζητείται με… μανία εδώ και μέρες. Επίσης, δεν υπάρχει δικαιολογία όταν βγάζεις την ενδεκάδα σου για ένα τέτοιο ματς, να μην μπορεί να αποδώσει. Αν φοράς τη φανέλα της Μίλαν με τα επτά Τσάμπιονς Λίγκ και γυρεύεις δικαιολογία που σε έκαναν «μια από χόρτα» παιδιά που μαζεύτηκαν όλα μαζί εδώ και κανά 20μερο και παλεύουν να «δέσουν», τότε έχεις προβλήματα και πρέπει να τα ψάξεις…

VIDEO: Ολυμπιακός - Μίλαν 3-0

Επί της ουσίας τώρα και των κινήσεων στο χόρτο. Ο Μίτσελ προτιμά τον Ελαμπντελαουί στα δεξιά και το δείχνει. Ο Νορβηγός μάλιστα ανταποδίδει αυτή την εμπιστοσύνη στον προπονητή του. Πολύ κουβέντα γίνεται και για τον Μαζουακού, που ξεκίνησε αριστερά και έδειξε πιστός στην θέση. Όμως μπορεί εύκολα να βοηθήσει και πιο μπροστά και το έκανε, όταν μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Χολέμπας. Να επισημάνω παράλληλα, ότι δεν είναι εύκολο πράγμα να δίνεις τέτοιο φιλικό και οι τρεις από τους τέσσερις της άμυνάς σου να είναι καινούργιοι. Θα πει κάποιος «κάτσε για τον Αμπιντάλ μιλάμε». Βρε και ο Θεός ο ίδιος να είναι, αν πας να τον «κολλήσεις» δίπλα σε παίκτη που δεν έχει ξαναπαίξει μαζί, είναι ολάκαιρη ιστορία. Μανωλάς- Αμπιντάλ, σε μια φάση με τον Πατσίνι κινδύνεψαν. Τρίχες κατσαρές…

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ολυμπιακός λειτούργησε καλά στο κέντρο, γιατί είχε όλα τα τρεξίματα, ειδικά των Ελλήνων. Κεφάτοι ήταν και οι Μουντιαλικοί, ενώ ο Κασάμι στα δικά μου μάτια έχει ανεβάσει «δυο σκάλες» την ποιότητα στα χαφ. Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, η μεσαία γραμμή της Μίλαν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει κάμποσες μεθόδους για να του περιορίσει την δράση. Με τον ήλιο «ντάλα» , ο ρυθμός του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικός για την εποχή. Δεν ξέρω αν οι Ιταλοί το περίμενα, δεν έχει και μία σημασία. Ο Φουστέρ με τον Ντοσεβί έκαναν τα απλά, ενώ ο Θανάσης Παπάζογλου, όπως και ο Διαμαντάκος που τον αντικατέστησε στην ανάπαυλα, θα πρέπει να ακούσουν μια καλή λέξη παραπάνω γιατί πολύ απλά από την Κρήτη, το Γεντί Κουλέ και το Παγκρήτειο αντίστοιχα, εμφανίζονται, βάζουν τη βαριά φανέλα του Ολυμπιακού, τα δίνουν όλα και «σκοτώνονται» για μια θέση που ουσιαστικά ο βασικός ιδιοκτήτης της, γυρνάει δεξιά κι αριστερά κάπου στον πλανήτη, μα ακόμη δεν τον γνωρίζουμε. Την ιστορία τη γράφουν πάντα οι παρόντες και όσοι ίδρωσαν σε αυτό το 3- 0 κόντρα στη Μίλαν αξίζουν και διπλά συγχαρητήρια.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν ήταν ματς- τίτλου, δεν ήταν ματς- βαθμών, ήταν μια αναμέτρηση προετοιμασίας. Όμως από τέτοια παιχνίδια, κερδίζεις ψυχολογία. Κερδίζεις αυτοπεποίθηση και πάνω μα πάνω απ’ όλα, κερδίζει ο ένας την εμπιστοσύνη του άλλου. Και οι πιτσιρικάδες θα πατήσουν πιο γερά στα πόδια τους και οι νεοφερμένοι θα δουν πιο ήρεμα την κατάσταση και θα οι παλαιότεροι θα ηρεμήσουν, αν υποθέσουμε ότι έχουν(συμβαίνει παντού) μια αγωνία για το καινούργιο σχήμα και πως αυτό θα ρολάρει πάνω στο χορτάρι. Ο λιγότερο ήρεμος είναι ο Μίτσελ. Γιατί δουλεύει σωστά, η ομάδα προσπαθεί εντός των γραμμών, αλλά υπάρχουν και κενά. Υπάρχουν θέσεις που χρειάζονται κάλυψη. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που πρέπει να εμφανιστούν στον Πειραιά. Δεν ξέρω τελικά, που θα καταλήξουν οι «ερυθρόλευκοι». Η αλήθεια είναι, ότι χάθηκαν κάποιες περιπτώσεις τα προηγούμενα 24ωρα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η τριάρα στη Μίλαν ήρθε να δώσει χαμόγελο στον κόσμο, αλλά ο προπονητής ξέρει ότι στο Τσάμπιονς Λίγκ πρέπει τα άκρα και τη θέση του φορ να τα έχει καλυμμένα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συνεπώς, το μεταγραφικό μέτωπο μένει ορθάνοιχτο και την ίδια ώρα η ομάδα που δουλεύει αρκετά καλά, μπορεί να ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ. Ο Ιντζάκι, έχει να μάθει πολλά ακόμη, παρότι το ποδόσφαιρικό του όνομα και ο χαρακτήρας του, του χάρισαν μια θέση στην άκρη του πάγκου της Μίλαν. Άψογο κατέβασμα, τελείωμα στην απέναντι γωνία. Φοβερή πλάγια πάσα, αριστερό πλασέ στην κίνηση. Σουτάρα από το… υπερπέραν! Αυτά ήταν τρία τέρματα του Ολυμπιακού. Όχι τίποτ’ άλλο, πέρα από το ότι έπαιξαν σωστά(για την εποχή), έβαλαν και γκολάρες. Κι όσο αυτοί θα κερδίζουν, όσοι έρθουν, θα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι για να τους πάρουν τη θέση. Νόμος στο ποδόσφαιρο…

ΥΓ. Λένε ό,τι τα υστερόγραφα καμιά φορά έχουν την ουσία και «κλέβουν την παράσταση» από ολόκληρο το άρθρο. Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι αν ισχύει, τότε πρέπει να γράψω δυο λέξεις στο υστερόγραφο: Τσόρι Ντομίνγκεζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ