ΜΠΑΣΚΕΤ

Η χρονιά του Ζήση!

Η χρονιά του Ζήση!

Στην παρθενική σεζόν της Euroleague, κόντρα στην τότε Suproleague της FIBA, ο Νίκος Ζήσης έγραψε τις πρώτες του συμμετοχές στο πιο υψηλό επίπεδο. Έπειτα από 15 χρόνια, ο διεθνής γκαρντ αποτελεί την προσωποποίηση της συνέπειας!

Ο Νίκος Ζήσης είναι ένας από τους τέσσερις παίκτες που αγωνίστηκαν στην πρώτη διοργάνωση της "επαναστατικής" τότε Euroleague και έγραψαν συμμετοχές στον θεσμό έπειτα από 15 ολόκληρα χρόνια!

Ο διεθνής γκαρντ είχε πάρει μεταγραφή από τη ΧΑΝΘ στην ΑΕΚ και έπαιξε σε δυο ματς εκείνης της σεζόν (2000-01), κόντρα στην Μπένετον και την Ταουγκρές.

Ο Ζήσης, ο Ναβάρο, ο Ρέγιες και ο Μαρκονάτο

Παρεμπιπτόντως, οι έτεροι "πιονέροι" είναι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο Φελίπε Ρέγιες και ο Ντένις Μαρκονάτο! Ο, μεν, Ναβάρο έχει κατακτήσει δυο φορές τον τίτλο της Euroleague και φιγουράρει στην πρώτη θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο capitán της "Βασίλισσας" είναι ο κορυφαίος ριμπάουντερ του θεσμού, βοηθώντας πέρσι τη Ρεάλ να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από 20 χρόνια! Σε ό,τι αφορά τον Μαρκονάτο, ο 41χρονος Ιταλός αγωνίστηκε σε τρία ματς με τη Σάσαρι, φέτος.

Η χρονιά του Ζήση!

Χάμινκ, Στεφάνοφ, Παντελιάδης, Γκούροβιτς, Ζήσης και Μπετς κατά την παρουσίασή τους από την ΚΑΕ ΑΕΚ, το 2000!

Ο Νίκος Ζήσης βελτίωνε σιωπηλά ένα όπλο που θα τον έκανε ακαταμάχητο και έπειτα από πολλά χρόνια, θα του έδινε τη δυνατότητα να παραμείνει στο πιο υψηλό επίπεδο, όντας κομβικός για την εκάστοτε ομάδα του και όχι ένας βετεράνος που ζει με τα κατορθώματα και τις αναμνήσεις του παρελθόντος. Ένας αντιστάρ, ένας τύπος ανθεκτικός στις κακουχίες, πιο σκληρός, πιο δυνατός πνευματικά από πολλούς παίκτες που πέρασαν από την Euroleague τα τελευταία χρόνια, επειδή ακριβώς χρειάστηκε να τα εξασκήσει όλα αυτά για να κάνει μεγάλη καριέρα.

251 συμμετοχές σε 14 σεζόν

" Τα νούμερα πολλές φορές δεν λένε την αλήθεια. Σίγουρα στην Μπάμπεργκ έχω περισσότερο χρόνο, δεν έχουμε το ίδιο βάθος. Χαίρομαι ότι προσπαθώ κάθε βράδυ να βοηθήσω την ομάδα, αισθάνομαι και σαν ο πάτερ φαμίλιας!" είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του στον Sport24 Radio 103.3 , με αφορμή τις επιδόσεις του με την Μπάμπεργκ. Παρεμπιπτόντως, ο διεθνής γκαρντ έφτασε τις 251 συμμετοχές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και ακολουθεί τους Ναβάρο (296), Διαμαντίδη (273) και Παπαλουκά (252)!

Η χρονιά του Ζήση!

Ο αρχηγός της Εθνικής έφτασε αισίως 251 συμμετοχές στην Euroleague και συνεχίζει!

Τα τέσσερα career highs με την Μπάμπεργκ

Πλέον η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έχει ρεκόρ 6-6 στον ΣΤ' όμιλο και διεκδικεί με αξιώσεις τη συμμετοχή της στα playoffs της Euroleague, μολονότι έχει να αντιμετωπίσει ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Λαμποράλ Κούτσα, η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Χίμκι και ο Ολυμπιακός. Χθες (24/3) οι Γερμανοί επιβλήθηκαν της ΤΣΣΚΑ στην Brose Arena, με τον Ζήση να μετράει 14 πόντους (1/3 βολές, 2/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα), 6 ασίστ και 4 ριμπάουντ σε 32'59", έχοντας καθοριστική συμβολή στη νίκη που διατηρεί την Μπάμπεργκ σε τροχιά πρόκρισης. Ο 32χρονος γκαρντ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την Μπάμπεργκ ενώ έχει καταγράψει ήδη τέσσερα ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση!

Η χρονιά του Ζήση!
Η χρονιά του Ζήση!

Ζήσης και Γουοναμέικερ κρατούν την Μπάμπεργκ σε τροχιά πρόκρισης στα playoffs

Ένας πόντος για το ρεκόρ στο σκοράρισμα!

Ρώτησαν τον Ζήση για την πρόκριση της Μπάμπεργκ στο Top-16 και τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι. Τι είχε να πει επί του θέματος ο 32χρονος γκαρντ; "Η πρόκριση δεν ήταν τυχαία. Ο κόουτς Τρινκιέρι είναι εδώ δεύτερη χρονιά και έχει ένα απαιτητικό σύστημα, που θέλει οι παίκτες να σκέφτονται και στα ματς και στην προπόνηση. Δεν τον ενδιαφέρει μόνο το να τρέξουμε και να έχουμε ενέργεια. Επίσης, διαθέτει παίκτες η ομάδα μας που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο. Στον πρώτο γύρο ήμασταν τυχεροί, γιατί και η Μακάμπι ψαχνόταν, δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Ίσως νόμιζαν ότι η Μπάμπεργκ ήταν η ομάδα των προηγούμενων ετών, αλλά όπως αποδείχτηκε τελικά δεν ήταν έτσι".

Ο έμπειρος πλέι μέικερ της Μπάμπεργκ μετράει πλέον 231 πόντους σε 22 συμμετοχές με τους Γερμανούς στη διοργάνωση και χρειάζεται μόλις έναν πόντο στα δυο ματς που απομένουν με τις Μπαρτσελόνα (εκτός), Λαμποράλ Κούτσα (εντός) για να ξεπεράσει το προσωπικό ρεκόρ του σε μια σεζόν! Ήταν η αγωνιστική περίοδος 2004-05, η τελευταία του με τη φανέλα της ΑΕΚ όταν σκόραρε 232 πόντους με την "Ένωση". Επίσης οι 10.5 πόντοι που μετράει φέτος αποτελούν την τρίτη καλύτερη επίδοση στα 14 χρόνια που αγωνίζεται στον θεσμό, μετά τους 11.6 με την ΑΕΚ (2004-05) και τους 11 με την Μπένετον (2006-07)!

Οι αριθμοί του Ζήση στην Euroleague

Η χρονιά του Ζήση!

Photo Credits: Action Images, euroleague.net

Focus on: Νίκος Ζήσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ