ΜΠΑΣΚΕΤ

"Από τους πιο ελπιδοφόρους ο Γ. Αντετοκούμπο"

"Από τους πιο ελπιδοφόρους ο Γ. Αντετοκούμπο"

Διαβάστε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον Γιάννη Αντετοκούμπο, τον οποίο και παρομοιάζουν με τον Τάμπο Σεφολόσα και Νικολά Μπατούμ, εξετάζοντας παράλληλα τις πιθανότητες να αγωνιστεί στο ΝΒΑ (video).

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα, με αποτέλεσμα να τραβήξει την προσοχή της ιστοσελίδας "draftexpress.com", η οποία παρουσιάζει τον νεαρό παίκτη του Φιλαθλητικού και τον παρομοιάζει με τον Τάμπο Σεφολόσα και τον Νικολά Μπατούμ.

Παράλληλα, εξετάζει τις πιθανότητες ο Γιάννης Αντετοκούμπο να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, σημειώνοντας ότι έχει υπογράψει συμβόλαιο τεσσάρων ετών με την ισπανική Σαραγόσα.

Το αφιέρωμα κάνει πρώτα μία αναδρομή στην οικογένεια Αντετοκούμπο και στη συνέχεια μιλάει για τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Τον 20χρονο Θανάση, τον 18χρονο Γιάννη και τον 16χρονο Κώστα και τον 12χρονο Αλέξανδρο, τονίζοντας πώς κανένας από τους τέσσερις δεν έχει ελληνική υπηκοότητα. Ο μεγαλύτερος είναι ο Φράνσις Αντετοκούμπο που είναι επαγγελματίας παίκτης ποδοσφαίρου στη Νιγηρία.

" Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι από τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες και ταλέντο του 1994. Με την έλευση της οικογένειας Αντετοκούμπο στην Ελλάδα, η χώρα ίσως έχει στα χέρια της μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ο πρώτος λόγος που ξεχωρίζει ο Αντετοκούμπο είναι τα αθλητικά του προσόντα, θυμίζοντας έως έναν βαθμό τον Νικολά Μπατούμ και τον Τάμπο Σεφολόσα.

" Το ύψος του είναι στα 2μ.06 και έχει βάρος 89 κιλά, ενώ το πάνω μέρος του σώματος του είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο. Παράλληλα, το άνοιγμα χεριών του φέρεται να έχει καταμετρηθεί στα 2μ.21, αλλά ίσως πιο ενδιαφέρον είναι το μέγεθος των χεριών του, καθώς μπορεί να κρατήσει τη μπάλα σαν να κρατάει ένα γκρέιπφρουτ. Με αυτά τα χέρια είναι πολύ καλός πασέρ, χειριστής της μπάλας εκτελεστής", αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

"Από τους πιο ελπιδοφόρους ο Γ. Αντετοκούμπο"

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην απόκτηση του νεαρού παίκτη από την ισπανική Σαραγόσα: " Το ταλέντο του Αντετοκούμπο το αναγνώρισε η ισπανική Σαραγόσα τον Δεκέμβριο, υπογράφοντας μαζί του συμβόλαιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο ατζέντης του Αντετοκούμπο, Γιώργος Δημητρόπουλος λέει ότι είναι σχεδόν σίγουρος πώς το όνομα του θα βρίσκεται μεταξύ εκείνων για το ντραφτ του 2013.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει: " Το ταλέντο του είναι ευδιάκριτο με την πρώτη ματιά μόλις αγωνίζεται. Σίγουρα, πάντως υπάρχει ακόμα δρόμος μπροστά του για να φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα του αθλήματος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ