ΜΠΑΣΚΕΤ

Russian dream...

Russian dream...

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αποτελεί τον δωδέκατο Έλληνα μπασκετμπολίστα, ο οποίος παίρνει την απόφαση να μετακομίσει στην κρύα, αλλά με ζεστές... τσέπες Ρωσία. Το Sport24.gr παρουσιάζει τους Έλληνες "τσάρους" (picts)!

Ο σύλλογος που διατηρεί τα ηνία στην αγορά Ελλήνων αθλητών δεν είναι άλλος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ρώσοι βλέπουν στο πρόσωπο των παικτών μας μπασκετμπολίστες με πολύ ποιότητα στο παιχνίδι τους εξαιρετικούς χαρακτήρες.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς αποτελεί τον παίκτη γύρω από τον οποίο ταυτίστηκε όχι μόνο οι οπαδοί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και ολόκληρος ο μπασκετικός κόσμος της Ρωσίας...

Στην ομάδα του "κόκκινου στρατού" έχουν αγωνιστεί επίσης ο Νίκος Ζήσης, ο Νίκος Χατζηβρέττας και ο Δήμος Ντικούδης, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις με τη φανέλα της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, στην Ντιναμό Μόσχας έχουν αγωνιστεί οι Αντώνης Φώτσης, Νίκος Οικονόμου και Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο οποίος έπαιξε φέτος και στην Κίμκι, ενώ παλαιότερα ο Βαγγέλης Σκλάβος φόρεσε τη φανέλα της Λοκομοτίβ Ροστόφ, όπως και ο Νέστορας Κόμματος, ο Παναγιώτης Λιαδέλης της Ουράλ Γκρέιτ, Γιώργος Διαμαντόπουλος στη Σαμάρα και έπεται ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που θα αγωνίζεται για την επόμενη διετία με την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης.

Το Sport24.gr... ελέω της μεταγραφής του Μαυροκεφαλίδη στον σύλλογο της Αγίας Πετρούπολης παρουσιάζει τους 'Ελληνες αθλητές που έπαιξαν στο ρωσικό πρωτάθλημα...

Russian dream...

Ο "τσάρος" της ΤΣΣΚΑ...

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έχει την πιο πετυχημένη παρουσία στην Ρωσία με τα χρώματα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Έλληνας γκαρντ μετακόμισε το καλοκαίρι του 2002 από τον Ολυμπιακό στην ομάδα του "κόκκινου στρατού" και έμελλε να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αθλήματος όχι μόνο του συλλόγου, αλλά και ολόκληρης της χώρας!

Ο Παπαλουκάς κατέκτησε σε έξι χρόνια αντίστοιχα πρωταθλήματα Ρωσίας (2003-2008), 3 Κύπελλα (2005-07), ενώ έφτασε δύο φορές στην κορυφή της Ευρώπης (κατέκτησε την Ευρωλίγκα το 2006 και το 2008), κερδίζοντας μάλιστα μέσω των εμφανίσεων του ένα εξαιρετικά υψηλό συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ που τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην Ευρώπη.

Russian dream...

"Μηχανάκι" πολυτελείας

Ο Νίκος Ζήσης μετά από πέντε επιτυχημένα χρόνια στην ΑΕΚ και δύο στην Μπενετόν Τρεβίζο "μετακόμισε" το καλοκαίρι του 2007 στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας υπό τις οδηγίες του Ετόρε Μεσίνα. Ο Έλληνας γκαρντ ερχόταν από τον πάγκο και έδινε πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του.

Στην διετή παρουσία του στην Ρωσία πρόλαβε να κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, ενώ το 2008 στέφθηκε και εκείνος πρωταθλητής Ευρώπης στο φάιναλ-φορ της Μαδρίτης, πανηγυρίζοντας στο τέλος μαζί με τον Θοδωρή Παπαλουκά την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Russian dream...

Πήγε ως... κανόνι

Ο Νίκος Χατζηβρέττας, αφού έκανε... πράγματα και θαύματα στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ηρακλή τη σεζόν 2001-02, κερδίζοντας μάλιστα και το βραβείο του πρώτου σκόρερ (22.1 πόντους μ.ο.) φόρεσε το καλοκαίρι εκείνης της περιόδου τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τη μία και μοναδική χρονιά που αγωνίστηκε στην πρωτεύουσα της Ρωσίας προτού πάρει μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό, ο Νίκος Χατζηβρέττας κατέκτησε το πρωτάθλημα με την ΤΣΣΚΑ, ενώ έπαιξε και στο φάιναλ-φορ της Βαρκελώνης χωρίς πάντως να καταφέρει να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με την ομάδα του "κόκκινου στρατού".

Russian dream...

Μία "αρκούδα" για την "αρκούδα"...

Ο Δήμος Ντικούδης κατέκτησε τα πάντα με την ΑΕΚ στην Ελλάδα (πρωτάθλημα 2002, Κύπελλο 2000, 2001 και Κύπελλο Σαπόρτα 2000), άφησε την Ελλάδα για την Παμέσα Βαλένθια. Εκεί κάθισε έναν χρόνο και εν συνεχεία πήρε μεταγραφή για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (καλοκαίρι 2004). Στη μία σεζόν του με την ΤΣΣΚΑ κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ρωσίας, έχοντας συμπαίκτη τον Θοδωρή Παπαλουκά.

Έπειτα και μετά από μία πετυχημένη χρονιά στην Ρωσία επέστρεψε στην Βαλένθια, υπογράφοντας το καλοκαίρι του 2006 στον Παναθηναϊκό.

Russian dream...

Ένας "ιπτάμενος" για την Ντιναμό!

Ο Αντώνης Φώτσης άρχισε την καριέρα του από τον Ηλυσιακό, μεταπήδησε στον Παναθηναϊκό, έπαιξε στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Μέμφις Γκρίζλις (2001-02), επέστρεψε στο "τριφύλλι" για έναν χρόνο (2002-03) και έπειτα από μία διετία στην Ρεάλ Μαδρίτης υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Ντιναμό Μόσχας, βάζοντας την υπογραφή σε ένα ηγεμονικό συμβόλαιο.

Στην πρωτεύουσα της Ρωσίας ο Αντώνης Φώτσης κάθισε δύο χρόνια χωρίς να καταφέρει να κερδίσει κάποιον εγχώριο τίτλο. Παρόλα αυτά τη σεζόν 2005-06 κατέκτησε το ULEB Cup, επικρατώντας του Άρη στον τελικό με 73-60. Στη μνήμη πολλών έχει μείνει η αναμέτρηση της Ντιναμό Μόσχας με την Μπενετόν Τρεβίζο, με τους Ρώσους να κερδίζουν στην παράταση με 68-65 και τον Αντώνη Φώτση να σημειώνει 22 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα 24 ριμπάουντ...

Russian dream...

"Πύργος" Παπαδόπουλος

Η Ρωσία δεν είναι άγνωστη και για τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, καθώς ο Έλληνας σέντερ αγωνίστηκε την τριετία 2004-2007 στην Ντιναμό Μόσχας, ενώ στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν έπαιξε στην Κίμκι, όπου έφτασε στον τελικό του ρωσικού πρωταθλήματος χωρίς να καταφέρει να στεφθεί πρωταθλητής κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Παπαδόπουλος έχει γεννηθεί στο Κρασνοντάρ της Σοβιετικής Ένωσης το 1980, ενώ στα χρόνια του στη Ρωσία ήταν συμπαίκτης του Αντώνη Φώτση στην κατάκτηση του ULEB Cup το 2006.

Russian dream...

Ντιναμό... Οικονόμου

Στη Ρωσία έχει παίξει και ο Νίκος Οικονόμου, ο οποίος τη σεζόν 2003-2004 φόρεσε τη φανέλα της Ντιναμό Μόσχας, έπειτα από μία σεζόν στην Ολύμπια Λάρισας.

Στον έναν χρόνο παρουσία του στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, ο Νίκος Οικονόμου δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιον τίτλο με τον σύλλογο που πάντως τα επόμενα χρόνια θα προχωρούσε σε μία σοβαρή επένδυση στο μπάσκετ.

Russian dream...

Στη Ρωσία και ο Σκλάβος

Ο Βαγγέλης Σκλάβος την περίοδο 2006-07 αγωνίστηκε και εκείνος στο ρωσικό πρωτάθλημα, φορώντας τη φανέλα της Λοκομοτίβ Ροστόφ. Ο Έλληνας φόργουορντ προερχόταν από μία πολύ καλή σεζόν στην Παμέσα Βαλένθια, καθώς σε 33 παιχνίδια είχε 6,2 πόντους και 3,2 ριμπάουντ ανά ματς.

Στη μία σεζόν του στο ρωσικό πρωτάθλημα ο Σκλάβος είχε 31 αναμετρήσεις 8,1 πόντους και 4,7 ριμπάουντ, ενώ στο FIBA Europe σε 11 παιχνίδια πέτυχε 7,4 πόντους και 6 ριμπάουντ ανά αγώνα. Στην συγκεκριμένη ομάδα έχει αγωνιστεί και ο Νέστορας Κόμματος, ο οποίος είχε υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο τη σεζόν 2007-08.

Russian dream...

Ένας Έλληνας στα... Ουράλια

Ο Παναγιώτης Λιαδέλης μετά από επτά χρόνια παρουσίας στον Άρη (1993-00) και δύο στον ΠΑΟΚ (2000-02) "μετακόμισε" στο δεύτερο μισό της δεύτερης σεζόν του στον "δικέφαλο" στην Ρωσία και συγκεκριμένα στην Ουράλ Γκρέι.

Ο Λιαδέλης, μάλιστα πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις με τη φανέλα των Ρώσων, ενώ το τέλος της χρονιάς τον βρήκε να πανηγυρίζει και την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Ουράλ!

Russian dream...

Στη Σαμάρα ο Διαμαντόπουλος...

Στη ρωσική Σαμάρα αγωνίστηκε ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, ο οποίος υπέγραψε με τον σύλλογο της Ρωσίας το 2007. Μάλιστα, στη μικρή παρουσία του στην ομάδα πρόλαβε να κατακτήσει το Challenge Cup, προτού πάρει μεταγραφή για τον Κολοσσό Ρόδου.

Πριν υπογράψει στον σύλλογο από το "σμαραγδένιο νησί" είχε πάρει μέρος σε σάμερ λιγκ των Ιντιάνα Πέισερς εκείνο το καλοκαίρι, αλλά τελικά δεν επιλέχτηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ