ΜΠΑΣΚΕΤ

Συνεδριάζει στη Σεβίλλη η FIBA

Συνεδριάζει στη Σεβίλλη η FIBA

Στην πόλη της Σεβίλλης θα φιλοξενηθεί στις 27-29 Αυγούστου το 20ο Συνέδριο της FIBA, από το οποίο θα προκύψει ο διάδοχος του Ιβάν Μαϊνινί στην προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου (30/08-14/09) και την φιλοξενία του Β' ομίλου της διοργάνωσης (στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα), η πόλη της Σεβίλλης θα υποδεχθεί το τριήμερο 27-29 Αυγούστου αντιπροσώπους της FIBA από τα τέσσερα σημεία του κόσμου, στα πλαίσια του 20ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Οι συμμετέχοντες σε αυτό, θα εκλέξουν τον διάδοχο του Γάλλου, Ιβάν Μαϊνινί, προέδρου της FIBA από το 2010, αλλά και του Αργεντινού Οράσιο Μουρατόρε, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα αντιπροέδρου και είναι ο πρώτος στη λίστα υποψήφιος για την κατάληψη της διοικητικής κορυφής της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Επιπλέον, θα εφαρμοστεί και η εντολή της ειδικής συνεδρίασης της FIBA, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο στην Κωνσταντινούπολη και στην οποία, μεταξύ άλλων, είχε αποφασιστεί η αύξηση του αριθμού των μελών του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου από 23 σε 29.

Την τελευταία μέρα του συνεδρίου, στις 29 του μήνα, θα παρουσιαστούν οι υποψηφιότητες των χωρών που θέλουν να φιλοξενήσουν τα δύο επόμενα Παγκόσμια Κύπελλα, των Γυναικών του 2018 και των Ανδρών του 2019. Ανάμεσα στις ενδιαφερόμενες χώρες βρίσκεται η Ισπανία, που φιλοδοξεί να αναλάβει την διοργάνωση του Παγκοσμίου Γυναικών 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ