ΜΠΑΣΚΕΤ

Απίθανο φινάλε με buzzer-beater τρίποντο στο Λιθουανία - Ρωσία

Απίθανο φινάλε με buzzer-beater τρίποντο στο Λιθουανία - Ρωσία

Δείτε σε βίντεο την τρομερή ανατροπή των Λιθουανών, οι οποίοι νίκησαν στα προημιτελικά του ΕUROBASKET U-18 τους Ρώσους με 82-81, χάρη σε buzzer-beater τρίποντο. Το σκορ ήταν 77-80 στα 3.2'' πριν το τέλος.

Για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-18, η Λιθουανία αντιμετώπισε στα προημιτελικά την Ρωσία και οι "πράσινοι" κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση με απίθανο τρόπο, με τους "κόκκινους" να... αυτοκτονούν στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, στα 3.2'' πριν το τέλος, οι Ρώσοι ήταν μπροστά στο σκορ (77-80). Νωρίτερα, Λιθουανός αστοχεί σε τρίποντο, Ρώσος μάζεψε το αμυντικό ριμπάουντ, αλλά στην προσπάθεια του να ασφαλίσει την κατοχή της μπάλας ναι μεν κέρδισε φάουλ, αλλά παράλληλα έκανε και επιθετικό φάουλ, δηλαδή... γκάφα ολκής! Ο Ρώσος μέτρησε 1/2 βολές (77-81) και ακολούθως οι Λιθουανοί είχαν δύο βολές και την επαναφορά της μπάλας.

Στην τελευταία κατοχή, λοιπόν, και με το σκορ 79-81, με τους Λιθουανούς να έχουν βάλει νωρίτερα και τις δύο βολές (79-81), ο Άρνας Βελίτσκα των Λιθουανών δοκίμασε ένα μεγάλο buzzer-beater τρίποντο από τα 10 μέτρα, στο οποίο και ευστόχησε, δίνοντας με εντυπωσιακό τρόπο την νίκη-πρόκριση στην ομάδα του, με τους Ρώσους να χάνουν το ματς μέσα από τα χέρια τους. Δείτε τα παρακάτω βίντεο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ