BASKETBALL CH. LEAGUE

Τα σενάρια πρόκρισης του ΠΑΟΚ

Τα σενάρια πρόκρισης του ΠΑΟΚ
CHAMPIONSLEAGUE.BASKETBALL

Το Sport24.gr σάς παρουσιάζει τα δεδομένα που ισχύουν στον Όμιλο του ΠΑΟΚ στο Champions League και τα σενάρια που δίνουν στον "Δικέφαλο" το εισιτήριο για την β' φάση της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει ηττημένος από τα Κανάρια Νησιά, καθώς δεν τα κατάφερε απέναντι στην Τενερίφη του Φώτη Κατσικάρη και του Κώστα Βασιλειάδη. Ο "Δικέφαλος" πλέον είναι στο 5-7, ενώ το ίδιο ρεκόρ έχουν η Σαλόν και η Βέντσπιλς, η οποία ηττήθηκε με 103-91 από την Γκαζιάντεπ. Η Νεπτούνας είναι στο 7-5, ενώ η Τενερίφη (10-2) και η Λούντβιχσμπουργκ (10-2) συνεχίζουν να "μάχονται" για την 1η θέση.

Μετά την ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής η κατάσταση στον Όμιλο του ΠΑΟΚ έχει ως εξής:

Τα σενάρια πρόκρισης του ΠΑΟΚ

ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ (7-5)

Το πρόγραμμα: ΠΑΟΚ εκτός έδρας , Τενερίφη εντός έδρας.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας το πλεονέκτημα έχει: Αυτή την στιγμή η Νεπτούνας, η οποία στον α' γύρο είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ με 82-69.

Τι χρειάζεται o ΠΑΟΚ: Ο "Δικέφαλος" πρέπει την επόμενη αγωνιστική να επικρατήσει της λιθουανικής ομάδας, ενώ θα αναζητήσει να καλύψει και την διαφορά των 13 πόντων που ηττήθηκε στον α' γύρο. Αν επικρατήσει ο ΠΑΟΚ χωρίς να καλύψει την διαφορά. Ο ΠΑΟΚ μπορεί μάλιστα να πάρει και την 3η θέση του Ομίλου και να αφήσει την Νεπτούνας στη 4η θέση, αλλά για να συμβεί πρέπει να κάνει το 2/2 και η λιθουανική ομάδα να μην πάρει άλλη νίκη. Αυτό το ενδεχόμενο βάσει προγράμματος είναι πιθανό.

ΣΑΛΟΝ (5-7)

Το πρόγραμμα: Τενερίφη εκτός έδρας, Γκαζιάντεπ εντός έδρας.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας το πλεονέκτημα έχει: Η γαλλική ομάδα ισοβαθμεί στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ, καθώς τον είχε νικήσε με 75-61 στη Γαλλία, ενώ στην Πυλαία ο "Δικέφαλος" είχε επικρατήσει 90-81.

Τι χρειάζεται o ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μία νίκη περισσότερη από την Σαλόν ή να βρεθεί σε μία τριπλή ισοβαθμία μαζί της μαζί με μία ομάδα που θα δίνει το πλεονέκτημα σε εκείνον, όπως μπορεί να είναι η Βέντσπιλς, με την προϋπόθεση πως ο "Δικέφαλος" τη νικήσει την τελευταία αγωνιστική.

ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ (5-7)

Το πρόγραμμα: Ορλαντίνα εκτός έδρας, ΠΑΟΚ εντός έδρας.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας το πλεονέκτημα έχει: Αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ, καθώς είχε νικήσει στη Θεσσαλονίκη με 83-76. Οι ομάδες, όμως, θα κοντραριστούν και την τελευταία αγωνιστική στη Λετονία.

Τι χρειάζεται o ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ με νίκη επί της Βέντσπιλς την τελευταία αγωνιστική θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα, καθώς θα την έχει "διπλώσει", ενώ διαφορετική περίπτωση θα χρειάζεται να επικρατήσει της Νεπτούνας, να υπερασπιστεί την διαφορά των 7 πόντων που έχει απέναντι στη Βέντσπιλς και η ομάδα της Λετονίας να ηττηθεί από την Ορλαντίνα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η ήττα από την Τενερίφη δεν πόνεσε και τόσο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κρατάει την τύχη στα χέρια του, ενώ κάνοντας το 2/2 έχει ελπίδες ακόμα και για την 3η θέση του Ομίλου. Το σημαντικό, όμως, στην παρούσα στιγμή είναι πως η πρόκριση είναι στα χέρια του και δεν ορίζει άλλος τη μοίρα του, ενώ είναι πιθανό να του αρκεί και απλά η νίκη επί της Βέντσπιλς για να προκριθεί, αν η Σαλόν κάνει το 0/2.

Photo Credits: championsleague.basketball

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ