OPINIONS

Μπάρκας, μπακ, ντέρμπι

Μπάρκας, μπακ, ντέρμπι
EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου αναλύει τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν ενόψει του ντέρμπι, στηρίζει την επιλογή Μπάρκα και καταπιάνεται με τα σοβαρά διλήμματα για την αμυντική γραμμή ενόψει Ολυμπιακού.

Για ένα αντίστοιχο, εξίσου παιδαριώδες λάθος (αν και συνέβη στον αέρα όχι στο χορτάρι στο περυσινό εντός έδρας ματς με το Λεβαδειακό), ο Γκουστάβο Πογέτ "καρατόμησε" τον Γιάννη Ανέστη για να παίζει ο υποδεέστερος Μπαρόχα. Στην πορεία απονεμήθηκε δικαιοσύνη, ο Έλληνας γκολκίπερ επέστρεψε και ήταν εκ των κορυφαίων και καθοριστικών της ΑΕΚ στον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αυτό το σφάλμα δεν πρέπει να επαναληφθεί τώρα. Σύμφωνοι, ο Μπάρκας διέπραξε την -καθιερωμένη πλέον- ετήσια (χονδροειδέστατη) γκάφα τερματοφυλάκων της ομάδας. Και δυστυχώς έδωσε σε όσους περιμένουν στη γωνία με μόνιμη διάθεση να αναθεματίσουν στα social media, την ευκαιρία να τον αναδείξουν σε τροχονόμο!

Σαφώς δεν θα έπρατταν έτσι αν επρόκειτο για το δικό τους παιδί, τον ξάδερφό ή τον κολλητό τους. Εκτός αν περίμεναν ότι ένας γκολκίπερ, στα 22 του, δεν θα κάνει τέτοιου είδους λάθη. Αν ναι, τότε δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο.

Ήταν το δεύτερο λάθος για τον Μπάρκα που στοίχισε γκολ μετά από εκείνο στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Ωστόσο μεγαλύτερη θα είναι η ζημιά αν τώρα, επειδή όντως έκανε έναν πολύ κακό υπολογισμό με τη μπάλα στα πόδια κόντρα στον Ηρακλή, κληθεί να καθίσει στον πάγκο. Όπως επίσης αν αρχίσει κουβέντα για το αν η ΑΕΚ χρειάζεται κι άλλον τερματοφύλακα επειδή τον Ανέστη, ήδη στο μυαλό τους πολλοί τον έχουν τελειώσει.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Οι δύσκολες αποφάσεις απαιτούν επιμονή και στήριξη. Είναι αφύσικο τη μία εβδομάδα (μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό) να αντιμετωπίζεται ως ο μελλοντικός τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας και από χθες να στολίζεται με ενοχλητικούς χαρακτηρισμούς. Που κρύβονται η ανοχή, η ψυχραιμία, η δικαιοσύνη;

Ο Μπάρκας από τον Ατρόμητο είναι παιδιά, δεν σας είπε κανείς ότι η ΑΕΚ απέκτησε τον Μπερντ Λένο από τη Λεβερκούζεν. Βασικός λοιπόν με τον Ολυμπιακό. Εκτός αν ο Χιμένεθ διακρίνει ότι η ψυχολογική κατάστασή του απαιτεί προφύλαξη ή αν ο ίδιος νιώσει ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος. Εκεί η συζήτηση αλλάζει. Αλλά ως σήμερα, μόνο ως τέτοιος χαρακτήρας δεν δείχνει.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ...

...πρέπει να υπάρξουν ακόμα τέσσερις. Ή και πέντε αν ο προπονητής επιλέξει (όπως πέρυσι ο Πογέτ έπραττε στα σημεία των ντέρμπι που η ΑΕΚ αποκτούσε προβάδισμα) εκ νέου αλλαγή διάταξης και το γυρίσει σε 3-5-2 (αντιστοίχως 5-3-2 σε κατάσταση άμυνας). Οι επιλογές θα περιοριστούν δραστικά αν εν τέλει ο Γκάλο δεν θα είναι διαθέσιμος. Επειδή όμως αυτό είναι και το πιο πιθανό σενάριο όποτε οδηγούμαστε στα ακόλουθα σενάρια:

Α) Ο Βράνιες θα μετατεθεί στο δεξί άκρο της άμυνας σε κατάσταση αμυντικής τετράδας. Ο Ντίντακ θα παραμείνει στο πόστο του και οι Κολοβέτσιος - Λαμπρόπουλος (πως τα φέρνει η ζωή με τους Διόσκουρους;) θα κληθούν να παίξουν σε ακόμα ένα ντέρμπι μαζί ως στόπερ.

Β) Οι κεντρικοί αμυντικοί θα είναι τρεις, με τους Κολοβέτσιο, Λαμπρόπουλο, Βράνιες να παίζουν για δεύτερη φορά μαζί από την αρχή ενός αγώνα (είχε συμβεί στο εκτός έδρας ματς Κυπέλλου με το Λεβαδειαλό). Σε αυτή την περίπτωση, ο Ντίντακ θα πάρει τη δεξιά πλευρά και ο Βινίσιους την αριστερή, κοινώς η ΑΕΚ θα παίξει με δύο αριστερά μπακ στις πτέρυγες. Δύσκολο...

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Γ) Οι κεντρικοί αμυντικοί θα είναι τρεις με τον (εδώ και περίπου 3,5 μήνες εκτός δράσης) Τσιγκρίνσκι να επιστρατεύεται δίπλα σε Λαμπρόπουλο και Κολοβέτσιο, ώστε ο Βράνιες να ξεκινήσει δεξιά και ο Ντίντακ να παραμείνει στη θέση του.

Δ) Τέσσερις στην άμυνα με το Βασίλη Λαμπρόπουλο να μετατίθεται στο δεξί άκρο της (έχει αγωνιστεί εκεί ξανά και με την ΑΕΚ, αλλά περισσότερο με τον Πανιώνιο), τους Κολοβέτσιο και Βράνιες σε ρόλο στόπερ και τον Ντίντακ αριστερά.

Ε) Επιλογή 3-5-2 με τον Γιόχανσον ως λίμπερο ανάμεσα σε Κολοβέτσιο και Λαμπρόπουλο ώστε ο Βράνιες να πάρει τη δεξιά πλευρά και ο Ντίντακ την αριστερή. Αντιστοίχως το ίδιο με τον Λαμπρόπουλο δεξιά και τον Βράνιες στόπερ.

Ζ) Η έκπληξη που ακούει στο όνομα Γαλανόπουλος. Η ταχύτητα, το πείσμα και η αγωνιστική πειθαρχία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του μικρού, δεν αποκλείεται να ψήσουν τον Χιμένεθ να τον δοκιμάσει στις προπονήσεις σε ρόλο δεξιού μπακ. Κάτι που είχε δοκιμάσει και ο Κετσπάγια.

Όλα αυτά, πάντοτε με τον αστερίσκο της μη συμμετοχής του Γκάλο, η οποία αποτελέσει μεγάλη ανατροπή και ασφαλώς θα ακυρώσει όλα τα προαναφερθέντα.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ