ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Σκοράρει και η Μπιλμπάο (2,00)

Σκοράρει και η Μπιλμπάο (2,00)

"Έστρωσε» το κλίμα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο μετά από τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Έχει κενά στην άμυνα η Ρεάλ Μαδρίτης, που λογικά θα χαρίσει φάσεις στους Βάσκους. Ο συνδυασμός τουover2,5 και τουgoal-goalπροσφέρεται στο ικανοποιητικό 2,00 στονStoiximan.

* Α’ Γύρος: Ρεάλ Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 5-0

* Η τελευταία νίκη της Αθλέτικ Μπιλμπάο απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2010. Έκτοτε η «βασίλισσα» μετράει 9-1-0 και στις δύο έδρες.

Συνέχισε την πολύ καλή παράδοση που έχει στο Κύπελλο Ισπανίας η Αθλέτικ Μπιλμπάο, με την σπουδαία πρόκριση που πήρε την Τετάρτη στην έδρα της Εσπανιόλ. Επικράτησε 2-0 με γκολ των Αντούριθ (13’), Ετσέιτα (42’) και συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα σφράγισε την παρουσία της στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα.

Αντίστοιχα βελτιωμένη εδώ και 1,5 μήνα και στη λίγκα: σε 6 αναμετρήσεις έχει χάσει μόνο από τη Μπαρτσελόνα (3-2-1), με το διπλό της περασμένης εβδομάδας στο μίνι γειτονικό ντέρμπι με την Εϊμπάρ (0-1) να αποδεικνύει την ανοδική της πορεία. Απέκτησε έτσι ικανοποιητική διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Απών λόγω πυρετού ο πολύτιμοςκεντρικός αμυντικός Λαπόρτ, δεν υπολογίζεται ούτε ο τιμωρημένος στόπερ Σαν Χοσέ (βασικός, 3 γκολ). Τραυματίες ο δεύτερος τερματοφύλακας Ιάγο, ο παγκίτης μπακ Μπουστίνθα και οπολύτιμος χαφ Ιτουράσπε (2 γκολ). Για τεχνικούς λόγους έμειναν εκτός οι αναπληρωματικοί Αγκέτσε (χαφ), Κίκε Σόλα (εξτρέμ), Βιγκέρα (φορ, 1 γκολ).

Από την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης προέρχεται από «γκέλα» καθώς παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία (1-1) στη Βιγιαρεάλ: απόρροια αυτής να μειωθεί η διαφορά από τη 2Μπαρτσελόνα στους 2 πόντους. Δεν είχε καθόλου καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια και δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως προηγήθηκε στο 52’.

Στο μεταξύ, χθες συμπλήρωσε 113 χρόνια ζωήςκαι το καλύτερο δώρο για τους "μερένχες" θα είναι το διπλό σήμερα. Στα μεταγραφικά νέα, βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του δεξιού μπακ Ντανίλο (Πόρτο). Ακολουθεί η εντός έδρας ρεβάνς με τη Σάλκε για το Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί την Τρίτη.

Ανέτοιμοι ακόμα οι πολύτιμοι Σέρχιο Ράμος (στόπερ, 3 γκολ), Μόντριτς (χαφ, 1 γκολ), Χάμες (χαφ, 8 γκολ), που τρέχουν να προλάβουν το ντέρμπι με τη Μπαρτσελόνα (22/3). Αποθεραπεύτηκαν τουλάχιστον οι συμπληρωματικοί Κοεντράο (αρ. μπακ), Κεντίρα (χαφ). «Παίζεται» μια θέση στην ενδεκάδα μεταξύ των κεντρικών μέσων Ιγιαραμέντι, Λούκας Σίλβα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αθλέτικ Μπιλμπάο (4-2-3-1):Iraizoz–DeMarcos,Etxeita,Gurpegui,Balenziaga, Benat,MikelRico–Williams,Muniain,Susaeta-Aduriz

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3):Casillas–Carvajal,Varane,Pepe,Marcelo–Kroos,Isco,Illarramendi(LucasSilva) –Bale, Cristiano Ronaldo, Benzema

Προϊστορία:39-17-31 στην έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο σε όλες τις διοργανώσεις.

KeyStat:Η Ρεάλ Μαδρίτης δέχθηκε τουλάχιστον ένα γκολ στις 5 από τις 7 πιο πρόσφατες εξόδους της στη λίγκα.

Συμπέρασμα:Η λογική λέει ότι δεν θα είναι τόσο εύκολο για τη Ρεάλ Μαδρίτης, που τον τελευταίο καιρό έχει τα… θέματά της. Και πετυχαίνει μια Αθλέτικ Μπιλμπάο σε πολύ καλό μομέντουμ, αγωνιστικό και ψυχολογικό. Άρα, η απόδοση του διπλού δεν αξίζει ιδιαίτερα. Επιλογή μας αποτελεί ο συνδυασμός τουoverμε τοgoal-goal, που «πληρώνει» αρκετά καλά στον Stoiximan (2,00) . Η αναμέτρηση πιθανότατα θα κυλήσει σε γρήγορο τέμπο, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν ευκαιρίες από αυτή την άμυνα της Ρεάλ για να κάνουν «ζημιές». Για την επιθετική ποιότητα των φιλοξενούμενων… ούτε λόγος να γίνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ