OPINIONS

Τώρα σε σέβονται ΑΕΚ

Τώρα σε σέβονται ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τα οικονομικά παιχνίδια εξουσίας, τους σφουγγοκωλάριους καταστροφικών διοικήσεων και όλους εκείνους θέλουν την ΑΕΚ ξανά στη Σούπερ Λίγκα αφού πρώτα την κατακρεούργησαν. Να ζει εκείνη μίζερα για να πλουτίζουν άλλοι!

Τα "μπικικίνια" των λυμαινόντων το ελληνικό ποδόσφαιρο απειλούνται, οι καταστροφικές συνέπειες έσκασαν μύτη από τη γωνία. Δεν το περίμεναν ότι η ΑΕΚ θα έφτανε στο σημείο να περιμένει την απόφαση του αθλητικού δικαστή προκείμενου να αποφύγει την τιμωρία της αφαίρεσης βαθμών για ένα ματς το οποίο - ασχέτως με τα όσα έχουν συμβεί σε αντίστοιχα άλλα και τα 2 μέτρα και 2 σταθμά υπόπτων διαιτητών - σύμφωνα με το γράμμα του νόμου έπρεπε να διακοπεί.

Στα (διαδοχικά και αδιάκοπα) χρόνια της ανομίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ δεν ήταν επικίνδυνη όσο εξακολουθούσε να υφίσταται, ανεξάρτητα από τα προβλήματά της. Τους βόλευε ότι φυτοζωούσε. Δεν μπορούσε να αλλάξει το σαθρό σύστημα, όμως ήταν μέρος αυτού! Διότι βλέπεις βόλευε και η πρωτοφανής εσωστρέφειά της. Και ασφαλώς η ύπαρξη ακατάλληλων ανθρώπων στην ηγεσία της.

Σήμερα όμως είναι πραγματικά επικίνδυνη η ΑΕΚ! Σήμερα που απειλούνται τα έσοδα της NOVA (άρα κατ’ επέκταση και τα έσοδα των ομάδων από την κεντρική διαχείριση) καθώς πολλοί από τους δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές της διατηρούσαν την επαφή τους με το συνδρομητικό κανάλι παρόλο που η ομάδα διένυε το μονοπάτι της αγωνιστικής εξαθλίωσης. Χτυπημένη από εσωτερικά εγκλήματα αλλά και ένα κατεστημένο που της είχε στερήσει τίτλους άρα και προκαλέσει τεράστιες οικονομικές απώλειες, η ΑΕΚ έδινε ζωή και κυρίως ΤΡΟΦΗ σε όλους!

Σήμερα είναι επικίνδυνη η ΑΕΚ διότι η εμπορικότητα του προϊόντος που ήδη είχε ξεσκιστεί από τους δήθεν θιασώτες μίας αγαπημένης και ενωτικής Λίγκας (της "δορυφορικής" λίγκας) δέχεται το πλέον ανυπολόγιστο πλήγμα. Διότι το brand name της ομάδας, σε όποια κατάσταση αυτή κι αν αυτή βρίσκεται, ακόμα και όταν απομυζείται εκ των έσω από ανίκανους, παραμένει από τα πιο ισχυρά στην Ελλάδα. Το αποδεικνύει η έρευνα εκείνη που παρουσίαζε τους φίλους της Ένωσης να καλύπτουν το 20-25% επί του συνόλου των συνδρομητών του εν λόγω καναλιού.

Σήμερα είναι επικίνδυνη η ΑΕΚ. Σήμερα διότι ακούγεται πιο ηχηρά η υπόσχεση του Κομπότη " εγώ θα σας ρίξω" και ακόμα εκλαμβάνονται ως κοροϊδία των οφθαλμών οι εμφανίσεις των Ατρομήτου και Αστέρα απέναντι στον σύμμαχο (εξ ου και οι τρεις δανεισμοί παικτών) της "δορυφορικής" συμπαιγνίας που ονομάζεται Άρης. Σήμερα θυμούνται όλοι ότι ο αγώνας με τη Βέροια είχες τρεις διακοπές αλλά συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά, παρόλο που η σεμνή τελετή για το ποιος έπρεπε να υποβιβαστεί, θα τελείωνε εκείνο το βράδυ.

Σήμερα είναι επικίνδυνη η ΑΕΚ καθώς απειλούνται τα τηλεοπτικά συμφέροντα των ομάδων της Σούπερ Λίγκας η οποία κάνει σκέψεις για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος ώστε οι αυτές να αυξηθούν από 18 (όπως αρχικώς είχε αποφασιστεί να αριθμώνται την επόμενη σεζόν) σε 20. Μόνο και μόνο για να παραμείνει σε αυτή η ΑΕΚ. Ναι, αυτή η ΑΕΚ που την άφηναν να καταδικάζεται από επικίνδυνους διαιτητές στη διάρκεια της εφετινής σεζόν, αυτή που την έστηναν στον τοίχο παλαιότερα απορρίπτοντας τα δίκαιά της ή ληστεύοντας τις αγωνιστικές κατακτήσεις της.

Σήμερα είναι επικίνδυνη η ΑΕΚ. Σήμερα που την υπολογίζουν ξανά. Κι εγώ αναρωτιέμαι… Μήπως τελικά τους κάνει τη χάρη; Μήπως το να επιτευχθεί η παραμονή της στην κατηγορία θα εξακολουθεί να τη διατηρεί φυλακισμένη ως συμμέτοχη σε ένα σύστημα που θα την καθιερώσει ως ομάδα της φάπας διότι τέτοιοι (της φάπας δηλαδή απέναντι στο παρασκήνιο) θα είναι και επόμενοι που θα διοικήσουν αν δεν βρεθεί (και πως θα βρεθεί;) ισχυρός επενδυτής;

Αλλά ξέχασα… Να παραμείνει η ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα χωρίς ισχυρή ιδιοκτησία, με τίποτα (ελεγχόμενους) απίθανους στην κεφαλή της διοίκησής της, κυνηγώντας το ευρώ με το τουφέκι για να ευδοκιμήσουν ξανά ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Λεβαδειακός, νέος της παρέας Άρης και οι λοιποί αγαπημένοι της εκάστοτε διοικούσας αρχής της Σούπερ Κοροϊδίας. Σκεφτείτε το…

Θα κλείσω με τα δήθεν κιτρινόμαυρα κροκοδείλια δάκρυα… Κλαίνε όλοι στα κείμενά τους, συγγράφουν με μαντήλια, τον πόνο τους μεταφέρουν και την οδύνη τους. Ναι, κάποιοι από αυτούς το εννοούν, είμαι βέβαιος. Κάποιοι άλλοι όμως, σφουγγοκωλάριοι διοικήσεων οι οποίες με ψέματα και συγκάλυψη μετόχων έφεραν την καταστροφή, καλύτερα να το βουλώσουν. Το μαγαζάκι τους απειλείται, όχι η ΑΕΚ. Και γι αυτό κόπτονται όχι για εκείνη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ