OPINIONS

Δεν είναι πια η ΑΕΚ των δήθεν!

Δεν είναι πια η ΑΕΚ των δήθεν!
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου αρθρογραφεί για την κατάθεση παικτών και προπονητή τις τακτικές αποδείξεις του Κωστένογλου και το μήνυμα στον (δήθεν) επαναστάτη Γκέντσογλου.

Αν είναι κουρέλια και τραγουδούν ακόμα, τότε η μελωδία είναι η πιο γλυκιά και καταπραϋντική των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Υπήρξαν ασφαλώς (και) φίλοι αναγνώστες και συνοδοιπόροι σε αυτό το δύσκολο ταξίδι της ΑΕΚ οι οποίοι είχαν ενστάσεις με την άποψη που είχα καταθέσει στο προηγούμενο άρθρο μου,

σύμφωνα με την οποία " ο σεβασμός στη φανέλα και η διάθεση να πολεμούν για αυτή, είναι ο βασικός λόγος που η ομάδα με τις διαπιστωμένες από όλους λιγότερες ποιοτικές λύσεις σε σχέση με τις προηγούμενες, τα έχει καταφέρει καλύτερα στα πρώτα δέκα ματς (έχοντας περάσει από ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ) από εκείνες των Τζιμπούρ, Σκόκο, Μπλάνκο, Σάχα και πάει λέγοντας.

Αναλογιστείτε με λίγη περισσότερη διάθεση, πιο ειλικρινή προσπάθεια και λιγότερα πείσματα και εγωισμούς πόσα θα είχε πετύχει η ομάδα με τους προαναφερθέντες. Όμως εκείνοι, σε αντίθεση με τους τωρινούς (που είναι και περισσότερο καιρό απλήρωτοι) είχαν πρώτα το μυαλό στην τσέπη τους και μετά στην ΑΕΚ".

Αυτή ακριβώς όμως είναι διαφορά της εφετινής ΑΕΚ. Είναι μία ομάδα με ποδοσφαιριστές οι οποίοι τη σέβονται, δεν είναι μισθοφόροι που εκβιάζουν (όπως άλλοι έκαναν) για να βάλουν την υπογραφή τους σε ένα έγγραφο αδειοδότησης προκειμένου η Ένωση να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν είναι αγνώμονες για την ευκαιρία που τους δίδεται να αγωνιστούν φορώντας τη φανέλα της, ασχέτως με την οικονομική ή διοικητική κατάστασή της.

Η ΑΕΚ του Κλωναρίδη, του Σιαλμά, του Γεωργέα, του Μπέλεκ (κ.ο.κ.) δεν έχει ενδεχομένως τις δυνατότητες της ομάδας που είχε στις τάξεις της τους πολυδιαφημισμένους Σκόκο, Μπλάνκο, Τζιμπούρ, Σάχα. Είναι όμως μία παρέα παικτών που τα έχουν βρει μεταξύ τους και γουστάρουν αυτό που κάνουν όλοι μαζί. " Όλοι ΜΑΖΙ, αυτό είναι το μυστικό, να είμαστε όλοι ΜΑΖΙ" όπως είχε πει ο Νίκος Λυμπερόπουλος στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην "Κιτρινόμαυρη Ώρα" την ημέρα της ανανέωσης του συμβολαίου του για επιπλέον μία σεζόν. Και ναι, το διαπιστώνετε όλοι πλέον, είναι όλοι μαζί και θέλουν να το ζήσουν...

Ο διαφορετικός κόουτς Κωστέ

Αυτό που έκανε στο Αγρίνιο ο Νίκος Κωστένογλου, πείθει και τον πλέον αδαή, ότι ο άνθρωπος και μάτι ποδοσφαιρικό διαθέτει και το ρόστερ του ξέρει να διαχειρίζεται ιδανικά ακόμα κι όταν του έχουν "κάτσει" οι μεγαλύτερες αναποδιές.

Η ενδεκάδα και η διάταξη προκάλεσαν έναν πανικό σε όλους μας λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα, αλλά τελικά ο προπονητής ήξερε καλά που αποσκοπούσε. Στη ζωή, κάποια πράγματα δεν συμβαίνουν τυχαία...

Και της ΑΕΚ σε καλό της βγήκε τελικά που ο "καταξιωμένος" (όχι στο ποδόσφαιρο πάντως) και "υπεραπαραίτητος" (σε ποιους αλήθεια;) Σάββας Γκέντσογλου της γύρισε την πλάτη σε μία στιγμή που η ομάδα τον είχε ανάγκη. Δεν πειράζει, Γεωργέας, Κλωναρίδης και ξερό ψωμί!

Οι ποδοσφαιριστές που τον γνώριζαν από τη σεζόν 2007-08, κάνουν λόγο για έναν προπονητή διαφορετικό από εκείνον του 2008. Πολύ πιο σοφό και διαβασμένο, αλλά συνάμα ακόμα πιο δουλευταρά και μεθοδικό. Ακόμα και εκείνοι (οι γνωστοί opinion makers - ελληνιστί "μυαλοπώληδες") που έσπευσαν να τον μειώσουν επειδή μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τόλμησε να υποστηρίξει ότι η ΑΕΚ ήταν η κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, τις επόμενες ημέρες θα ανακαλύψουν το εξαίρετο προπονητικό μυαλό του.

Ο άνθρωπος αυτός αγαπάει παθολογικά τη δουλειά του και την ομάδα. Ζει και αναπνέει για την ΑΕΚ αλλά και την ατομική βελτίωσή του (διότι έχει μεγάλους στόχους ως επαγγελματίας), παρακολουθεί ώρες ατελείωτες ποδόσφαιρο, μηχανεύεται διαρκώς τρόπους για να υπερκαλύπτει το ποιοτικό ντεζαβαντάζ που όλοι εμείς υποστηρίζουμε (και έτσι είναι) ότι έχει η ΑΕΚ απέναντι στους παραδοσιακούς αντιπάλους της. " Έχω απαιτήσεις από τον εαυτό μου, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και τις αδυναμίες, είμαστε ΑΕΚ και πρέπει να παίζουμε για τη νίκη σε κάθε ματς", τόνισε πρόσφατα. Υπάρχει πλέον κάποιος που να πιστεύει ότι εκείνος και οι παίκτες του δεν αξίζουν περισσότερη στήριξη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ