ΜΠΑΣΚΕΤ

Η 1η μέρα του Greek Basketball Academy

Η 1η μέρα του Greek Basketball Academy
INTIME SPORTS

Διαβάστε για την πρώτη ημέρα του Greek Basketball Academy, στην οποία έδωσαν το "παρών" πολλοί παίκτες.

Πάρα πολλοί μικροί και αθλητές και αθλήτριες γέμισαν το Ποσειδώνιο Αθλητικό κέντρο της Θεσσαλονίκης στην πρώτη ημέρα της Greek Basketball Academy.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις:

Λάζαρος Παπαδόπουλος: " Είμαστε παρά πολύ ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου. Το μπάσκετ είναι εδώ, το μπάσκετ ζει και βασιλεύει. Βλέπουμε πάρα πολύ κόσμο στο Ποσειδώνιο. Το τουρνουά αυτό διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Εμείς ως GBA το διοργανώνουμε για πρώτη φορά και σήμερα βλέπουμε πιο πολύ κόσμο από τις δυο προηγούμενες χρονιές. Αυτό σημαίνει πως το μπάσκετ βρίσκεται σε άνοδο και κυρίως εδώ στη Θεσσαλονίκη που εγώ τη θεωρώ πρωτεύουσα του μπάσκετ. Θέλουμε να φέρουμε τα παιδιά στο γήπεδο και να τα πείσουμε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, είναι χαρά είναι παιχνίδι και θέλουμε να διασκεδάσουμε αυτό το διήμερο".

Νίκος Χατζηβρέττας: " Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την προσέλευση του κόσμου. Και μόνο που βλέπουμε τόσα παιδιά εδώ και χαίρονται το άθλημα που όλοι αγαπάμε, αυτό μας κάνει διπλά και τριπλά ευτυχισμένους. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι να έρθει ο κόσμος στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο μπάσκετ που αγαπάμε. Χαιρόμαστε να βλέπουμε τέτοιες εκδηλώσεις. Αυτοί που έμειναν στη Θεσσαλονίκη και δεν προτίμησαν να πάνε σε κάποια παραλία έπιασαν τις μπάλες του μπάσκετ. Πολλοί άνθρωποι αγαπάνε το μπάσκετ και το στηρίζουν απ' όλες τις πλευρές. Εμείς το στηρίζουμε μ' αυτή την προσπάθεια και πιστεύω άλλοι να το στηρίξουν με άλλους τρόπους".

Δημήτρης Διαμαντίδης: " Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί βλέπουμε πολλά παιδιά και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εύχομαι τα παιδιά που έχουν έρθει στο Ποσειδώνιο να περάσουν καλά και αυτός είναι ο στόχος μας. Να παίξουμε μαζί τους και να τους δώσουμε χαρά. Είναι πολύ όμορφο αυτό που συμβαίνει και ελπίζω να γίνεται για πολλά χρόνια. Ο αθλητισμός είναι μια διέξοδος για τα παιδιά άσχετα ποιο άθλημα θέλουν να ακολουθήσουν. Και ειδικά σε άθλημα που είναι ομαδικό κάνεις παρέες, συνεργάζεσαι με άλλους ανθρώπους που διαθέτουν διαφορετικούς χαρακτήρες και εύχομαι να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό".

Κώστας Σλούκας: " Ήρθα να υποστηρίξω την προσπάθεια που κάνουν ο Λάζαρος, ο Δημήτρης, ο Κώστας και ο Νίκος. Νομίζω ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό και για την πόλη. Να την κάνει να αγαπήσει κι άλλο το μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου και θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να το διαφημίζω και ακόμη και στις διακοπές μου θα δίνω την ψυχή μου γι' αυτό. Ο αθλητισμός είναι το παν και θα πρέπει κι εμείς να δίνουμε το καλό παράδειγμα όχι μόνο σε ότι έχει σχέση μ' αυτόν αλλά και στη ζωή".

Μαρία Πασχαλίδου (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεότητας και Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης): " Τα γήπεδα στο Ποσειδώνιο είναι γεμάτα από το πρωί και αυτό είναι κάτι που μας δίνει πολύ μεγάλη χαρά. Ακόμη και με στην πολλή ζέστη το μεσημέρι, στο διάλειμμα από τους αγώνες, τα παιδιά ήταν εδώ και έπαιζαν μέσα στον ήλιο. Αυτό σημαίνει πως η συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη GBA είναι απόλυτα πετυχημένη. Ο αθλητισμός είναι γιορτή, το μπάσκετ είναι γιορτή και θέλει συμμετοχή. Θα πρέπει ο κόσμος να αφήσει τα σπίτια του να έρθει στο Ποσειδώνιο να παίξει μπάσκετ και γενικά να αθληθεί με όποιον τρόπο μπορεί".

Γιάννης Σερβετάς (Ράδιο Αρβύλα): " Ό, τι έχει σχέση με παιδιά είναι πολύ ωραίο. Αυτό που θέλουμε είναι να περνούν καλά τα παιδιά, να μαθαίνουν αθλητισμό. Όχι από μας βέβαια αλλά από τους κατάλληλους όπως είναι τα παιδιά της GBA. Ο αθλητισμός είναι η απάντηση σε πολλές ερωτήσεις και σε πολλά απ' αυτά που μας ταλανίζουν, μας ταλαιπωρούν και μας κάνουν δύσκολη τη καθημερινότητα".

Χρήστος Κιούσης (Ράδιο Αρβύλα): " Εμείς αγαπάμε το μπάσκετ, το λατρεύουμε, είμαστε και πολύ φίλοι με τα παιδιά. Ερχόμαστε εδώ κάθε χρόνο και χαιρόμαστε που βλέπουμε περισσότερα παιδιά. Αγαπάμε το μπάσκετ, είμαστε της γενιάς που μεγάλωσε με τον Γκάλη και τον θρίαμβο στο Ευρωμπάσκετ του 1987 και με το μπάσκετ κολλήσαμε. Ο αθλητισμός είναι καταφύγιο για τα παιδιά ειδικά σ' αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε και θα είναι για πάντα. Ελπίζουμε να καταφέρει η πολιτεία να κρατήσει τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ