ΗΠΑ

Το ξεχωριστό "ευχαριστώ" του Ντελ Πιέρο στον Στιβ Νας

Το ξεχωριστό "ευχαριστώ" του Ντελ Πιέρο στον Στιβ Νας

Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο έγραψε μία συγκινητική ανοιχτή επιστολή προς τον Στιβ Νας μετά την απόφαση του άσου του NBA να αποχωρήσει από τα παρκέ στα 41 του χρόνια.

Μετά το επίσημο αντίο του Στιβ Νας από τα παρκέ πριν λίγες ημέρες, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να πλέξουν το εγκώμιο για έναν από τους μεγαλύτερους πλέι μέικερ που έχουν εμφανιστεί ποτέ στην ιστορία του NBA.

Από αυτούς δεν θα μπορούσε να λείψει και ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, που διατηρεί μία βαθιά φιλία με τον 41χρονο Καναδό εδώ και χρόνια, με τον ιστορικό καπιτάνο της Γιουβέντους να αποθεώνει τον Νας μέσω ανοιχτής επιστολής.

Αναλυτικά η επιστολή του Ντελ Πιέρο προς τον Στιβ Νας:

"Αγαπητέ Στιβ. Στο τέλος της καριέρας σου στα παρκέ, όλοι εκείνοι που αγαπούν τον αθλητισμό και το μπάσκετ ειδικότερα, έχουν μόνο μία λέξη για σένα: ευχαριστώ.

Όποιος σε είδε να παίζεις, ακόμα και μία μόνο φορά, θα καταλάβει τι εννοώ όταν λέω: αντιπροσωπεύεις το αληθινό πνεύμα του αγώνα, την εξυπνάδα, το ένστικτο, την ικανότητα να κάνεις το σωστό πράγμα την κατάλληλη στιγμή με τον τέλειο συγχρονισμό.

Γεννήθηκες για να γίνεις πρωταθλητής. Θα γινόσουν πρωταθλητής ακόμα και αν είχες παίξει ποδόσφαιρο. Ίσως να φορούσες τη φανέλα με το Νο 10, αυτή που φόρεσες στις τελευταίες σου σεζόν στους Lakers, το νούμερο 10 που διάλεξες για να τιμήσεις το πάθος σου για το ποδόσφαιρο και τον "δικό μας" μαγικό αριθμό.

Το ξεχωριστό "ευχαριστώ" του Ντελ Πιέρο στον Στιβ Νας

Πέναλτι όπως τα δικά σου τρίποντα, χτυπήματα φάουλ όπως οι ελεύθερες βολές σου (που ποτέ δεν έχανες), η θρυλική σου "pick and roll" κίνηση, όπως τα γκολ ενός σπουδαίου μπόμπερ... τι παίκτης!

Θα αποτελείς πάντα ένα παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς, χάρη στον τρόπο που έπαιζες και έκανες προπονήσεις, χάρη στους ηθικούς κανόνες που δίδαξες και εξακολουθείς να διδάσκεις μέσα από το άθλημα.

"Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι παίκτες στην ιστορία του NBA που είναι χωρίς το δαχτυλίδι του πρωταθλητή και αισθάνονται όπως και εγώ.

Το ξεχωριστό "ευχαριστώ" του Ντελ Πιέρο στον Στιβ Νας

Ειλικρινά, θέλω να με θυμούνται ως έναν παίκτη που λάτρευε τον συναγωνισμό και πάνω απ'όλα ως έναν καλό συμπαίκτη": με αυτά τα λόγια σου τα έχεις πει σχεδόν όλα.

Λέω σχεδόν, επειδή υπάρχουν και πάρα πολλά εκτός αγωνιστικών χώρων για εκείνους που είναι αρκετά τυχεροί να είναι φίλοι σου. Είμαι σίγουρος πως θα είσαι νικητής και στη νέα σου περιπέτεια. Καλή τύχη, πρωταθλητή. Γεια".

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ