ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Δεσμοί αίματος στην Εθνική ομάδα

Δεσμοί αίματος στην Εθνική ομάδα

Ιστορικό το ματς με το Ιράν. Τα πρώτα αδέρφια της Εθνικής μετά το 1986 και ο πρώτος "πατέρας και γιος" σε επίπεδο Ανδρών. Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν τις συμμετοχές των διεθνών.

Το παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με το Ιράν ήταν ιστορικό. Όχι μόνο γιατί πήραν το βάπτισμα του πυρός έξι νέα πρόσωπα, αλλά και λόγω των... δεσμών αίματος.

Σε ότι αφορά τους πρωτοεμφανιζόμενους την πρώτη τους συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι έκαναν οι: Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιάννης Αθηναίου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Μπόγρης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Δημήτρης Αγραβάνης.

Δεσμοί αίματος στην Εθνική ομάδα

Μάλιστα όπως έγραψε ο Σπύρος Καβαλιεράτος τους "rookies" υποδέχτηκε ο "παλιός", Γιάννης Μπουρούσης.

  • Από εκεί και πέρα για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια αγωνίστηκαν στο ίδιο παιχνίδι δύο αδέρφια! Ο λόγος για τον Θανάση και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που διαδέχτηκαν τους Φάνη και Χρήστο Χριστοδούλου, που είχαν φορέσει το εθνόσημο στο Παγκόσμιο του 1986.
  • Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Αργύρης Παπαπέτρου, έγιναν οι πρώτοι "πατέρας και γιος" που αγωνίζονται στην Εθνική. Μάλιστα ο Αργύρης Παπαπέτρου (που είχε κατακτήσει και την 4η θέση στο Μουντομπάσκετ του 1994) έκανε το ντεμπούτο του κι αυτός σε Προλυμπιακό τουρνουά, ακριβώς πριν από 32 χρόνια, το 1984.
TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ