NBA

Το Sport24.gr στο Ζάγκρεμπ για το DRose tour της Adidas

Το Sport24.gr στο Ζάγκρεμπ για το DRose tour της Adidas

Ο Νίκος Παπαϊωάννου ακολούθησε τον Derrick Rose στο Ζάγκρεμπ, την 3η στάση του D Rose Tour της adidas και τον είδε συγκινημένο να παραλαμβάνει τη φανέλα του Drazen Petrovic, από την μητέρα του Biserka. Δείτε το βίντεο στο Sport24

O άσος των Bulls, Derrick Rose δεν πρόλαβε να δει τον Petrovic να παίζει στο ΝΒΑ, αφού το 1993, ήταν μόλις 4 ετών, όταν ο “Γιος του Διαβόλου, σκοτώθηκε σε τροχαίο.

Όμως παρακολούθησε αρκετά videos με τα κατορθώματα του Drazen στο ΝΒΑ και άκουσε αρκετές ιστορίες από τον Toni Kukoc, που ειναι τακτικός επισκέπτης στο Berto Center, το προπονητήριο των “Ταύρων”.

Αποστολή, Ζάγκρεμπ: Νίκος Παπαϊωάννου

Ανυπομονούσε να επισκεφθεί το Μουσείο του Drazen Petrovic για να δει από κοντά όλα τα τρόπαια και τις φανέλες του θρύλου του κροατικου μπάσκετ.

Τον συγκίνησε ιδιαιτέρως η κίνηση της μητέρας του Drazen, της Biserka Petrovic, να του χαρίσει την μπλε φανέλα των Nets. Ο Rose την αγκάλιασε, μόλις είδε ότι βούρκωσε και στη συνέχεια της έδωσε μία δικιά του υπογεγραμένη φανέλα.

Το Sport24.gr στο Ζάγκρεμπ για το DRose tour της Adidas

Μάλιστα ο σούπερ σταρ των Bulls της ζήτησε να υπογράψει τη φανέλα του Petrovic, λέγοντάς της: “ Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι εδώ. Σας ευχαριστώ για την καλοσύνη σας και για τη φανέλα του Drazen”. Λίγο αργότερα ο Rose εξήγησε ότι στα μάτια της μητέρας του Petrovic, είδε τη δική του μαμά: “Γνωρίζοντας τι σημαίνει η μητέρα μου για μένα και πόσο με αγαπάει, μπόρεσα κι ένιωσα τον πόνο που αισθάνεται η μητέρα του Drazen. Τον βλέπεις στα μάτια της. Τη φανέλα αυτή θα την κορνιζάρω και θα την κρεμάσω στο σπίτι μου στο Σικάγο”.

Η Biserka Petrovic ξενάγησε τον Rose στους χώρους του μουσείου, με τον τελευταίο να τραβά συνεχώς φωτογραφίες με το iPhone του. Ο Rose στάθηκε την περισσότερη ώρα μπροστά στη βιτρίνα με τα ενθύμια από το ΝΒΑ, αλλά και στον τοίχο με τις φανέλες των ομάδων όπου αγωνίστηκε ο Petrovic.

Eντυπωσιασμένος είπε σχετικά: “Είναι τραγικό να φεύγει ένας άνθρωπος τόσο νέος από την ζωή. Ποιος ξέρει σε τι επίπεδα μεγαλοσύνης θα μπορούσε να φτάσει ο Drazen; Γι’ αυτό δεν πρέπει να έχουμε τίποτε δεδομένο στην ζωή μας”.

Το Sport24.gr στο Ζάγκρεμπ για το DRose tour της Adidas

Ο Rose ζήτησε να επισκεφθεί και την έδρα της Cibona, που φέρει τ’ ονομά του Petrovic. Μάλιστα μόλις βρήκε μία μπάλα μπροστά του, γύρισε ανάποδα το adidas D Rose snap back καπελάκι του και το έριξε για κανένα μισάωρο, στα σουτάκια.

Το Sport24.gr στο Ζάγκρεμπ για το DRose tour της Adidas

Επόμενη στάση για τον Rose, στο Ζάγκρεμπ, ήταν το adidas store, στο κέντρο του Ζάγκρεμπ. Εκεί, 25 τυχεροί νικητές διαγωνισμού, είχαν την ευκαιρία να βγάλουν φωτογραφίες μαζί του και να μιλήσουν μαζί του. O Rose υπέγραψε μπάλες αλλά και μερικά sneakers D Rose 3.5. Την ίδια στιγμή, όπου έξω από το κατάστημα, γινόταν ένας μικρός χαμός από τους θαυμαστές του. Ο Rose δεν χάλσε ούτε σ’ εκείνους το χατήρι, αφού άνοιξε την πόρτα κι έκανε high five μαζί τους.

Το Sport24.gr στο Ζάγκρεμπ για το DRose tour της Adidas

Το καλύτερο όμως η adidas το είχε αφήσει για το τέλος, όταν ο Derrick Rose κατευθύνθηκε στο ιστορικό ανοιχτό γήπεδο της Cibona, το Tuskanac. Το 1ο υπάιθριο γήπεδο της πόλης, πνιγμένο στο πράσινο, ήταν σε μαύρα χάλια. Η adidas ανέλαβε να το φτιάξει από την αρχή και η παράδοση έγινε το απόγευμα της Τρίτης, από τον Rose. Αλλωστε στο γήπεδο υπάρχει φαρδιά πλατιά η υπογραφή του, στον αγωνιστικό χώρο, όπως και το νέο του λογότυπο, ακριβώς στο κέντρο του. Εκεί μαζί του, ήταν η εκθαμβωτική πλέι μέικερ της Εθνικής Κροατίας, Antonia Misura, αλλά και ο Gordan Giricek.

O Rose με την Misura, ήταν το προπονητικό δίδυμο της Εθνικής Κροατίας U-16, που έπαιξε εναντίον της αντίστοιχης της Cibona, όπου την κοούτσαρε ο Giricek.

Το Sport24.gr στο Ζάγκρεμπ για το DRose tour της Adidas

Στο ημίχρονο του αγώνα, ο Rose άφησε το αποτύπωμα των χεριών και των παπουτσιών του, στο υπαίθριο γήπεδο, για το οποίο είπε: “Είναι τρελό, ένα παιδί που ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Σικάγο, να βρίσκεται τώρα σ’ ένα τέτοιο πανέμορφο γήπεδο και να βλέπει την υπογραφή και το λογότυπό του, στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω τον κόσμο για την παρουσία, την υποστήριξη και την αγάπη του”.

Το Sport24.gr στο Ζάγκρεμπ για το DRose tour της Adidas

Επόμενος σταθμός της D Rose Tour στην Ευρώπη θα είναι το Λονδίνο, όπου ο άσος των Bulls θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον πρωταθλητή του Wimbledon, Αndy Murray.

Δεκτές όλες οι απόψεις και οι ιδέες σας στο Twitter @ndpapaioannou

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ