BASKETBALL CH. LEAGUE

Και ο Άρης στο Basketball Champions League με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Προμηθέα

Και ο Άρης στο Basketball Champions League με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Προμηθέα

Στον πρώτο προκριματικό γύρο του Basketball Champions League 2018/19 θα συμμετάσχει ο Άρης. Στους ομίλους ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Προμηθέας Πάτρας. Δείτε τους πιθανούς αντιπάλους της ομάδας του Βαγγέλη Αγγέλου.

Η τροπαιούχος ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο τέταρτος της Stoiximan.gr Basket League, Προμηθέας Πάτρας, θα είναι και επίσημα στους ομίλους του Basketball Champions League 2018/19, όπως ανακοίνωσε η FIBA το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιουνίου. Μόνο που σε αυτή την ανακοίνωση, υπήρχε και μια έκπληξη καθώς ανάμεσα στις ομάδες που θα παλέψουν στα προκριματικά βρίσκεται και ο Άρης!

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κλήθηκε να παλέψει μαζί με τις ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος), Σαράτοφ (Ρωσία), Μπάκεν Μπέαρς (Δανία), Οραντέα (Ρουμανία), Ντινάμο Τιφλίδας (Γεωργία), Χρόνινχεν (Ολλανδία), Πόρτο (Πορτογαλία), Φρίμπουργκ (Ελβετία), Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Κάλεβ (Εσθονία), Καρχού (Φινλανδία), Λέστερ (Αγγλία), Λουκόιλ Λέφσκι (Βουλγαρία), Εστουδιάντες (Ισπανία), Νίζνι (Ρωσία), Νόρκεπινγκ (Σουηδία), Τόρουν (Πολωνία), Σαρλερουά (Βέλγιο), Καντού (Ιταλία), Σιαουλιάι (Λιθουανία), Ζολνόκι (Ουγγαρία), Αντβερπ (Βέλγιο), Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία) για την πρόκριση στον δεύτερο γύρο και θα ελπίζει να "επιβιώσει" και στον τρίτο στον οποίο θα μπουν οι Παρντούμπιτσε (Τσεχία), Λιετκαμπέλις (Λιθουανία), Μπαϊρόιτ (Γερμανία), Ναντέρ (Γαλλία), Σακάρια (Τουρκία), Μούρθια (Ισπανία) για να βρεθεί στους ομίλους της διοργάνωσης.

Οι 26 ομάδες που έχουν ήδη μπει στους ομίλους είναι οι: ΑΕΚ (Ελλάδα), Ανβίλ (Πολωνία), Μπάνβιτ (Τουρκία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Μπάμπεργκ (Γερμανία), Νίμπουρκ (Τσεχία), Εσκισεχίρ (Τουρκία), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Χάποελ Χολόν (Ισραήλ), Τενερίφη (Ισπανία), Ντιζόν (Γαλλία), Λε Μαν (Γαλλία), Λούντβιχσμπουργκ (Γερμανία), Φουενλαμπράδα (Ισπανία), Νεπτούνας (Λιθουανία), Οστάνδη (Βέλγιο), Οπάβα (Τσεχία), ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Ολίμπια Λουμπλιάνα (Σλοβενία), Προμηθέας (Ελλάδα), Βίρτους (Ιταλία), Αβελίνο (Ιταλία), Στρασμπούρ (Γαλλία), Βόννη (Γερμανία), Βενέτσια (Ιταλία), Βεντσπιλς (Λετονία).

Το έπαθλο για τον νικητή της διοργάνωσης παραμένει στο 1.000.000 ευρώ, ενώ κάθε όμιλος θα έχει οκτώ ομάδες και οι τέσσερις πρώτες θα παίρνουν την πρόκριση στην φάση των 16. Τι σημαίνει αυτό; Πως η ομάδα που θα βρεθεί στην κορυφή θα έχει δώσει 20 αγώνες, την ώρα που στην EuroLeague ο νικητής αγωνίζεται σε 35 ματς και στο EuroCup 24. Θα υπάρξουν τέσσερις διαφορετικές ώρες έναρξης, καθώς η διοργάνωση θα φιλοξενήσει συλλόγους από 28 χώρες, 19 πρωταθλήτριες ομάδες και θα μετρά μόλις μία απώλεια, αυτή της Μονακό που προτίμησε το περιβάλλον του EuroCup.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ