OPINIONS

Οι τελευταίες ώρες στη Football League

Οι τελευταίες ώρες στη Football League
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για κιτρινόμαυρο ρόστερ της επόμενης σεζόν, την ΑΕΚ που γυρίζει μία εντελώς διαφορετική σελίδα και το στόχο του πρωταθλητισμού από την πρώτη κιόλας περίοδο της επιστροφής.

Ολοκληρώνεται και αυτό το ταξίδι... Σαφώς με πιο ευχάριστες θύμισες και ελπιδοφόρες σκέψεις για το μέλλον, εν συγκρίσει τουλάχιστον με την περυσινή ενοχλητική κατάσταση στη Γ' Εθνική. Το τελευταίο ματς έμεινε για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και ακολουθούν εκείνα των πλέι οφ στα οποία η ΑΕΚ (και λόγω ανωτερότητας αλλά και με όπλο τη σημαντική διαφορά που έχει αποκτήσει), δεν θα απειληθεί με κάτι συνταρακτικά άσχημο. Η επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία είναι δεδομένη.

Κοιτώντας κανείς πίσω, οφείλει να ομολογήσει ότι συντελέστηκε με τρόπο εποικοδομητικό. Η ΑΕΚ δημιούργησε έναν ικανοποιητικό (κατά πολλούς εξαιρετικό) κορμό αποτελούμενο από ποδοσφαιριστές της μεγαλύτερης κατηγορίας, οι οποίοι δοκιμάστηκαν και σε συνθήκες Σούπερ Λίγκας μέσα από πέντε δυνατούς αγώνες Κυπέλλου, στους οποίους ήταν πρωταγωνιστές. Τα επόμενα ματς ως το φινάλε του ταξιδιού στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία θα αποτελέσουν και την τελευταία ευκαιρία για εκείνους που αυτή η στιγμή είναι μετέωροι στο ρόστερ.

Το καλό για την Ένωση είναι ότι έχει διαγνώσει σε ποιες θέσεις απαιτείται περισσότερη ποιότητα και έχει αρκετό χρόνο μπροστά της για να προχωρήσει σε προσθήκες ανώτερου επιπέδου. Ο Σιμόες (που έχει ήδη αποκτηθεί) είναι σίγουρα μία τέτοια. Το ίδιο και ο Λούκα βάσει των όσων έχουμε διαπιστώσει ως σήμερα, ωστόσο η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη. Όπως στρωμένος με ροδοπέταλα δεν είναι και ο δρόμος για τον Σκόκο, υπάρχουν εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.

Μεταγραφικές αποδείξεις και Κρισάντους

Υπάρχει βέβαια και η διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά στα ονόματα και στην αξία που αυτά που κουβαλούν μαζί τους. Για τον Γιόχανσον (οι περισσότεροι τουλάχιστον) τίποτα δεν γνωρίζαμε, ούτε καν την ύπαρξή του, εκτός αν κάποιος λόγω στοιχήματος παρακολουθούσε ματς του σουηδικού πρωταθλήματος ή αγώνες των μικρότερων εθνικών ομάδων της χώρας. Ή αν ήταν τόσο ψαγμένος που τον ήξερε από τις τρεις σκόρπιες συμμετοχές του σε παιχνίδια της εθνικής ανδρών Σουηδίας. Κι όμως στην πορεία μας έβγαλε τα μάτια. Τώρα όποιος υποστηρίζει ότι η ενδεκάδα της ΑΕΚ αρχίζει από και τελειώνει στον 24χρονο μέσο, άδικο δεν έχει!

Για τον Κρισάντους ας έχουμε υπομονή. Θα κριθεί απολύτως σωστά μετά την καλοκαιρινή προετοιμασία. Ποδοσφαιριστή που ομολόγησε ότι περνούσε μία κόλαση στην προηγούμενη ομάδα του και παραδέχεται ότι η κατάσταση που βίωσε στην Τουρκία τον έφερε πίσω διότι δεν είχε το μυαλό και την όρεξη να δουλέψει σωστά, οφείλουμε να τον περιμένουμε.

Ασφαλώς και να του αναγνωρίσουμε ελαφρυντικά όσο κι αν κάποια πράγματα δεν άρεσαν με την πρώτη ματιά. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν στο ξεκίνημα της νέας σεζόν αρχίσει να βομβαρδίζει τις αντίπαλες εστίες των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας. Ίσως και να μην συμβεί. Ας είμαστε δίκαιοι και προπάντων άνθρωποι. Όλοι στη δουλειά τους χρειάζονται χρόνο προσαρμογής, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότεροι. Να περιμένουμε...

Όλα μέσα από μελέτη

Κοντολογίς, τη διαφορά σε ένα ρόστερ που αυτή τη στιγμή είναι καλό και προσδοκά να εξελιχθεί σε «πρωταθληματικό», δεν την προκαλούν οι σαρωτικές αλλαγές αλλά οι μελετημένες κινήσεις και οι επιλογές καλύτερων από τους υπάρχοντες στις θέσεις που πραγματικά προκύπτει ανάγκη για ποιοτική ενίσχυση.

Το διαρκές «ράβε-ξήλωνε» δεν βοήθησε καμία ομάδα να έχει διάρκεια και περισσότερο πανικό προδίδει παρά σχέδιο μελετημένο. Ο κόσμος είναι λογικό να έχει υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες λόγω της παρουσίας του Μελισσανίδη, καλό όμως είναι να διαθέτει και την απαιτούμενη λογική για να διαβάζει σωστά τις αποφάσεις και τις επιλογές που θα γίνουν ή έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Και κυρίως να δίνει χρόνο σε ένα (οποιοδήποτε) ρόστερ να δείξει τι πραγματικά μπορεί να κάνει μέσα στα γήπεδα και όχι πριν πατήσει σε αυτά.

Παρεμπιπτόντως δίπλα στον Γιόχανσον δεν ξεπετάχτηκε μόνο ο Ανάκογλου αλλά έπαιξε το καλύτερό του ματς με την ΑΕΚ ο Φαγέ, στην πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν μαζί σε αγώνα και μάλιστα από την αρχή του. Ακόμα μία απόδειξη του πόσο καλύτερους κάνει τους παρτενέρ του ο Σουηδός. Και σκέφτομαι από τώρα το δίδυμο με τον Σιμόες... Σκεφτείτε ότι έτσι περισσεύουν ο Κορδέρο και ο Ανάκογλου. Του χρόνου η Ένωση θα έχει και γεμάτο πάγκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ