ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο μουσείο του μπάσκετ ο Κώστας Ρήγας

Στο μουσείο του μπάσκετ ο Κώστας Ρήγας

Στο Hall Of Fame της παγκόσμιας ομοσπονδίας του μπάσκετ μπαίνει στις 19 Ιουνίου, ο Κώστας Ρήγας μαζί με άλλες 11 μεγάλες προσωπικότητες του αθλήματος απ΄όλο τον κόσμο. "Μεγάλη τιμή και δικαίωση" λέει στο Sport24.gr

Ο Κώστας Ρήγας συμπεριλαμβάνεται στους εκλεκτούς της FIBA για την ενθρόνισή τους στο Hall Of Fame του παγκόσμιου μπάσκετ. Ο πρώην διεθνής διαιτητής που στην καριέρα του σφύριξε ένα σωρό τελικούς και τώρα είναι υπεύθυνος διαιτησίας στην Ευρωλίγκα και μέλος της τεχνικής επιτροπής της διεθνούς ομοσπονδίας θα λάβει την ύψιστη τιμή μαζί με άλλες 11 μεγάλες προσωπικότητες του αθλήματος σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για τους μπασκετμπολίστες Ντέιβιντ Ρόμπινσον (ΗΠΑ), Άντριου Γκέιζ (Αυστραλία), Ζόραν Σλάβνιτς (Σερβία), Ζαν Ζακ Κονσεϊσάο (Αγκόλα), τις μπασκετμπολίστριες Τερέζα Έντουαρντς (ΗΠΑ), Πάουλα Γκονσάλβες (Βραζιλία), τους προπονητές Τζακ Ντόνακιου (Καναδάς), Πατ Σάμιτ (ΗΠΑ), Τσέζαρε Ρουμπίνι (μετά θάνατον), τον Ιταλό παράγοντα Άλντο Βιτάλε, ενώ μαζί με τον Κώστα Ρήγα την διαιτησία εκπροσωπεί ο Βούλγαρος Βαλεντίν Λαζάροφ.

Ο Κώστας Ρήγας γεννήθηκε το 1944, έπαιξε μπάσκετ στον Αμύντα και το 1977 έγινε διεθνής διαιτητής. Στην καριέρα του σφύριξε 23 τελικούς.

Στο μουσείο του μπάσκετ ο Κώστας Ρήγας

Σε ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, στο άκρο αριστερά

Ανάμεσά τους ο τελικός των Ολυμπιακών Αγώνων του 1984 και του 1992 (στις γυναίκες), του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 1986, τέσσερις τελικούς Ευρωλίγκας (1984, 1985, 1986, 1991) άλλους τόσους στο Κύπελλο Κόρατς κλπ.

Στο μουσείο του μπάσκετ ο Κώστας Ρήγας

Με τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Μάτζικ Τζόνσον σε αγώνα της Dream Team στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992

Το 2008 συμπεριλήφθηκε στις 50 μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ευρωλίγκας και από φέτος ανήκει στην τάξη του 2013 στο Hall Of Fame της FIBA.

" Είναι ύψιστη τιμή για μένα. Ειλικρινά, δεν το φανταζόμουν ότι κάποτε, όταν ξεκινούσα τη διαιτησία, ότι θα έφτανα μέχρι εδώ. Είναι μια δικαίωση για τους κόπους και τις προσπάθειες όλων αυτών των ετών. Θέλω να ευχαριστήσω, πάνω απ΄όλα την οικογένειά μου, γιατί χωρίς την υποστήριξή της, δεν θα έφτανα μέχρι εδώ..." δήλωσε στο Sport24.gr, ο Κώστας Ρήγας.

"Είναι πολύ ιδιαίτερη η τάξη του 2013" δήλωσε ο γγ της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, για να προσθέσει: "Όλοι είναι πολύ μεγάλες προσωπικότητες, με εμπειρία και επιτυχημένη καριέρα. Ξεχώρισαν επίσης για τον χαρακτήρα τους και την προσπάθειά τους να προωθήσουν το μπάσκετ. Είμαστε ανυπόμονοι να τους καλωσορίσουμε στο σπίτι του μπάσκετ, όπου θα τιμηθούν".

Η σχετική τελετή θα γίνει στις 19 Ιουνίου στα κεντρικά Γραφεία της FIBA στη Γενεύη.

Το Hall Of Fame της FIBA υφίσταται (στα πρότυπα του αντίστοιχου μουσείου στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης) από το 2007.

Ο Κώστας Ρήγας είναι ο τρίτος Έλληνας που μπαίνει στο "σπίτι του μπάσκετ", μετά τον Νίκο Γκάλη και τον πρώην διαιτητή Κώστα Δήμου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ