BASKETBALL CH. LEAGUE

Πρίφτης: "Με τον ΠΑΟΚ ήμασταν αδικαιολόγητοι, έπρεπε να κερδίσουμε το ματς"

Πρίφτης: "Με τον ΠΑΟΚ ήμασταν αδικαιολόγητοι, έπρεπε να κερδίσουμε το ματς"

Ο Δημήτρης Πρίφτης χαρακτήρισε την Στρασμπούρ ομάδα επιπέδου EuroLeague, ενώ αναφέρθηκε και στην ήττα από τον ΠΑΟΚ. Γιάνκοβιτς: "Πολλοί γουστάρουν αυτή την αρνητική ενέργεια"

Ο Άρης την Τρίτη (7/2) θα αντιμετωπίσει την Στρασμπούρ στην Θεσσαλονίκη (19:30) και ο Δημήτρης Πρίφτης την χαρακτήρισε ομάδα επιπέδου EuroLeague. Παράλληλα, έκανε την αυτοκριτική του για την ήττα από τον ΠΑΟΚ, επισημαίνοντας πως όλοι στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο είναι αδικαιολόγητοι, καθώς έπρεπε να κερδίσουν το ματς. Για την αναμέτρηση μίλησε και ο Βλάντο Γιάνκοβιτς.

Αρχικά σχολίασε τα εξής: "Είναι κρίσιμο παιχνίδι σίγουρα, γιατί παίζουμε στο γήπεδό μας. Τα παιχνίδια είναι διπλά. Κάθε πόντος, κάθε κατοχή, οποιαδήποτε λεπτομέρεια παίζει το ρόλο της. Η Στρασμπούρ βρίσκεται στα… σύνορα με την Ευρωλίγκα. Είναι παραδοσιακά μια δυνατή ομάδα. Παίζει με μεγάλη ταχύτητα. Έχει τουλάχιστον επτά παίκτες που σουτάρουν με ποσοστό 35% στα τρίποντα, ίσως και παραπάνω. Έχει πολλή κίνηση μακριά από την μπάλα, πρέπει να είσαι εξαιρετικά συγκεντρωμένος στην άμυνα. Έχουν αθλητικότητα κι είναι επικίνδυνοι. Χρειάζεται μεγάλη προσήλωση και συγκέντρωση από μέρους μας. Πρέπει να βρούμε την αυτοπεποίθηση μας, γιατί έχει κλονιστεί. Με τον κόσμο στο πλευρό μας και την καλή μας ψυχολογία μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να νικήσουμε".

Για τη σύγκριση Μονακό και Στρασμπούρ: «Ο κόσμος νομίζει πως είναι το ίδιο στιλ παιχνιδιού, όμως είναι το ίδιο στυλ παικτών. Η Μονακό έχει Σέρβο προπονητή, ενώ η Στρασμπούρ Γάλλο, που έχει μεγάλη εμπειρία. Στη λογική και φιλοσοφία του προπονητή της Στρασμπούρ αποτυπώνεται το γαλλικό μπάσκετ, που έχει πολλή κίνηση, ταχύτητα μακριά από την μπάλα, τρανζίσιον παιχνίδι. Σαν στυλ παιχνιδιού δεν είναι ίδια με τη Μονακό. Η Μονακό είναι πιο αθλητική, η Στρασμπούρ έχει καλύτερο μακρινό σουτ. Είναι σοβαρή ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή. Ξέρει τι ζητάει αμυντικά και επιθετικά έχει καλή τακτική».

Για το αν ο Άρης θα κυνηγήσει μια διαφορά: «Σε πρώτη φάση να παίξουμε εμείς καλά. Μετά να κοιτάξουμε τη νίκη και μετά τη διαφορά. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν με μια κλιμάκωση και μια λογική σειρά».

Για τους Τζάκσον και Γκόρντον: «Ο Τζάκσον έκανε προπόνηση, έχει διάστρεμμα και το διαχειριζόμαστε. Ο Γκόρντον ακολούθησε ένα μικρό κομμάτι της προπόνησης. Δεν είναι στην κατάσταση που θα επιθυμούσαμε, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει για λίγο χρόνο στο ματς».

Για τις δηλώσεις του μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Δεν θα ήθελα να κάνω περαιτέρω σχόλια για το προηγούμενο ματς με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να επικεντρωθούμε στη Στρασμπούρ. Σίγουρα είναι αδικαιολόγητη η εμφάνισή μας στο δεύτερο μέρος. Πέρα από τα οποιαδήποτε ανασταλτικά γεγονότα που συνέβησαν, έπρεπε να το κερδίσουμε το ματς. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να ασχοληθούμε με τον αυριανό αγώνα τώρα».

Για το αν υπάρχει λιγότερο άγχος, επειδή είναι διπλοί οι αγώνες: «Κατά κάποιο τρόπο είναι το ίδιο. Έχει φαινομενικά ένα πλεονέκτημα αυτός που παίζει δεύτερος στην έδρα του, γιατί έχει να διαχειριστεί μια κατάσταση του πρώτου αγώνα.. Κάθε διαφορά μετράει, αναμφίβολα έχει μια δεύτερη ευκαιρία εκεί. Είναι και τα δυο ματς τελικός».

Γιάνκοβιτς: "Πολλοί γουστάρουν αυτή την αρνητική ενέργεια"

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς στις δηλώσεις του μίλησε τόσο για το ματς κόντρα στην Στρασμπούρ, όσο και για την ήττα από τον ΠΑΟΚ, σχολιάζοντας πως υπάρχουν αρκετοί που γουστάρουν να υπάρχει αυτή η αρνητική ενέργεια στην ομάδα .

Για το ματς με τη Στρασπούρ: «Το αυριανόπαιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Προερχόμαστε από μία όχι και τόσο καλή εμφάνιση στο ντέρμπι της πόλης. Όλοι οι φίλαθλοι, αλλά κι εμείς θέλαμε να νικήσουμε. Είναι μια πολύ αθλητική ομάδα η Στρασμπούρ, που κάνει πολύ συγκεκριμένα πράγματα, τρέχει πολύ, έχει ιδιαιτερότητες. Τα συστήματα μεταξύ τους μοιάζουν πολύ. Το παιχνίδι μπορούμε να το κρίνουμε εμείς, ο καλός μας εαυτός. Θα παίξει μεγάλο ρόλο και η παρουσία του κόσμου αύριο. Ο Άρης έχει τους πιο μπασκετικούς φιλάθλους στη χώρα, από τους πιο υγιείς και καταλαβαίνουν την κρισιμότητα της παρουσίας τους».

Για το… φάρμακο από την ήττα από τον ΠΑΟΚ: «Σίγουρα το φάρμακο δεν ειναι η κακή κριτική τωνπολλών. Το αντίδοτο της κακής κριτικής είναι να παίξουμε, να εμφανιστούμε στο γήπεδο και να τα δώσουμε όλα. Είμαστε τυχεροί που υπάρχει αυτότο παιχνίδι τη συγκεκριμένη περίοδο. Κοιτάμε πως κ πως να ερθει η αυριανήημέρα».

Για το σχόλιο που δέχθηκε στα social media και την απάντησή του: «Βρισκόμαστε σε μια χώρα που βρίσκονται πάντα “καλοθελητές” καιπροπονητές του καναπέ και γενικά οι κριτές του καλού και του κακού μπάσκετ. Έρχεται μια πολύ ωραία περίοδοςγια τον Άρη και δεν αρμόζει σε κανέναν από αυτήτην ομάδα να έχει αρνητικήενέργεια. Πολλοί, όμως,τη γουστάρουν αυτή (σ.σ. την αρνητική ενέργεια). Έχουμε μια σειράαγώνων, που είναι πολύσημαντικοίγια εμάς και το σύλλογο. Τα διπλά παιχνίδια με τη Στρασμπούρ και ο Τελικός είναι αυτά. Όσον για τον οποιονδήποτε που πιστεύει ότι είναι κριτής κι έχει γνώμη για την προπονητική ή την παικτική, νομίζω πωςκι εμείς και ο κόουτς υπάρχουμε για κάποιο λόγο και δεν είμαστε τυχαία σε αυτές τις θέσεις. Υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ μας, Το 5%-10% των “κακών” φιλάθλων δεν πρέπει να υπάρχουν».

Για τη μη σταθερή κατάσταση τόσο του Άρη, όσο και του ίδιου: «Ειναι μια συνολικήεικόνα στο τι πρέπει να παρουσιάσουμε Συμφωνώότι κι εγώδεν είμαι σταθερός. Νομίζω πως σε αυτούς τους κρίσιμους αγώνες πρέπει να παρουσιαστούμε καλοί. Να μπαίνουμε στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και με συγκεκριμένο τρόπο. Μπαίνουμε λίγο λάθος σε μερικά ματς. Και βάζω κι εμένα μέσα σε αυτό. Πρέπει να το διορθώσουμε αυτό. Υπάρχει μια ευκαιρία μπροστάμας και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε σωστά».

Για το αν πρώτος στόχος είναι η νίκη και αν σκέφτονται τη διαφορά: «Αν έρθουν υγιείς φίλαθλοι, η έδρα θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στο ματς με τη Στρασμπούρ. Κι έχουμε δει πολλούς αγώνες που η έδρα από μόνη της παίρνει προκρίσεις και οδηγεί μέχρι και σε τελικούς».

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ