OPINIONS

Η πληρωμένη απάντησή τους

Η πληρωμένη απάντησή τους
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου αποκαλύπτει πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης προσέγγισε και βάζει στο παιχνίδι ξανά τους Πέτρο Παππά και Χατζηιωάννου. Αρχικά για την «Αγιά Σοφιά», μελλοντικά και για την ΠΑΕ.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ουδέποτε έκρυψε ότι στόχος του δεν είναι (απαραίτητα) να «τρέξει» μόνος του την ΑΕΚ, αλλά να συσπειρώσει γύρω του (και γύρω της) όσο το δυνατόν περισσότερους οικονομικά ισχυρούς φίλους της ομάδας. Ο λόγος είναι απλός.

Πιστεύει ότι με την κατάλληλη επιχειρηματική σύμπραξη ισχυρών ΑΕΚτζήδων θα δημιουργηθεί πολύ πιο γρήγορα μία ομάδα έτοιμη να πρωταγωνιστήσει μόλις επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία. Φέρεται δε ότι έχει εξασφαλίσει το «ναι» του ενός εκ των δύο εύπορων «Ενωσιτών» που προσέγγισε, οι οποίοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να σταθούν στο πλευρό του και για το συγκεκριμένο εγχείρημα, όχι μόνο για την «Αγιά Σοφιά».

Η ΑΕΚ επανεκκίνησε από το σημείο μηδέν και βρήκε στο πρόσωπο του «Τίγρη» το άνθρωπος που μπορεί να τη στηρίξει και να της δώσει ξανά την παλιά δυναμική της. Ωστόσο εκείνος επιθυμεί να έχει στο πλευρό του συμπαίκτες όχι μόνο για την κατασκευή ενός γηπέδου στα ιερά για τους φίλους της ομάδας χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά στη διαχείριση της ομάδας, όταν αυτή επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία.

Η προσέγγιση και το δέλεαρ

« Εσείς που χάσατε τόσα χρήματα και σήμερα κατηγορείστε μόνο για τα λάθη σας έχετε την ευκαιρία να συμβάλλετε στην αναγέννηση της ΑΕΚ. Ελάτε να φτιάξουμε μαζί το γήπεδο»ήταν το αρχικό μήνυμά του προς τους Πέτρο Παππά και Πόλυ Χατζηιωάννου, δύο εκ των εφοπλιστών που δραστηριοποιήθηκαν επί σειρά ετών στην Ενωση και σύμφωνα με τα στοιχεία ξόδεψαν μαζί περίπου 30 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία πήγαν στον βρόντο καθώς οι διοικήσεις (κοινώς οι μπροστινοί) που επέλεξαν (και στο κομμάτι αυτό εντοπίζεται η όποια δική τους ευθύνη) μετέτρεψαν τις επενδύσεις σε ολοένα και αυξανόμενα χρέη.

Στο όνομα του «εξαγνισμού» τους και της πιστοποίησης ότι ήθελαν να προσφέρουν και όχι να συμβάλουν στην απαξίωση της ΑΕΚ, οι δύο προαναφερθέντες δέχθηκαν να συμβάλουν οικονομικά για την ανέγερση της ποδοσφαιρικής έδρας στην προσφυγική γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας και αναμένεται να το πράξουν καταβάλλοντας (συνολικά) ένα ποσό που θα ξεπερνάει τα 5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, το όραμα του Μελισσανίδη, για τη δημιουργία μίας κραταιάς ελληνικής ομάδας η οποία θα ανοίξει ξανά και τα ευρωπαϊκά φτερά της, τους φέρνει πιο κοντά στο ενδεχόμενο να γίνουν μέτοχοι της ποδοσφαιρικής εταιρείας που θα επανασυσταθεί την επόμενη σεζόν. Να ξαναμπούν εν ολίγοις στη διαδικασία χρηματοδότησης τη επόμενης ΠΑΕ ΑΕΚ.

Και στο μέλλον ο Παππάς. Ίσως και ο Πόλυς...

Ο Πέτρος Παππάς ανήκει αναμφίβολα στην κατηγορία των παραγόντων που «αδικήθηκαν» από την παρουσία τους στην ΑΕΚ. Έβαλε χρήματα και μάλιστα πολλά, αλλά δεν πήρε ποτέ θετική αναγνωρισιμότητα. Ο Παππάς ήταν πάντοτε τακτικός συνομιλητής του Μελισσανίδη, γνώριζε από πρώτο χέρι τις σκέψεις του για την Ένωση και το νέο γήπεδο. Εξ αρχής είχε ξεκαθαρίσει πως θα συμμετάσχει στη διαδικασία. Πηγές προσκείμενες στον Παππά τόνιζαν πως το ποσό που θα διαθέσει θα φτάσει τα 2,5 εκατ. ευρώ. Ενδεχομένως μάλιστα στην πορεία να αυξηθεί σε κάποιο βαθμό, καθώς ο Παππάς πάντα εξεδήλωνε ενδιαφέρον για την υπόθεση του γηπέδου.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε ο προαναφερθείς είναι πολύ θετικός στο να αναμιχθεί μελλοντικά και στο εταιρικό σχήμα το οποίο θα «τρέξει» την ΑΕΚ στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία. Η δύσκολη αποστολή είναι να πειστεί και ο Πόλυς Χατζηιωάννου, ο οποίος θεωρείται από τον Μελισσανίδη ως άνθρωπος-κλειδί για τη δημιουργία μίας πανίσχυρης ΑΕΚ και στο παρελθόν είχε προσφέρει χωρίς ουδέποτε να εκφράσει απόψεις ή να παρουσιάσει διάθεση να διοικήσει. Αποχώρησε από τη μετοχική ομάδα του 2004 πληρώνοντας όλες του τις υποχρεώσεις και μάλιστα έδωσε και περισσότερα χρήματα από αυτά που του αναλογούσαν. Είπε ότι δεν θα θέλει να μπλέξει ξανά, όμως ήδη ο Τίγρης τον έπεισε να συνδράμει οικονομικά για το γήπεδο. Γιατί να μην το πείσει να βοηθήσει μελλοντικά για την δημιουργίας μίας κραταιάς ποδοσφαιρικής ομάδας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ