ΜΠΑΣΚΕΤ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού στην κρίσιμη αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα για την έβδομη αγωνιστική της EuroLeague.

Για τον Ολυμπιακό, το εντός έδρας ματς με την Μπαρτσελόνα, ήταν ένας do-or-die αγώνας. Όχι, οι Πειραιώτες δεν θα "χάνονταν" αν γνώριζαν την ήττα, χρειάζονταν όμως τη νίκη κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Και την πήραν, παίζοντας πολύ σκληρό μπάσκετ , όχι "λαμπερό", αποτελεσματικό στην άμυνα και κυρίως ουσιαστικό. Οι Καταλανοί έκαναν αρνητικό ρεκόρ πόντων στην ιστορία τους στη EuroLeague με 52, δεν είχαν βάλει ποτέ λιγότερους από 55 στη διοργάνωση και περιμένουν την επιστροφή των τραυματιών τους για να ορθοποδήσουν και να πάρουν ανάσες.

1. ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ (9 πόντοι, 4/9 σουτ σε 19 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τον είδαμε στις αρχές της δεύτερης περιόδου, πήρε γρήγορα το πρώτο σουτ κι αστόχησε, μα στην επόμενη φάση έκλεψε και σκόραρε στον αιφνιδιασμό και λίγο μετά έβαλε δύσκολο τρίποντο από το "φτερό". Έπαιξε άμυνα με περισσότερο πάθος, έφτασε γρήγορα τους επτά πόντους και πήρε νωρίς νωρίς το τρίτο φάουλ του Άντε Τόμιτς. Στο δεύτερο μέρος ήταν άστοχος και δεν έμεινε πολύ στο παρκέ.

2. ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ (7 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 26 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μπήκε στο πέμπτο λεπτό, αντικαθιστώντας τον πενταδάτο Μιλουτίνοφ, δεν έδωσε κάτι σε άμυνα κι επίθεση και είχε αρνητικό ranking (-1) στο πρώτο ημίχρονο. Σκοραρε για το 44-34 στα μέσα της τρίτης περιόδου, έκανε καλύτερη δουλειά στα ριμπάουντ και "καθάρισε" το ματς ένα λεπτό πριν το τέλος του, όταν αξιοποίησε την πάσα του Πρίντεζη για το 58-51. Ήταν για ακόμη μία βραδιά καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο, είχε δυνάμεις όταν άλλοι δυσκολεύονταν να κυνηγήσουν φάσεις και σε μια μέτρια γι' αυτόν εμφάνιση, κατάφερε να είναι θετικός.

4. ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ (DNP)

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Σαφέστατο μήνυμα προς τον Αμερικανό από τον προπονητή του Ολυμπιακού, που προσπαθεί να "ξυπνήσει" συγκεκριμένους παίκτες το τελευταίο διάστημα. Ήταν, πάντως, πολύ εκδηλωτικός στον πάγκο και δεν έδειχνε "ξενερωμένος". Ενδεχομένως σημαντικό στοιχείο για τη συνέχεια και τον ρόλο του στην ομάδα.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (8 πόντοι, 3/9 σουτ, 5 ριμπάουντ σε 17 λεπτά)

Πέντε λεπτά έπαιξε στο πρώτο μέρος, αστόχησε δις από τα 6μ.75, έκανε ένα λάθος (άφησε τον Ντόρσι να σκοράρει και δεν τον έστειλε στις βολές) και εξόργισε τον Σφαιρόπουλο που τον... "κυνήγησε" σε όλο τον πάγκο. Έβαλε τρίποντο από τη γωνία για το 52-41, το δεύτερό του σουτ στη βραδιά και έφτασε τους οκτώ πόντους. Με τόσους τελείωσε σε 17 λεπτά, πήρε και πέντε αμυντικά ριμπάουντ. Πάλεψε κι ας ήταν άστοχος.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (βασικός, 15 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ σε 27 λεπτά)

Πρώτο σουτ, τρίποντο, μέσα για το 8-7. Εννέα πόντους έβαλε στο πρώτο οκτάλεπτο, έδωσε και τρεις ασίστ, ήταν όλος ο Ολυμπιακός καθώς από τα δικά του χέρια ξεκινούσαν όλα. Δεν έπαιξε πολύ στο δεύτερο δεκάλεπτο, ξεκίνησε το τρίτο με το τρίτο του τρίποντο (είχε 3/3) και αν και έριξε στροφές στη συνέχεια, είχε κάνει τη δουλειά που έπρεπε να κάνει. Είχε βάλει τις βάσεις για τη νίκη της ομάδας του.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (βασικός, 2 πόντοι, 4 ριμπάουντ σε 14 λεπτά)

Ξεκίνησε αντί του Μπιρτς για να "ματσάρει" τον Άντε Τόμιτς, δεν έκανε τίποτα στην επίθεση, μα πάλεψε στην άμυνα και δέχθηκε μόνο ένα καλάθι στο πεντάλεπτο. Επέστρεψε στο δεύτερο δεκάλεπτο, έκανε έρμπολ από τα τρία μέτρα (!) αλλά χειροκροτήθηκε από τον κόσμο που ήξερε τι έπρεπε να κάνει για να βοηθήσει τον Σέρβο σέντερ. Άνοστη εμφάνιση συνολικά, δεν έδειξε ότι αρπάζει τις ευκαιρίες που παίρνει όσο ο Πάτρικ Γιανγκ δεν υπολογίζεται από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (βασικός, 7 πόντοι, 3/10 σουτ σε 23 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αστόχησε στο πρώτο του τρίποντο, αλλά έβαλε στην επόμενη φάση το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον Ράις και στην αμέσως επόμενο σουτ από τη δεξιά γωνία. Συνέχισε βρίσκοντας σίδερο στις επόμενες τέσσερις προσπάθειές του και 2/9 σουτ στο πρώτο μέρος. Δυσκολεύτηκε πολύ από τον "άγουρο" Χολμς και έκανε μια αρκετά μέτρια για τα δικά του στάνταρ εμφάνιση. Λογικό, καθώς παίζει φέτος στα κόκκινα και θα έχει και βραδιές σαν την αποψινή. Ειδικά όταν οι συμπαίκτες του κάνουν καλή δουλειά.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (0 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 22 λεπτά)

Πάτησε παρκέ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, έμεινε σε αυτό για οκτώ λεπτά και έδωσε μόλις μία ασίστ. Τελείωσε τον αγώνα άποντος σε 22 λεπτά, αστόχησε σε τρία σουτ τριών πόντων, δείχνει να κάνει μια κοιλιά το τελευταίο διάστημα.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (βασικός, 5 πόντοι, 1/5 τρίποντα σε 24 λεπτά)

"Ζεστός" το τελευταίο διάστημα, "κρύος" στο ξεκίνημα, όταν αστόχησε δις από την περιφέρεια. Έκανε όμως αυτό που έπρεπε, συνέχισε να εκτελεί και έβαλε το πρώτο του τρίποντο με την τρίτη προσπάθεια. Στα 24 λεπτά που αγωνίστηκε, δεν "θάμπωσε" με την εμφάνισή του, αλλά σε έναν αγώνα με τόσο χαμηλό σκορ, είναι πολύ δύσκολο ο Μάντζαρης να ξεχωρίσει στο εμπρός μέρος του γηπέδου. Έκανε εξαιρετική δουλειά στο μαρκάρισμα του Ράις, που τελείωσε τον αγώνα με 11 πόντους και 4/17 προσπάθειες.

23. ΝΤΑΝΙΕΛ ΧΑΚΕΤ (5 πόντοι, 2/4 σουτ σε 12 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λίγα πράγματα στην επίθεση στα οκτώ λεπτά του στο πρώτο μέρος, αλλά καλές προσωπικές άμυνες και χέρι συνεχώς πάνω στη μπάλα. Έβαλε τρίποντο για το 42-34, σε ένα σημείο που η Μπαρτσελόνα έδειχνε να "ξυπνά", όμως έμεινε εκεί, στους πέντε πόντους σε 12 λεπτά συμμετοχής.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (βασικός, 1 πόντος με 0/5 σουτ, 1/2 βολές σε 16 λεπτά)

Πενταδάτος, αντί του Κώστα Παπανικολάου, αλλά πολύ "άοσμος" στην πρώτη περίοδο. Λίγο έλειψε μάλιστα να τραυματιστεί σοβαρά σε κατά λάθος... τάκλιν του Τζόι Ντόρσι. Πέτυχε 1/2 βολές σε εκείνη τη φάση, βρήκε σίδερο και στα πέντε σουτ που επιχείρησε στα 16 λεπτά που αγωνίστηκε και ήταν κακός.

27. ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ