OPINIONS

Βοηθήστε την ομάδα

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÌÐÑÉÆ - ÁÅÊ / EUROPA LEAGUE / BRUGGE- AEK (Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÌÐÑÉÆ - ÁÅÊ / EUROPA LEAGUE / BRUGGE- AEK (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καλεί την ίδια την ΑΕΚ να βοηθήσει την προσπάθειά της, ενισχύοντας την ομάδα με τον επιθετικό που θα έχει το εύκολο γκολ. Διότι ζωή πρέπει να υπάρχει μετά τον κάθε Αραούχο.

Κάπου εδώ τελειώνει ξανά η κουβέντα για το αν ο Χιμένεθ έχει προπονητική επάρκεια ή όχι. Έτσι, πολύ απότομα, στο Μπριζ. Ισοπεδωμένη την περίμεναν πολλοί την ΑΕΚ, σε κατάσταση δύσκολης διαχείρισης αυτών που έρχονται. Αλλά ο προπονητής είναι ο μεγάλος δικαιωμένος της βραδιάς.

Εμφάνισε ομάδα που θα έπρεπε να προηγείται 0-2 πριν την ανάπαυλα και κράτησε το μηδέν με παίκτη λιγότερο στο δεύτερο 45λεπτο.

Είναι ξεκάθαρο και για τον πλέον αδαή των ποδοσφαιρικών πεπραγμένων, ότι η ΑΕΚ έχει ανάγκη από ποιοτική ενίσχυση στην επίθεση. Δεν είναι δυνατόν κύριε Μαϊστόροβιτς να περνάτε στον κόσμο την άποψη ότι το ρόστερ είναι συμπληρωμένο, όταν εσείς ο ίδιος, παλεύετε για έναν και πλέον μήνα, να φέρετε ως δανεικό στην ομάδα τον Τσάβες. Ναι, αυτόν τον Τσάβες που πήγε στον Παναθηναϊκό. Ναι, αυτόν τον Τσάβες για τον οποίο ο Παναθηναϊκός έβαλε ένα καράβι χρήματα (σε σχέση με αυτά που η Ένωση δίνει για μεταγραφές) προκειμένου να τον αποκτήσει.

Εξυπακούεται ότι ο τεχνικός διευθυντής δεν καθορίζει το μπάτζετ και τη γενικότερη οικονομική πολιτική. Όπως επίσης ότι στη δύσκολη ερώτηση, προστατεύοντας και το ρόλο του, θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία ενός καλού αποτελέσματος. Όμως η Ένωση δεν έφυγε νικήτρια από το Μπριζ αν και θα μπορούσε. Και θα ήταν πολύ εύκολο να συμβεί αυτό αν υπήρχε στη γραμμή κρούσης της ένας επιθετικός ολκής. Αυτός με το εύκολο γκολ...

Η ίδια η ΑΕΚ το οφείλει στον εαυτό της. Πρέπει να βοηθήσει την κατάστασή της. Πλέον είναι αργά για το παιχνίδι του επαναληπτικού, την ερχόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Εκεί που θα ψάξει για τουλάχιστον ένα, αλλά ίσως και δύο γκολ, δίχως να είναι διαθέσιμοι οι Γιακουμάκης και Λιβάγια. Στο παιχνίδι που θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης ο Κλωναρίδης για να πάρει τα τελευταία 30-35 λεπτά του ματς ο Αλμέιδα. Ή το αντίστροφο. Εκτός αν πάμε στη λύση του Μπακασέτα...

ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ...

... αν επέλθει το απευκταίο σενάριο ενός αποκλεισμού, η ΑΕΚ θα πρέπει να αποκτήσει επιθετικό γκολτζή, εφόσον θέλει να έχει πραγματικές πιθανότητες να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Είμαι βέβαιος ότι με την υπάρχουσα κατάσταση στην επιθετική γραμμή της, θα δυσκολευτεί ακόμα και να είναι βασική διεκδικήτρια. Χωρίς τον επιθετικό με το εύκολο γκολ, δεν «...σε» κανείς. Βάλτε «νίκη» εκεί που λείπουν τα γράμματα...

Δεν είναι κριτήριο το ματς με τη Μπριζ για την ομάδα που πρέπει να υπάρχει σε μια ολόκληρη σεζόν. Σαφώς και αλλάζει την οικονομική ιστορία της επόμενης ημέρας, εφόσον εξασφαλιστεί αυτό το ποσό που θα αγγίζει ή και θα ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ. Αν πάρουμε το καλό σενάριο, αυτό της πρόκρισης, η ΑΕΚ θα έχει μπροστά της 7 ημέρες για να κάνει πράξη το αυτονόητο της απόκτησης επιθετικού. Έχει όμως τη διάθεση να ξοδέψει; Είναι έτοιμη να χτυπήσει συγκεκριμένο στόχο;

Ο Χιμένεθ είπε ότι η ομάδα διαθέτει πολλούς επιθετικούς. Δεν είπε ποτέ όμως ότι έχει αυτόν που θα κάνει τη διαφορά. Αντιθέτως τόνισε ότι «μας λείπουν πολλά, αλλά τα καλύπτουμε με την καρδιά μας». Το είπε όταν, εγώ προσωπικά τον ρώτησα αν εν τέλει υπάρχει ή δεν υπάρχει στο ρόστερ ο φορ με το εύκολο γκολ. Το είπε με άλλα λόγια, διότι απλά δεν υφίσταται.

Για τον Λιβάγια, σας είχα πει και γράψει ότι από τη δεύτερη - τρίτη προπόνηση στην Πολωνία, ο Μανόλο είδε ότι δεν έχει σχέση με αυτό που περίμενε και ότι το είπε στον Μαϊστόροβιτς. Δεν είναι σκόρερ. Είναι όμως ποιοτικός ποδοσφαιριστής, ένας παίκτης που θα έβγαζε λάμψη με τον Αραούχο δίπλα του. Ή με κάποιον αυτού του επιπέδου. Πέρυσι έπαιζε με παρτενέρ τον Μπόατενγκ. Φέτος δεν έχει καν παρτενέρ. Ένα κι ένα κάνουν δύο... Για όποιον θέλει να το δει.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ