OPINIONS

Καλό... φαρμακάκι για τον Ολυμπιακό

Καλό... φαρμακάκι για τον Ολυμπιακό
Πάντελιτς INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον χρόνο και την ηρεμία που κέρδισε ο Ολυμπιακός με τη νίκη επί της Δόξας

Δεν ήταν παιχνίδι για να καθίσεις και να αναλύσεις. Για το Ολυμπιακός- Δόξα μιλάω. Την αναμέτρηση στο Καραϊσκάκη την είχαν ξεγράψει οι Δραμινοί, πριν καν γίνει η κλήρωση.

Ή πιο σωστά, πριν μάθουν ότι μαζί με την Λιβαδειά θα πάρουν τη θέση των ομάδων Α και Β. Αυτό που θέλουν οι «μαυραετοί» είναι να κερδίσουν ή να τσιμπήσουν βαθμούς από άλλα παιχνίδια. Αν και για την ώρα, θα πρέπει να προσεγγίσουν διαφορετικά το όλο θέμα. Τιεννοώ; Να βάλουν σωστά τη μπάλα κάτω, να πλησιάζουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και βλέπουμε...

Όσο για τον Ολυμπιακό; Δε νομίζω ότι οι αλλαγές και το φρασκάρισμαέπαιξαν ρόλο. Αυτό πιο πολύ βόλεψε τους δημοσιογράφους για να 'χουν να γράφουν. Και οι λεγόμενοι «κουρασμένοι» να έπαιζαν, πάλι τόσα θα έβαζαν. Η ουσία μόνο είναι ότι η μισή ντουζίνα, ήταν ένα καλό φαρμακάκι, μετά το στραπάτσο στην Τρίπολη. Προσοχή: Δε μιλάω για... μαγικό φίλτρο του Πανοραμίξ!

Δε σημαίνει ότι επειδή κέρδισε ο πρωταθλητής της χώρας 6- 0 την Δόξα, θα διαλύσει και την Άρσεναλ. Τουλάχιστον όμως, θα σταματήσει λίγο η μουρμούρα, θα ηρεμήσει η κατάσταση θα μπορέσουν, προπονητής και παίκτες να κάνουν λίγο την δουλίτσα τους. Είναι από παράλογο, ως τρομερό, το να «κρέμονται» τα πάντα από ένα αναθεματισμένο αποτέλεσμα. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την δόξα από το 74ο δευτερόλεπτο, μα θα πρέπει κάπως έτσι να ξεπεράσει και τον Παναιτωλικό και μετά, να ασχοληθεί με την Άρσεναλ.

Το χειρότερο που θα μπορούσε να ξημερώσει στον Βαλβέρδε, θα είναι να αρχίσουν να του λένε « σου απάντησε ο Πάντελιτς» και άλλα τέτοια γραφικά. Γιατί όποιος κρίνει μια εμφάνιση με συγκεκριμένο αντίπαλο και την ...μεταφέρει σε αναμέτρηση άλλης δυναμικής, μάλλον δε γνωρίζει και πολλά για το άθλημα. Ο Σέρβος όπως και αυτοί που αγωνίστηκαν με την ομάδα από την Δράμα, θα 'χουν κι άλλες ευκαιρίες. Και όπως έχει έρθει η κατάσταση στον Πειραιά με τους τραυματισμούς, κανείς δεν είναι στο περιθώριο.

Δεν χρειάζεται λοιπόν, να δέχεται κριτική ο προπονητής και υποδείξεις για το πότε θα βάλει τον έναν ή τον άλλο ποδοσφαιριστή του. Ο Ολυμπιακός είναι σε μια κρίσιμη φάση της σεζόν. Κυριολεκτικά «κρέμεται» από το 90λεπτο με τους Λονδρέζους. Κι όσο και να μην το παραδέχονται, όλοι αυτό σκέφτονται. Απλά λοιπόν η εξάρα στην Δόξα, τους βοηθάει να σκέφτονται δίχως τον πόνο που προκάλεσε ο Αστέρας. Αν και τώρα, έρχεται ο Παναιτωλικός...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ