ΜΠΑΣΚΕΤ

Διέλυσε τα ρεκόρ ο Ουμάρ Μπάλο: 32 πόντοι και 32 ριμπάουντ στο Παγκόσμιο Εφήβων!

MEDIA DAY ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
MEDIA DAY ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Μάλι ηττήθηκε στην τρίτη παράταση από τη Δομινικανή Δημοκρατία (110-108), αλλά αυτό με το οποίο ασχολούνται όλοι είναι οι αριθμοί του Ουμάρ Μπάλο. Ο σέντερ των ηττημένων τελείωσε το παιχνίδι με 32 πόντους και 32 ριμπάουντ!

Το παιχνίδι του Μάλι με τη Δομινικανή Δημοκρατία για το Παγκόσμιο Εφήβων (U17) δεν αποτελούσε πόλο έλξης, δεδομένου ότι ήταν για την κατάταξη των ομάδων, που δεν βρέθηκαν στην οκτάδα. Από την άλλη όμως, ο Ουμάρ Μπάλο έδωσε ιστορικό χαρακτήρα στον αγώνα, που κρίθηκε στην τρίτη παράταση.

Μπορεί το Μάλι να ηττήθηκε (110-108), ο βασικός σέντερ του όμως σημείωσε το κορυφαίο νταμπλ νταμπλ στην ιστορία της διοργάνωσης. Με 32 πόντους και 32 ριμπάουντ (σε 52'12'' συμμετοχής) έγινε ο πρώτος παίκτης που τελειώνει αγώνα με 30+ σε δύο στατιστικές κατηγορίες, δίνοντας μια καλή αφορμή στους scouts να σημειώσουν το όνομά του.

Δεν ήταν μάλιστα ιδιαίτερα σπάταλος στην επίθεση, αφού τα κατάφερε με 12/19 δίποντα και 8/14 βολές, έχοντα επίσης στην στατιστική του 1 ασίστ, 2 λάθη, 1 κλέψιμο και 2 τάπες.

Παρεμπιπτόντως, ο 16χρονος σέντερ έχει 21.2 πόντους και 17.7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στη διοργάνωση, ενώ μόλις στο προηγούμενο παιχνίδι (με τις Φιλιππίνες) είχε "γράψει" 28 πόντους και 19 ριμπάουντ στην στατιστική του!

Για την ιστορία, οι κορυφαίοι της Δομινικανής Δημοκρατίας είχαν επίσης εντυπωσιακή στατιστική. Ο Νταβίντ Απολινάρ Τζόουνς Γκαρσία είχε 39 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ ο Τζον Κλαούντιο Μοντέρο Μπερόα είχε 33 πόντους, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 7 κλεψίματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ