BASKETBALL CH. LEAGUE

Πρίφτης: "Να σταματήσουμε τον Θίοντορ"

Πρίφτης: "Να σταματήσουμε τον Θίοντορ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μία μέρα μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τη Stoiximan.gr Basket League στη Nick Galis Hall ο Άρης υποδέχεται (9/11, 21:00) τη Μπάνβιτ για το Basketball Champions League θέλοντας να συνεχίσει την αήττητη πορεία του.

Συγκέντρωση, ψυχικά αποθέματα και προσήλωση στη δουλειά ειναι το τρίπτυχο για να μπορέσει ο Άρης να αντεπεξέλθει των δυσκολιών που έχει το αυριανό παιχνίδι (9/11, 21:00) με τη Μπάνβιτ για το Basketball Champions League στη Nick Galis Hall, αλλά και όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια μέσα στο Νοέμβριο, όπως επεσήμανε ο τεχνικός του Δημήτρης Πρίφτης.

Ο Έλληνας τεχνικός του Άρη τόνισε αρχικά: "Δεν είναι εύκολο. Βιολογικά δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται ψυχολογική ενεργοποίηση και να δουλέψει το μυαλό, για να είσαι συγκεντρωμένος για αυτό το δύσκολο παιχνίδι. Η Μπάνβιτ είναι ομάδα με καλό ρυθμό, ήρεμη ομάδα, με ξεκάθαρους ρόλους, μικρό ροτέισον, είναι καλοί σουτέρ και έχουν έναν δημιουργό, τον Θίοντορ.

Εκεί θα πρέπει να προσανατολιστούμε, στο πως θα σταματήσουμε αυτόν τον παίκτη, γιατί από αυτόν εξαρτάται τι θα κάνουν και οι υπόλοιποι. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε αμυντικά, γιατί στην επίθεση δεν έχουμε σταθερές δυστυχώς, οπότε πρέπει να βρούμε μια αμυντική βάση και να ξεκινάμε όλα τα παιχνίδια".

Σε ερώτηση για τον απαιτητικό μήνα που ξεκίνησε και τι θα πρέπει να κάνουν οι παίκτες του για να αντεπεξέλθουν στο πρόγραμμα και απάντησε: "Το βασικό είναι συγκέντρωση, ψυχικά αποθέματα και προσήλωση στη δουλειά, για να βρούμε την συνοχή που χρειαζόμαστε, για να είμαστε ανταγωνιστικοί στα παιχνίδι".

Ξανθόπουλος: "Θέλουμε δουλειά ακόμη"

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος υπογράμμισε πως θα πρέπει όλοι μέσα στην ομάδα να αφήσουν στην άκρη ό,τι έγινε με τον Ολυμπιακό και να επικεντρωθούν στον πολύ δύσκολο αυριανό αγώνα με την Μπάνβιτ.

Ο διεθνής έμπειρος πλέι μέικερ τόνισε αρχικά: "Είναι μια δύσκολη κατάσταση, γιατί προερχόμαστε από ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, που είχε μεγάλη ένταση και δυστυχώς αρνητικό αποτέλεσμα. Τουλάχιστον θα αν ήταν θετικό το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερη η ψυχολογία μας. Πρέπει να το διαχειριστούμε, κυρίως την αποκατάσταση μετά από τέτοιο παιχνίδι και να μπούμε γρήγορα στο κλίμα του παιχνιδιού. Η Μπάνβιτ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, έχει αλλάξει αρκετούς παίκτες από το ρόστερ της. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά είναι στην έδρα μας και θέλουμε να κερδίσουμε".

Αναλύοντας την Μπάνβιτ επεσήμανε: "Παίζει σε υψηλό τέμπο, η επίθεσή της είναι τρομερή, βάζει πάνω από 90 πόντους σε Τουρκία και στο Champions League. Πρέπει να τους κρατήσουμε σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλό σκορ και εμείς να δείξουμε καλύτεροι στην επίθεση, όπως κάναμε στη Ναχαρίγια και με τον Προμηθέα.

Στόχος είναι να προκριθούμε, αν κερδίσουμε θα έχουμε κάνει ακόμα ένα βήμα. Η Μπάνβιτ φαίνεται ότι είναι καλύτερη ομάδα από τις προηγούμενες που αντιμετωπίσαμε, το δείχνει μέσα στο γήπεδο, έχει πολύ καλούς παίκτες, τον Θίοντορ και τον Βίντμαρ που είναι σημείο αναφοράς. Παρόλα αυτά πρέπει να εστιάσουμε και στους άλλους παίκτες. Είναι ένας αγώνας μετά από 48 ώρες από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, πρέπει να κάνουμε ένα κλικ στο μυαλό μας και να επικεντρωθούμε σε αυτό το παιχνίδι".

Καταλήγοντας επεσήμανε: "Φαινόμαστε καλύτεροι, η προσθήκη του Βλάντο είναι σημαντική, και ο Ντράγκι παίζει καλύτερα στα τελευταία παιχνίδια, έχουμε αρχίσει να δένουμε καλύτερα, αλλά θέλουμε δουλειά ακόμα. Θα μας βοηθήσουν αυτά τα παιχνίδια που έρχονται. Αυτός ο μήνας είναι φωτιά και επειδή προερχόμαστε από μήνα που δεν είμαστε καλοί και δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αυτά τα παιχνίδια ίσως μας βοηθήσουν να μπούμε καλύτερα στο κλίμα και των δύο διοργανώσεων".

Εν τω μεταξύ με απόφαση του πρώην, πλέον, Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, η ΚΑΕ Άρης τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ για ρίψη αντικειμένου μετά την λήξη του αγώνα της περσινής περιόδου με τον Παναθηναϊκό 11/5/2016 στα playoffs της BasketLeague.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ