ΜΠΑΣΚΕΤ

Χωρίς γιατρό, ματς της Γ' ΕΣΚΑ

Χωρίς γιατρό, ματς της Γ' ΕΣΚΑ
INTIME SPORTS

Η ΕΟΚ έχει ανακοινώσει από τον Νοέμβριο την υποχρεωτική παρουσία γιατρού, στους αγώνες των πρωταθλημάτων, ωστόσο δεν υπήρχε κανείς σε αγώνα μπαράζ της ΕΣΚΑ, που είχε τραυματισμό αθλήτριας. "Ισχύει η προκήρυξη του πρωταθλήματος", ξεκαθαρίζει η ΕΣΚΑ.

Στις 5/11, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε ότι "σύμφωνα με το άρθρο 14 των Ειδικών Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων Εθνικών Κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών τα γηπεδούχα Σωματεία υποχρεούνται να έχουν Ιατρό κατά την διάρκεια των αγώνων".

Έκτοτε, πολλάκις έχει διεξαχθεί ματς των "μικρών" κατηγοριών, χωρίς την παρουσία γιατρού, με τελευταίο συμβάν αυτό της Κυριακής (5/4), σε αγώνα μπαράζ της Γ' ΕΣΚΑ γυναικών, για την άνοδο στη Β', μεταξύ του Παπάγου και του Άρη Χολαργού.

Να σημειωθεί πως εφόσον επρόκειτο για παιχνίδι μπαράζ, η έδρα ήταν ουδέτερη και πιο συγκεκριμένα, αυτή των Μελισσίων, με τους παράγοντες των δυο ομάδων να συμφωνούν (σε μεταξύ τους συζήτηση) πως το γήπεδο ήταν υπεύθυνο για την παρουσία γιατρού. Κάτι που δεν συνέβη, ως εκ τούτου όταν παίκτρια του Άρη τραυματίστηκε ("κόλλησε" το πόδι της στο παρκέ), ελλείψει ειδικού, η κοπέλα μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Κρατικό "Γ. Γεννηματά". Το ευτυχές για εκείνη ήταν πως οι πρώτες εξετάσεις δεν έδειξαν βλάβη στο χιαστό -ενώ αυτήν την ώρα υποβάλλεται σε μαγνητική.

Τι λέει η ΕΣΚΑ

Οι εκπρόσωποι των ομάδων δεν θέλησαν να γραφτεί στο φύλλο αγώνα η απουσία γιατρού, διότι υπήρχε το θέμα του "τυπικά γηπεδούχου" (βλ. αγώνας μπαράζ). Βάσει ωστόσο, με το άρθρο 14 των Ειδικών Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων Εθνικών Κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών η παρουσία γιατρού είναι υποχρεωτική, με την ΕΣΚΑ να φέρει την ευθύνη. Η ΕΣΚΑ τώρα, ξεκαθάρισε στο Sport24.gr πως βάσει της προκήρυξης, την ευθύνη για την παρουσία του γιατρού, φέρει η γηπεδούχος ομάδα, ακόμα και όταν είναι "τυπικά γηπεδούχος".

Στις 2/4 είχε προκύψει ανάλογο πρόβλημα, σε ματς του Άρη Χολαργού με τον Άγιο Θωμά, για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, στη Γ' ΕΣΚΑ, οπότε παίκτρια πάλι μεταφέρθηκε στο "Γ. Γεννηματάς", έπειτα από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι. Τότε, όπως έγραψε το weplayball.gr, εκπρόσωποι του Άρη είχαν ρωτήσει το διαιτητή επί της αναγκαιότητας στην παρουσία γιατρού, για να απαντήσει πως στην ΕΣΚΑ δεν είναι υποχρεωτική (πράγμα λανθασμένο, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, στο άρθρο 6 ). Στην ΕΣΚΑΝΑ έγινε, μετά το θάνατο του 17χρονου μπασκετμπολίστα στην Ελευσίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ