ΜΠΑΣΚΕΤ

Από τον... σάλο στη συγνώμη

Από τον... σάλο στη συγνώμη

Ιστοσελίδα, η οποία επιτέθηκε στον Θανάση Αντετοκούνμπο για τη φράση "Greek Freak Nation", χωρίς να γνωρίζει ότι αποτελεί προσωνύμιο του αδερφού του Γιάννη, ζήτησε συγνώμη. Λίγο αργότερα, ο Γιάννης τοποθετήθηκε με tweet.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πήρε μέρος στον διαγωνισμό καρφωμάτων του NBDL, με τη μπλούζα του να γράφει "Greek Freak Nation", το οποίο αποτελεί προσωνύμιο του αδερφού του Γιάννη και μεταφράζεται ως "θαύμα της φύσης".

Οι Αμερικανοί, βλέποντας τις ικανότητες και τα αθλητικά προσόντα του Αντετοκούνμπο αποφάσισαν να του δώσουν το συγκεκριμένο προσωνύμιο, με την λέξη "nation" στο τέλος να σημαίνει στην αμερικανική αργό "ομάδα φιλάθλων". Έτσι αποκαλούν πολλοί αστέρες τους του ΝΒΑ τους οπαδούς των ομάδων τους και είναι κάτι συνηθισμένο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Ιστοσελίδα, λοιπόν μετέφρασε σαν ύβρη προς το ελληνικό έθνος τη φράση, εξαπολύοντας επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο και ζητώντας μέχρι και να του αφαιρεθεί η ελληνική υπηκοότητα! Λίγο αργότερα η ιστοσελίδα που είχε ανεβάσει το κείμενο (eoellas.org) το κατέβασε και θέλησε να ζητήσει συγνώμη για το λάθος της:

" Μετά τον σάλο που προκάλεσε ένα άρθρο μας για τον αθλητή Αντετοκούμπο είμαστε εδώ για να πούμε ένα μεγάλο συγγνώμη, από τον ίδιο τον παίχτη αλλά και από όλους σας, διότι το αρχικό μας άρθρο δεν ελέχθηκε και αναρτήθηκε βλακωδώς!

Έχουμε κατεβάσει το άρθρο και θέλουμε να δηλώσουμε ότι 1) δεν έγινε εσκεμμένα, 2)δεν υποβόσκει πίσω από το άρθρο καμία ιδεολογία και 3)όλο αυτό ήταν καθαρά λάθος του τμήματος ειδήσεων του Οργανισμού! Ελπίζουμε για την κατανόησή σας και θεωρούμε ότι μετά και την προσωπική επικοινωνία που θα υπάρξει εντός της ημέρας με τον παίχτη θα τελειώσει οριστικά το θέμα! Άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε αρκεί να τα κατανοούμε όπως πράξαμε τώρα.

Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων εκ της διευθύνσεως".

Από τον... σάλο στη συγνώμη

Υπάρχει, άλλωστε και video με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να εξηγεί τι εννοεί με δηλώσεις του:

Ιδού τι είχε να γράψει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Twitter, επί του θέματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ