OPINIONS

Απαιτείται συναγωνισμός

Απαιτείται συναγωνισμός
Ανέστης INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει ποιοτικές λύσεις ακόμα και σε θέσεις που φαινομενικά διαθέτει ποδοσφαιριστές ικανούς να χτυπήσουν την πόρτα της εθνικής ομάδας ή το έχουν κάνει ήδη.

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να επενδύσει στον Γιάννη Ανέστη ελπίζοντας ότι θα τον εξελίξει στον τερματοφύλακα που θα της λύσει τα διλήμματα για την επόμενη δεκαετία, δεν αμφισβητείται. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει η ίδια να του προσφέρει (και) εντός ομάδας συναγωνισμό.

Κάτι που τώρα δεν ισχύει, ούτε για εκείνον, ούτε ασφαλώς για ακόμα αρκετούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι φαινομενικά (κι εν πολλοίς δικαιωματικά) έχουν τη θέση βασικού στο τσεπάκι τους.

Καλώς η κακώς, ο Δέλλας δεν δείχνει εμπιστοσύνη στον Καραγκιολίδη και στον Βούρα. Αποδεικνύεται μέσα από τις εφετινές συμμετοχές τους σε επίσημα ματς της ομάδας: 0+0=0. Ούτε μία ευκαιρία κι ενώ υπάρχουν ματς, που προσφέρονται ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Παιχνίδια στα οποία θα μπορούσαν να πάρουν λεπτά συμμετοχής, έτσι έστω για να παραμείνουν ζεστοί ψυχικά και να δουλέψουν με περισσότερο ζήλο στις προπονήσεις (δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν το κάνουν ή ότι τα έχουν παρατήσει).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ανέστης καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει πίσω του κάποιος να τον ταρακουνήσει. Το ότι ο ίδιος συνεχίζει να δουλεύει σκληρά, δεν συνεπάγεται κιόλας ότι πρέπει να αισθάνεται άνετος. Όσο κι αν δεν τον θες, κάπου μέσα σου εφησυχάζεις όταν καταλαβαίνεις ότι ακόμα και μετά από λάθη, εσύ θα είσαι η πρώτη επιλογή. Αυτός είναι κι λόγος που η ΑΕΚ αναζητεί ήδη τερματοφύλακα που θα μπορέσει να διεκδικήσει επαξίως τη θέση του βασικού την επόμενη σεζόν. Ο Λόρια είναι μία τέτοια περίπτωση. Σαφώς υπάρχουν κι άλλες τις οποίες ο Μιλοβάνοβιτς ήδη τσεκάρει.

Άλλες ανάγκες

Η θέση του τερματοφύλακα δεν είναι ασφαλώς η μοναδική που απαιτεί κάλυψη ενόψει της επιστροφής στη Σούπερ Λίγκα. Ο Μιχάλης Μπακάκης στο δεξί άκρο της άμυνας δεν έχει ικανό αντικαταστάτη. Ο Νίκος Γεωργέας διανύει (λογικά) τις τελευταίες εβδομάδες της ποδοσφαιρικής καριέρας του, ενώ ο Βασίλης Ρόβας χρησιμοποιείται εκεί κατ’ ανάγκη. Ένας επιθετικός μπακ με τα χαρακτηριστικά του Μπακάκη και ικανότητα να παίζει πάνω από τη μεσαία γραμμή είναι απαιτητός.

Δεύτερος Μάνταλος είναι ομολογουμένως δύσκολο να βρεθεί... Όμως η ΑΕΚ θα χρειαστεί έναν παίκτη με αντίστοιχες ικανότητες, ώστε να μην φαίνεται τόσο μεγάλη η διαφορά όταν για τον οποιονδήποτε λόγο ο διεθνής μεσοεπιθετικός πρέπει να μείνει εκτός ενδεκάδας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όλα αυτά ασφαλώς και δεν είναι ανησυχητικά, ούτε υπάρχει η πρόθεση να παρουσιαστούν με τέτοιο τρόπο. Τουναντίον επισημαίνονται για να καταδειχθεί η δυνατότητα που είχε η ΑΕΚ τα τελευταία δύο χρόνια ώστε να χτίσει με υπομονή τον κορμό της και να διαγνώσει έγκαιρα τα όποια κενά και αδυναμίες της. Ως σήμερα μπορεί να πει κανείς ότι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη συγκυρία και το χρόνο που της δόθηκε να οικοδομήσει κάτι υγιές και κυρίως δυναμικό και ελπιδοφόρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ