ΜΠΑΣΚΕΤ

Κέρδισε την έφεση ο Λουκάς

Κέρδισε την έφεση ο Λουκάς

Τεσσερισήμισι μήνες μετά την πρωτόδικη απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της FIBA που είχε επιβάλει στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη ποινή αποκλεισμού ενός μηνός από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, η αντίστοιχη των εφέσεων δικαίωσε σήμερα (18/04) τον διεθνή σέντερ…

Οι επιτροπές εφέσεων έχουν γίνει τελευταία… της μόδας. Τεσσερισήμισι μήνες μετά την πρωτόδικη απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της FIBA, η οποία είχε επιβάλει στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη ποινή αποκλεισμού ενός μηνός από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, η αντίστοιχη των εφέσεων δικαίωσε σήμερα (18/4) τον διεθνή σέντερ.

Το αξιοσημείωτο στην υπόθεση του Μαυροκεφαλίδη είναι ότι η πρωτόδικη απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής ανακοινώθηκε στον αθλητή και στον σύλλογό του στις 29 Νοεμβρίου 2011 τιμωρώντας τον για την άρνησή του να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος περίπου 2,5 μήνες μετά την ολοκλήρωση του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (18 Σεπτεμβρίου 2011).

Ο ρωσικός σύλλογος αντέδρασε και κατέθεσε έφεση στην αρμόδια επιτροπή της FIBA αναθέτοντας την υπόθεση σε κορυφαίο Ελβετό δικηγόρο, ο οποίος συνέταξε έναν ολόκληρο… τόμο για την υπεράσπιση του Μαυροκεφαλίδη και σήμερα (18/4) είδε τους κόπους του να δικαιώνονται και τον πελάτη του απελευθερωμένο από τα δεσμά της FIBA.

Η νίκη του διεθνούς σέντερ δεν είναι μόνο γοήτρου. Ούτως ή άλλως, ο αθλητής δεν είχε πρόθεση να έλθει σε ρήξη με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία –μάλλον από λανθασμένη ανάγνωση του πειθαρχικού κανονισμού- είχε βιαστεί να τιμωρήσει τον Μαυροκεφαλίδη με ποινή αποκλεισμού δύο μηνών από κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Πρόκειται για νίκη ουσίας, καθώς αν η επιτροπή εφέσεων της FIBA δεν δικαίωνε σήμερα τον άσο της Σπαρτάκ, ο τελευταίος θα έπρεπε να εκτίσει την ποινή του ενός μηνός και θα ήταν υποχρεωμένος να μην αγωνιστεί στα πλέι οφ του ρωσικού πρωταθλήματος. Η επιμονή η δική του, όμως και του συλλόγου του καρποφόρησε και όλη αυτή η περιπέτεια φυσιολογικά ανήκει στο παρελθόν.

Εκτός αν η ΕΟΚ θελήσει να τραβήξει κι άλλο την υπόθεση απευθυνόμενη σε ανώτερο δικαστικό όργανο, αν και αυτό το σενάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ