OPINIONS

Αν υπάρχει βρωμιά εκεί έξω, να πέσει χλωρίνη

Αν υπάρχει βρωμιά εκεί έξω, να πέσει χλωρίνη
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταπιάνεται με την κατάθεση του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ κατά των όσων θεωρεί ότι συνέβησαν στον αγώνα Ολυμπιακού - Βέροιας. Και σημειώνει ότι στην ουσία του πράγματος, όποιος ξέρει κάτι πρέπει να το καταθέτει. Εναντίον οποιουδήποτε προσώπου ή ομάδας.

Ξεκαθαρίζω κάτι εξ αρχής. Άνθρωπος κανενός δεν είμαι, ούτε υποδείξεις παίρνω για το τι θα γράψω και πως θα το παρουσιάσω. Επίσης δεν αρέσκομαι σε διαρροές κειμένων ή εγγράφων επειδή έχω άκρες από εδώ και από εκεί και είμαι ταγμένος στρατιώτης σε άρματα με ειδικές αποστολές, ακόμα και για να κάνω (όταν μου το ζητούν) το άσπρο μαύρο. Όμως επειδή νοημοσύνη διαθέτω και όταν αισθάνομαι ότι υποτιμάται δεν μπορώ να παριστάνω τον ηλίθιο, θα καταθέσω απλώς μερικές σκέψεις μου.

Έπραξε ο Μελισσανίδης αυτό που έπραξε. Σαφώς και αποδεικνύεται ότι πρωτοστάτησε σε αυτή την ιστορία για το Βέροια - Ολυμπιακός, ουδείς αντιλέγει. Σημασία έχουν οι προθέσεις του ή μήπως αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι αν όντως έγιναν όσα έγιναν και υπεδείχθησαν από τους μάρτυρες; Πρέπει να εστιάσουμε στο αν έπραξε έτσι επειδή έχει προσωπική κόντρα με τον Μαρινάκη ή μήπως στο αν όντως το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν χειραγωγημένο;

Στο κάτω κάτω της γραφής, όσοι κατέθεσαν είτε υπέρ, είτε κατά, το έπραξαν ενόρκως. Με πλήρη επίγνωση των λεγομένων τους και ξεκάθαρη θέση απέναντι στη δικαιοσύνη. Αν ψευδομαρτύρησαν με σκοπό να λασπολογήσουν ή να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, τότε θα το βρουν μπροστά τους.

Είναι τουλάχιστον εμπαθές όμως να λοιδορούνται επειδή έπληξαν συμφέροντα ανθρώπων που, ας μην ξεχνάμε, κατηγορούνται για κάμποσες ακόμα «αγαθοεργίες», ασφαλώς με το τεκμήριο της αθωότητας να τους συνοδεύει μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Εκτός αν αναφερόμαστε σε ποδοσφαιρικό κόσμο αγγελικά πλασμένο και δεν το ξέρω...

Μόνο η αλήθεια έχει σημασία

Τα ίδια θα έγραφα και από την ανάποδη. Αν υπάρχει βρωμιά εκεί έξω, πρέπει επιτέλους να πέσει χλωρίνη. Όπως και αν ονομάζεται αυτός που σκοπίμως την προκαλεί. Υπάρχει κάτι αντίστοιχα σκοτεινό και απεχθές πίσω από την ιστορία του Μελισσανίδη με τον Ζωγράφο, όπως διάφοροι υπαινίσσονται; Τότε να βγει στο φως και να ακολουθηθούν τα δέοντα. Είναι ο Αλαφούζος άνθρωπος που συνειδητά κατασκευάζει κατηγορίες άνευ αποδείξεων σε συνεργασία με τον Θωμαΐδη, όπως τους καταλογίζεται; Ας τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη οι θιγόμενοι.

Σε αυτή την ιστορία δεν υπάρχουν εμείς και εσείς. Υπάρχουν μόνο οι καταγγελίες, οι αποδείξεις και η δικαιοσύνη. Το να την πέφτει ο κάθε «μυαλοπώλης» δημοσιογράφος (της σούζας και της υπόκλισης) στον κάθε Γεωργέα επειδή τόλμησε να καταθέσει κάτι το οποίο εφόσον ισχύει, καταδεικνύει και το μέγεθος της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, επιβεβαιώνει την κατρακύλα και του ίδιου του κλάδου μου. Εκεί έξω υπάρχουν πολλοί τελικά οι οποίοι για να γράψουν κάτι ακολουθούν πιστά ραβασάκι υπόδειξης που να τους τα κάνει και... πενηνταράκια. Όπως αυτό με την 11αδα που κάποτε οι παλαιάς κοπής πρόεδροι έδιναν στους προπονητές.

Μόνο ένας ανόητος θα εμφανιζόταν ενώπιον του ειδικού ανακριτή καταθέτοντας δίχως να ισχύουν, όσα είπε ο Γεωργέας. Αν είναι τέτοιος, τότε κακό του κεφαλιού του, αλλά κάπως περίεργο μου ακούγεται να δέχθηκε τη συμμετοχή του σε στημένο σχέδιο προκειμένου να υποβιβαστεί η Βέροια και να πληγεί ο Ολυμπιακός. Εφόσον αποδειχθεί τέτοια συμπαιγνία, τότε να τιμωρηθεί!

Επίσης, όλοι όσοι κατέθεσαν εγγράφως ότι « δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας», τι άλλο θα μπορούσαν να πουν; Ότι « ναι το ξέραμε και συμφωνήσαμε να συμμετέχουμε στην όλη φάση»; Θα επιβεβαίωναν μονομιάς τη συμμετοχή τους σε «στήσιμο» αγώνα. Σκέψεις μου οι οποίες όμως δεν με οδηγούν στο συμπέρασμα για το ποιος λέει την αλήθεια και ποιος όχι. Θα περιμένω να αποφανθούν οι ειδικοί.

Δεν πιστεύω τίποτα, αλλά δεν ακυρώνω και τίποτα. Τα ακούω όλα, τα φιλτράρω και περιμένω από τους αρμόδιους να καταδείξουν την αλήθεια. Να υποθέτω έχω το δικαίωμα, να παραπλανώ όμως τις μάζες επειδή μου αρέσει ή δεν μου αρέσει κάτι, όχι. Ειδάλλως λάθος επάγγελμα διάλεξα και φθηνός άνθρωπος είμαι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ