OPINIONS

ΑΕΚ του Πογέτ

ΑΕΚ του Πογέτ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την πιστοποίηση του συμπεράσματος ότι η Ένωση έχει φορέσει ένα διαφορετικό πρόσωπο υπό τις οδηγίες του Πογέτ το οποίο της δίνει τα αποτελέσματα που χρειάζεται για να παραμένει δυναμικά εντός στόχων.

Διαβασμένη, συμπαγής, κυνική, θωρακισμένη ανασταλτικά. Η ΑΕΚ έχει πλέον ξεκάθαρα τη σφραγίδα του Ουρουγουανού.Πρόκειται για μία μικρή επανάληψη προηγούμενου κειμένου, αλλά στο τέλος της ημέρας αυτή συνιστά και τη μητέρα της μάθησης. Η ΑΕΚ του Πογέτ είναι εμφανώς διαφορετική.

Λιγότερο ελκυστική στο μάτι, σαφώς όμως πιο έξυπνη και κυνική. Όταν τα πράγματα βαίνουν βάσει των υπολογισμών του Ουρουγουανού, όταν δεν προκύπτουν αστάθμητοι παράγοντες που να επηρεάζουν εντυπωσιακά τη ροή ενός αγώνα (όπως συνέβη στο ματς πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό και τον Αστέρα - δηλαδή ήττες από προσωπικά παιδικά και ανεπίτρεπτα λάθη παικτών της), τότε έρχονται αποτελέσματα όπως αυτά στα Χανιά και στη Λιβαδειά. Δηλαδή νικηφόρα.

Αν θα πρέπει να προβληματίζεται με κάτι ο Πογέτ μετά τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκης της ομάδας, είναι η επιπολαιότητα των ποδοσφαιριστών του να πετύχουν πιο ευρεία νίκη από το 1-0 επί του Λεβαδειακού, να φτάσουν δηλαδή σε σκορ που θα καθιστούσε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Δεν το έπραξαν και επειδή μετά τα όσα συνέβησαν στο αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΚ γηπέδούχο, το μάτι του Ουρουγουανού έχει φοβηθεί, με τον ίδιο τρόπο η Ένωση θα αντιμετωπίσει και τη ρεβάνς.

Προσεκτικά, με προτεραιότητα στην ανασταλτική συνοχή και ξεκάθαρη στόχευση στην εξασφάλιση της πρόκρισης. Υπάρχουν βλέπετε και οι βοηθοί διαιτητή.

Όπως αυτός που για ακόμα ένα ματς, απέτρεψε την Ένωση από το δεύτερο γκολ με μία εξοργιστική υπόδειξη οφσάιντ όταν ο Αραβίδης στις καθυστερήσεις του αγώνα, έφευγε τουλάχιστον μισό μέτρο πίσω από τον τελευταίο αμυντικό του Λεβαδειακού. Τα συνηθίσαμε τέτοια πράγματα θα πείτε… Αυτό είναι το ακόμα πιο ενοχλητικό της υπόθεσης. Το να θεωρείται και να αντιμετωπίζει πια ως αυτονόητη η κάθε λάθος απόφαση που επηρεάζει το τελικό σκορ.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» έγινε με επιπλέον τρία κέρδη. Τη δεύτερη συνεχόμενη ικανοποιητική εμφάνιση του Βάργκας, την ποιότητα του οποίου έχει πολύ ανάγκη η ΑΕΚ, τη σταθερή (όσο και καταλυτική σε δύο φάσεις) παρουσία του Γιάννη Ανέστη και τη μεστή εμφάνιση του Κορδέρο που σπάνια παίρνει ολόκληρα 90λεπτα ή αγωνίζεται ως βασικός.

Σε αυτή την προσπάθεια να κρατήσει ως το τέλος τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και να πάει όσο πιο μακριά γίνεται στο Κύπελλο, δεν περισσεύει κανείς. Και σίγουρα απαιτούνται προσθήκες από ψηλότερο ράφι, για τις οποίες είναι πλέον γνωστό ότι Πογέτ εκτός από το να απαιτεί, προσπαθεί και πολύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ