ΜΠΑΣΚΕΤ

Π. Αλεξανδρής: "Ε όχι και απατεώνας ο Βωβός!"

Π. Αλεξανδρής: "Ε όχι και απατεώνας ο Βωβός!"

Το Sport24.gr έχει αποθεώσει αρκετές φορές, αλλά και έχει στηλιτεύσει με άγριους χαρακτηρισμούς τους χειρισμούς του Αρη Βωβού κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Μαρούσι. Και κατ’ επέκταση του τέως διευθύνοντος συμβούλου, Παναγιώτη Αλεξανδρή, ο οποίος θέλησε να παρέμβει για τελευταία φορά, δίνοντας εξηγήσεις...

Το Sport24.gr έχει αποθεώσει αρκετές φορές, αλλά και έχει στηλιτεύσει με άγριους χαρακτηρισμούς τους χειρισμούς του Αρη Βωβού κατά τη διάρκεια της θητείας του στην προεδρία της ΚΑΕ Αμαρουσίου.

Και κατ’ επέκταση του τέως διευθύνοντος συμβούλου Παναγιώτη Αλεξανδρή, ο οποίος μετά τις βολές που εξαπέλυσαν ΚΑΕ, Ερασιτέχνη και Δήμος κατά της οικογένειας Βωβού θέλησε να παρέμβει δίνοντας εξηγήσεις " για πρώτη και τελευταία φορά", όπως τόνισε.

Μέσα από τα λεγόμενά του, ο επί οκτώ χρόνια υπεύθυνος (μαζί με τον Ανδρέα Παπαντωνίου) στην ομάδα μπάσκετ του Αμαρουσίου, διαψεύδει αρκετούς εκ των ισχυρισμών της νυν διοίκησης, τα βάζει ανοιχτά με τον Δήμο Αμαρουσίου, απαντάει στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά της οικογένειας Βωβού και κατηγορεί για κακοδιαχείριση την ΚΑΕ και τον Ερασιτέχνη φωτίζοντας μεταξύ άλλων το «καυτό» θέμα του Τζάρεντ Χόμαν και την περίφημη απαγόρευση της FIBA…

" Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που μιλάω. Επί ενάμιση χρόνο δεν θέλησα να τοποθετηθώ για το καλό της ομάδας, στην οποία θήτευσα επί εννέα χρόνια. Εφθασε, όμως, η ώρα να ειπωθούν κάποιες αλήθειες, γιατί δεν μπορώ να βλέπω το άσπρο να γίνεται μαύρο".

" Ο Βωβός επί μια δεκαετία έδωσε πάρα πολλά εκατομμύρια στο Μαρούσι. Οι δουλειές του Βωβού στο Μαρούσι έχουν τελειώσει εδώ και 7-8 χρόνια, άρα αν ήθελε να το κάνει, θα είχε σταματήσει να βάζει χρήματα εδώ και 7-8 χρόνια και όχι πριν από δύο χρόνια. Αυτό συνέβη λόγω του γνωστού προβλήματος στον Βοτανικό".

" Από πρόπερσι τα Χριστούγεννα, όταν ακόμη η ομάδα του Αμαρουσίου πραγματοποιούσε εκπληκτική πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Βωβός είχε ενημερώσει τους πάντες ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει να διαθέτει χρόνο και χρήματα στην ομάδα εξηγώντας ότι αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα. Το ήξερε αυτό και ο Δήμαρχος και οι πάντες".

Οι διαπραγματεύσεις με τον ΟΦΗ

" Όταν τελείωσε η χρονιά, κάναμε διεργασίες για να δώσουμε την ομάδα και βρήκαμε τον ΟΦΗ, ο οποίος ήταν διατεθειμένος να αναλάβει το Μαρούσι μεταφέροντας την έδρα στην Κρήτη, προσφέροντας 150.000 ευρώ στο Μαρούσι και τη θέση του στη Β’ Εθνική. Επαναστάτησε, όμως, ο Δήμος και ο Ερασιτέχνης και με ένα στόμα είπαν ότι θα κρατούσαν από κοινού την ομάδα υπό την ευθύνη τους. Στην πρώτη συνεδρίαση, μάλιστα, του ΕΣΑΚΕ, εμφανίστηκαν οι κύριοι Κωνσταντίνου, Κουτσούκος και Σταθούλης, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι ήθελαν να κρατήσουν την ομάδα στην έδρα της, στον Αγιο Θωμά".

"Ο Δήμαρχος έφερε τον Γκάμαρη ως σωτήρα"

" Ο Βωβός δεν είχε καμία αντίρρηση επί τούτου. Επειτα, όμως, από ένα μικρό χρονικό διάστημα, εμφάνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης τον κύριο Γκάμαρη και εγγυήθηκε προσωπικά για αυτόν. Το καταθέτω διότι ο Αντιδήμαρχος κύριος Σταθούλης υποστήριξε ότι ο Βωβός δεν έκανε κανέναν έλεγχο στον Γκάμαρη. Μα τον Γκάμαρη, ο Δήμαρχος μας τον έφερε ως σωτήρα της ομάδας του Αμαρουσίου. Ο Γκάμαρης συναλλασσόταν με τον Δήμαρχο σε κάποιες επιχειρήσεις και από εκεί γνωρίζονταν. Εμείς δεν μπορούσαμε να αμφισβητήσουμε την φερεγγυότητά του και τι έλεγχο να κάναμε; Επιπροσθέτως, ο κύριος Σταθούλης –και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όλοι οι παλαιότεροι παίκτες της ομάδας- πήγαινε στο γήπεδο και διαβεβαίωνε ότι ουδείς έπρεπε να ανησυχεί όσο υπάρχει ο Δήμος. Αυτό συνέβαινε από πρόπερσι".

"Το πρώτο μεγάλο ψέμα με τα Village Center"

" Φεύγει ο Γκάμαρης, αναλαμβάνει η τωρινή διοίκηση και ερχόμαστε στο πρώτο μεγάλο ψέμα, που ακούστηκε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν η ΚΑΕ, ο Ερασιτέχνης και οι εκπρόσωποι του Δήμου στο γήπεδο του Αγίου Θωμά. Διάβασα ότι ο κύριος Κωνσταντίνου δήλωσε ότι δεν πήραν ούτε ένα ευρώ από τη διαφήμιση που τους έφερε ο Βωβός μέσω των Village Cinemas. Οποιος θέλει μπορεί να έλθει στο γραφείο μου να δει τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι από αυτή τη διαφήμιση το Μαρούσι πήρε πέρυσι 100.000 ευρώ καθαρά. Ηταν χρήματα του Βωβού και δόθηκαν στο Μαρούσι μέσω της εταιρείας Village Cinemas. Δεν έκανε κανείς από το Μαρούσι επαφή με τη διοίκηση του Village, αλλά ο Βωβός".

"Η Παραμυθούπολη του Αμαρουσίου"

" Στην ίδια συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε ότι από πέρυσι έχουν ξοδέψει 87.000 ευρώ, που αντιστοιχούσαν σε οφειλές του Βωβού. Ημαρτον. Όταν ο Βωβός έχει δώσει δεκάδες εκατομμύρια για αυτή την ομάδα, αυτοί οι σούπερ Μαρουσιώτες δεν μπορούν να βρουν 87.000 ευρώ; Που δεν αμφισβητώ ότι υπήρξαν οφειλές, οι οποίες δεν πληρώθηκαν λόγω αδυναμίας από τον Βωβό, αλλά αμφιβάλω για το ακριβές ποσό. Την ίδια στιγμή, ο Δήμαρχος Στυλίδας βρήκε χορηγία 100.000 ευρώ για να στήσει την Παραμυθούπολη στον Δήμο του. Στην Παραμυθούπολη του Αμαρουσίου δεν μπορούν να βρουν 2-3 χορηγίες για να εξασφαλίσουν 100.000 ευρώ στην ομάδα;".

"Από πέρυσι ο Βωβός έχει δώσει 300.000 ευρώ"

" Συνεχίζω. Ο κύριος Σταθούλης υποστηρίζει ότι έκαναν διακανονισμό με την Εφορία της τάξεως των 197.000 ευρώ που αφορούν τον Βωβό. Δεν αφορούν και οι 197.000 ευρώ τον Βωβό. Στον Βωβό αναλογούν περίπου οι 100.000 ευρώ και τα υπόλοιπα είναι δικά τους χρέη που δημιούργησαν τη χρονιά που μας πέρασε. Ο,τι λέω το λέω με επίγνωση όσων λέω. Ακόμη και σήμερα που μιλάμε, ο Βωβός έχει πληρώσει περίπου 300.000 ευρώ για την ομάδα του Αμαρουσίου, από την ημέρα που αποχώρησε".

" Πώς προκύπτει αυτό το ποσό; 18 μήνες επί 13.000 ευρώ, που δίνουμε στην Εφορία, ποσό που είχε αναλάβει να καλύπτει μηνιαίως ο Γκάμαρης και μόλις ο Γκάμαρης αποχώρησε, ανέλαβε να το αποπληρώνει ο Βωβός, ο οποίος δεν θέλησε να φορτώσει την ΚΑΕ. Συν τα χρήματα που έχουν δοθεί σε αρκετούς παίκτες, οι οποίοι έχουν πάρει μέρος των χρημάτων. Όχι όλα, αλλά κάποια έχουν δοθεί".

"Ουδείς μπορεί να στραφεί κατά της ομάδας"

" Είναι επίσης αδιανόητο να λέγεται ότι ο Βωβός δεν πληρώνει για να διαλυθεί η ομάδα και να απεμπλακεί από τα χρέη. Τουλάχιστον το 90% του χρέους της ομάδας το έχει αναλάβει ο ίδιος ο Μπάμπης Βωβός με προσωπικά, δικά του γραμμάτια. Και για αυτό ουδείς παίκτης, εκτός από τον Χόμαν, που εκ των υστέρων υπαναχώρησε ενώ ο μάνατζέρ του είχε υπογράψει τον διακανονισμό και ίσως του Κουμπούρα ή ενός ακόμη, δεν έχει βγάλει διαταγή πληρωμής. Γιατί δεν μπορεί κανείς να στραφεί εναντίον της ομάδας, παρά μόνο κατά του Βωβού. Αν ο Βωβός ήταν απατεώνας, γιατί και αυτό το ακούσαμε, ή ήθελε το κακό της ομάδας, δεν θα υπέγραφε κανένα γραμμάτιο, καμία προσωπική επιταγή και θα τα άφηνε όλα στο Μαρούσι, όπως έχει γίνει στις περισσότερες ομάδες που έχουν διαλυθεί. Όχι λοιπόν και απατεώνας ο Βωβός".

"Ο Βωβός αισθάνεται πολύ άσχημα"

" Ακόμη και τώρα, ο Βωβός δεν λέει ότι δεν χρωστάει. Όταν λυθεί το πρόβλημα με το έργο στον Βοτανικό, θα ξεκινήσει μια καινούργια ρύθμιση, γιατί κάποια γραμμάτια έχουν λήξει, για να αποπληρώσει οποιονδήποτε στον οποίο χρωστάει έστω και ένα ευρώ. Γιατί είναι άνθρωπος που τιμά την υπογραφή του. Όταν, όμως, τον έχει καταστρέψει το ίδιο το κράτος και δεν πληρώνει ούτε τους υπαλλήλους του, από πού θα βρει να πληρώσει; Νομίζετε ότι αισθάνεται όμορφα; Σας πληροφορώ ότι αισθάνεται πάρα πολύ άσχημα, αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι".

"Η συναλλαγματική 85.000 ευρώ για τον Χόμαν"

" Φθάνουμε και στο θέμα του Χόμαν. Στο οποίο ψεύδονται. Μπορείτε να ρωτήσετε τον Σταύρο Ελληνιάδη ότι από τα τέλη Μαϊου γνωρίζαμε πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Τους λέγαμε λοιπόν, πριν από τα τέλη Αυγούστου, ‘πάρτε κάποιους παίκτες, γιατί θα έχετε πρόβλημα με τον Χόμαν. Πάρτε προτού κοινοποιηθεί η απόφαση της FIBA’. Μας απαντούσαν ‘όχι, μην σας νοιάζει, θα το διακανονίσουμε και δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Είμαστε σε καλό δρόμο’".

" Ερχεται, λοιπόν, πάλι ο… κακός Βωβός και δίνει συναλλαγματική υπέρ της ΕΟΚ ύψους 85.000 ευρώ για τον Χόμαν. Αν θυμάστε, για μια μέρα άρθηκε η απαγόρευση και αποκτήθηκαν ο Ελεγκαρ και ο Κόμματος. Ουδέποτε μέχρι σήμερα μας έχει επιστραφεί αυτό το ποσό. Και αν αναρωτιέστε για ποιούς λόγους η απαγόρευση ενεργοποιήθηκε, δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ. Είναι κάτι που αναρωτιέμαι και εγώ, αλλά οι μόνοι που μπορούν να απαντήσουν είναι οι νυν διοικούντες, οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι για τις διαπραγματεύσεις με την πλευρά του Χόμαν".

"Εάν δεν ξέρουν να διοικήσουν, ας καθίσουν στο σπίτι τους"

" Επιστρέφω, λοιπόν, στις 87.000 ευρώ που επικαλέστηκε η νυν διοίκηση. Πόσες φορές διευθέτησε το θέμα του Χόμαν; Πόσους παίκτες έφερε στην Αθήνα; Πόσα έξοδα έγιναν για μετακινήσεις και διαμονή; Πόσοι από αυτούς έπαιξαν στο Μαρούσι και πόσοι έφυγαν;

Εάν δεν ξέρουν να διοικήσουν, ας καθίσουν στο σπίτι τους και ας μην ασχολούνται με ομάδες. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη ομάδα στην Α1, που να έχει φέρει τόσους παίκτες που να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει και να αναγκάζεται να τους διώξει ή να φύγουν. Και επιτέλους, ας μας πουν με στοιχεία και όχι προφορικά, πώς διαχειρίστηκαν τα περυσινά έσοδα. Τι εισέπραξαν και τι ξόδεψαν; Αν κάνουν κακοδιαχείριση, ας πρόσεχαν. Δεν τους φταίει ο Βωβός"…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ