ΗΠΑ

Ο Κιούμπαν θα επιλέξει γυναίκα σέντερ στα ντραφτ

Ο Κιούμπαν θα επιλέξει γυναίκα σέντερ στα ντραφτ

Αν το κάνει κάποιος, τότε είναι μόνο αυτός. Ο Μαρκ Κιούμπαν ετοιμάζεται να φέρει τα... πάνω-κάτω στο ΝΒΑ, καθώς σύμφωνα με την τελευταία του δήλωση οι Mavericks σκοπεύουν να επιλέξουν στον δεύτερο γύρο του ντραφτ την Μπρίτνεϊ Γκρίνερ, την σέντερ "θαύμα της φύσης" του κολεγίου Μπέιλορ!

Αμφιβάλει κανείς, δηλαδή, ότι ο ιδιόρρυθμος ιδιοκτήτης των Mavs δεν είναι ικανός να το κάνει; Την Τρίτη έλεγε ότι "θα την πάρουμε αν εκείνη τη στιγμή είναι η καλύτερη παίκτρια που θα έχει μείνει. Θα το σκεφτούμε σοβαρά. Αν θα το έκανα; Τώρα θα έλεγα "ναι", μόνο και μόνο για να δούμε αν το έχει. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις, αν δεν δώσεις σε κάποιον την ευκαιρία. Ούτως ή άλλως ένα ντραφτ πικ κοντά στο 50 δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να παίξει στο ΝΒΑ".

Για περισσότερα νέα για το ΝΒΑ επισκεφτείτε την ελληνική του έκδοση

Και συνέχισε λέγοντας: "Φυσικά θα πρέπει να καταφέρει να μπει στην τελική 12άδα. Δεν πρόκειται να την βάλουμε να παίξουμε, απλά για να τη βάλουμε να παίξει. Είμαι αντίθετος, ωστόσο, στο να μη σκεφτούμε να της δώσουμε μια ευκαιρία".

Να σημειωθεί ότι καμία γυναίκα δεν έχει αγωνιστεί ως τώρα στο ΝΒΑ. Η Γκρίνερ, ωστόσο, δεν θα είναι η πρώτη που θα γίνει ντραφτ ή που θα υπογράψει συμβόλαιο με μια επαγγελματική ομάδα. Η Λούσι Χάρις είχε επιλεχτεί στον 7ο γύρο το 1977 από τους Jazz, ενώ η Αν Μέιερς Ντράισντεϊλ είχε υπογράψει ως free-agent στους Pacers το 1979. Πήρε μέρος στην προετοιμασία, αλλά κόπηκε πριν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια.

Αν τελικά κάποια μπορεί να παίξει, αυτή είναι η 22χρονη Γκρίνερ, που φέτος είχε 23.4 πόντους, 9.4 ριμπάουντ, 5.2 κοψίματα και... 11 καρφώματα! Η ύψους 2.06 σέντερ πέρσι οδήγησε το Μπέιλορ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι Mavericks έχουν κάνει... αρκετά τρελά στο ντραφτ όλα αυτά τα χρόνια, όπως το να επιλέξουν κάποτε έναν αμούστακο Γερμανό (τον Nowitzki) από τη Β' Εθνική της χώρα τους. Όπως και να 'χει αν ο Κιούμπαν κάνει πράξη την (τρελή) σκέψη του, θα προκαλέσει μεγάλο "θόρυβο" στο πρωτάθλημα. Και αυτός που θα έχει σίγουρα κάτι να πει είναι ο Σακίλ Ο'Νιλ που αφενός έχει... άχτι το Ντάλας και αφετέρου όταν αγωνιζόταν κατέφευγε συχνά σε σεξιστικά σχόλια, όπως το να αποκαλεί τους Kings "Sacramento Queens", τον Dampier "Ericka Dampier" και τον Lawrence Frank "Lara Frank".

Προς το παρόν ιδού μια γεύση από την Γκρίνερ

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ