OPINIONS

Ουζουνίδης διότι...

01/04/2018 AEK Vs Panathinaikos for Superleague season 2017-18 in OAKA Stadium in Athens - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
01/04/2018 AEK Vs Panathinaikos for Superleague season 2017-18 in OAKA Stadium in Athens - Greece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου έχει τις απαντήσεις στο ερώτημα "γιατί ο Μαρίνος;" μετά το τέλος της συνεργασίας της ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ. Οι 10 λόγοι της επιλογής Ουζουνίδη.

Κάθε επόμενη ημέρα επισκιάζει όλα όσα είχαν συμβεί την προηγούμενη. Η ΑΕΚ είναι ήδη σε διαδικασία μίας πολύ σημαντικής μετάβασης και η επικέντρωση στο παρελθόν συνιστά εχθρό. Ο Χιμένεθ απέρχεται, ο Ουζουνίδης είναι το παρόν και οι εξηγήσεις για την προτίμηση στο πρόσωπό του είναι οι ακόλουθες:

1. Δεν υπήρξε επαρκής προεργασία για την αντικατάσταση του Μανόλο από ξένο τεχνικό, ούτε διαθέσιμος χρόνος για να αναλωθεί η ομάδα σε "κάστινγκ" προπονητών εκτός Ελλάδας. Ο Μελισσανίδης δεν είχε κάποιον να εμπιστευτεί γι αυτή την επικίνδυνη αποστολή.

2. Απουσιάζει ο άνθρωπος - κλειδί που θα μπορούσε, με τον τρόπο δουλειάς, την πείρα, τη μεθοδικότητα και τις διασυνδέσεις του, να δώσει γρήγορη και αποτελεσματική λύση στην εύρεση προπονητή από το εξωτερικό. Αν υπήρχε ο Μαϊστόροβιτς, θα προέκυπταν άμεσα επιλογές.

3. Ο Ουζουνίδης πήρε καλό βαθμό σε μια διαδικασία πάλης ειδικών συνθηκών στον Παναθηναϊκό. Είναι "ταλαιπωρημένος" διοικητικά, έχει απορροφήσει μεγάλη πίεση, εσωστρέφεια και κατήφεια, μολαταύτα κατάφερε να διατηρήσει την αξιοπρέπεια της πρώην ομάδας του σε κατάσταση μονιμότητας.

4. Είναι τεχνικός που δεν θα αλλάξει δραστικά πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας, θα έχει άμεση εξοικείωση μαζί της και θα δουλέψει τις δικές του παρεμβάσεις. Επικροτούσε τη δουλειά του Χιμένεθ στους τομείς της ανασταλτικής λειτουργίας και πίεσης ψηλά, πιστεύεται δε, ότι θα καταφέρει να καταστήσει την ΑΕΚ περισσότερο παραγωγική επιθετικά.

5. Θα μπει γρήγορα στο υπάρχον καλούπι λειτουργίας και στρατηγικής, δίχως να εγείρει μεταγραφικές απαιτήσεις οι οποίες θα τρυπούν το ταβάνι της οικονομική πολιτικής που η ομάδα έχει χαράξει. Κοινώς, έδειξε προσαρμοστικότητα σε άθλιες συνθήκες, τώρα βρίσκει την απόλυτη κανονικότητα και θα κινηθεί εναρμονισμένα με το υπάρχον πλαίσιο.

6. Είναι απόλυτος γνώστης του έμψυχου υλικού που παραλαμβάνει, έχει ήδη μελετήσει τις ανάγκες του και γνωρίζει τον τρόπο δουλειάς που θα ακολουθήσει. Δεν είναι αυτή μια ομάδα που θα αναλάβει στα τυφλά, ψάχνοντας να βρει με ποιους έχει να κάνει, όπως θα ίσχυε με οποιονδήποτε ξένο τεχνικό. Ήδη ο Ουζουνίδης διαθέτει τακτικό πλάνο πάνω στα χαρακτηριστικά των παικτών του.

7. Έχει πάρει "αριστείο" στη διαχείριση αποδυτηρίων, όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του κάνουν λόγο για έναν χαρακτήρα που μπορεί να τα βγάλει πέρα και να λειτουργήσει προς όφελος της ομάδας με όλες τις προσωπικότητες. Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό ήταν ένα σχολείο... ποδοσφαιρικών ειδικών δυνάμεων.

8. Είναι αναγνωρισμένος ως ένας τεχνικός που έδωσε μάχες με θετικό πρόσημο, γεμάτος από φιλοδοξίες, ο οποίος αντιμετωπίζει αυτή την ευκαιρία ως την πλέον σημαντική της καριέρας του. Η ΑΕΚ δεν ξεπέφτει πηγαίνοντας από τον Χιμένεθ στον Ουζουνίδη. Κάνει την απολύτως λογική επιλογή ώστε το έργο του Ισπανού να έχει συνέχεια.

9. Θα συνεργαστεί εκ νέου με τεχνικό διευθυντή τον οποίο γνωρίζει από την προηγούμενη δουλειά του. Κοινώς υπάρχει ήδη μια χημεία που έχει δοκιμαστεί σε βάθος χρόνου. Γνωρίζουν ο ένας τον άλλον και, ασχέτως με όσα ακούγονται για την διαπροσωπική σχέση τους, ξέρουν τους απαιτητούς κώδικες επικοινωνίας.

10. Αποφεύγονται οι απρόβλεπτες εκπλήξεις με ποδοσφαιριστές που ενδεχομένως δεν θα άρεσαν σε έναν ξένο τεχνικό δίχως άποψη και εικόνα του ρόστερ. Σκεφτείτε για παράδειγμα κάποιον που θα έθετε στο περιθώριο τον Χουλτ ή δεν θα πίστευε στην εξέλιξη του Γαλανόπουλου (τυχαία τα παραδείγματα). Επιπροσθέτως, θα προσπαθήσει να αναβαθμίσει ποδοσφαιριστές που δεν πραγματοποίησαν καλή σεζόν, με πιο τρανταχτό παράδειγμα τον Κλωναρίδη, ο οποίος υπό τις οδηγίες του Μαρίνου, παρουσίασε καλό πρόσωπο στον Παναθηναϊκό.

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΕ ΑΕΚ: "Μανόλο, σε ευχαριστούμε για όλα!"
Χιμένεθ: "Πάω στη Λας Πάλμας"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ