BASKETBALL CH. LEAGUE

Μαρκόπουλος: "Να μην αφήσουμε την Τενερίφη να τρέξει"

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σούλης Μαρκόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη του ΠΑΟΚ να μην αφήσει την Τενερίφη να τρέξει, μία ημέρα πριν από την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τους "16" του Basketball Champions League.

Ο ΠΑΟΚ έχει μία μεγάλη πρόκληση μπροστά του το βράδυ της Τρίτης. Στις 19:00 θα υποδεχτεί την Τενερίφη στον πρώτο αγώνα για τη φάση των "16" του Basketball Champions League, μία από τις καλύτερες ομάδες όχι μόνο της διοργάνωσης, αλλά και του ισπανικού πρωταθλήματος τη σεζόν που διανύουμε.

Μία ημέρα πριν από τον πρώτο αγώνα ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε στο πλαίσιο της media day, ανέλυσε την ισπανική ομάδα, στάθηκε στη σημασία των λαθών και τόνισε το πόσο σημαντικός είναι για τον ΠΑΟΚ ο Τζόρνταν Σάιμπερτ, ο οποίος θα απουσιάσει για πολύ καιρό από τις υποχρεώσεις των "μελανόλευκων'.

Αναλυτικά ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε:

Για το παιχνίδι της Τενερίφης: " Παίζουμε απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Είναι 2η σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μπορεί να μην έχει μεγάλα ονόματα στο ρόστερ της, αλλά έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι έχουν καλή χημεία. Παίζουν πιεστική άμυνα και πολλές φορές επιθετική, καθώς θέλουν να τρέξουν το γήπεδο. Θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην αντίπαλη επίθεση, βγάζοντας από τον ρυθμό την ομάδα. Ακόμα και στο set παιχνίδι, έχουν υπομονή, προκειμένου να βρουν την καλύτερη δυνατή επιλογή και είναι πολύ εύστοχοι από την περιφέρεια".

Για το τι θα πρέπει να προσέξει η ομάδα: " Θα πρέπει να μην κάνουμε λάθη, που θα δώσουν στον αντίπαλο τη δυνατότητα να τρέξει μέσα στο γήπεδο και να βάλει εύκολα καλάθια. Θα πρέπει επίσης να κάνουμε όσο πιο ορθολογιστικές επιθέσεις μπορούμε, ώστε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε επιθετικά και να μην τους δώσουμε επιθέσεις εκτός ισορροπίας. Άρα να κλείσουμε τους χώρους για να μην τους δώσουμε αιφνιδιασμούς και από εκεί και πέρα να έχουμε υπομονή στην επίθεση".

Για την απουσία του Τζόρνταν Σάιμπερτ: " Είναι μία πάρα πολύ μεγάλη μονάδα μας. Είναι ο παίκτης σουτέρ της ομάδας μας. Στηριζόμαστε πολύ πάνω του, πρoκειμένου να πάρουμε εύκολα καλάθια με γρήγορες επιθέσεις και να ξεκολλήσει η ομάδα. Τώρα θα δούμε πώς μπορούμε να καλύψουμε το κενό του με άλλα plays".

Για το αν το γεμάτο γήπεδο αλλάζει τα δεδομένα: " Πάντα θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Αυτές οι ομάδες είναι συνηθισμένες να παίζουνε μπροστά σε μεγάλο κοινό και σίγουρα έχουν αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις και στην Ισπανία".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ