NBA

O coach Γιάννης Αντετοκούνμπο!

O coach Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όπως δεν τον έχετε δει ποτέ. Ο άσος των Bucks, σκότωσε –για λίγο- τον παίκτη μέσα του και κοούτσαρε ομάδα δημοσιογράφων. O Nίκος Παπαϊωάννου ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του και περιορίστηκε στα δημοσιογραφικά του καθήκοντα.

Αποστολή, Νέα Ορλεάνη: Νίκος Παπαϊωάννου

Λίγο μετά τις 8 το πρωί, στο Mercedes Benz Superdome, όπου έχει στηθεί το παρκέ των Pelicans, εμφανίστηκε αγουροξυπνημένος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Αυτή τη φορά δεν ήρθε για να παίξει. Ο ρόλος του διαφορετικός. Εκείνος του προπονητή. Απέναντί του ο Steve Adams των Pelicans. To trash talking ανάμεσα στους δύο … προπονητές έδωσε και πήρε, με τον Νεοζηλανδό να είναι πιο ατίθασος και να μπαίνει συνεχώς μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ολα αυτά με τον Γιάννη να μπαίνει για τα καλά στο πετσί του ρόλου του και να επιμένει στην λεπτομέρεια από το ξεκίνημα της προθέρμανσης, όταν μας ζήτησε να είμαστε πιο ζωηροί και όχι χαλαροί: “Προσπαθείστε να είστε επιθετικοί”. Από εκεί και πέρα ο Γιάννης απαίτησε split action και motion.

“Είστε έτοιμοι;”, ρώτησε. Μόλις πήρε καταφατική απάντηση είπε: “Παιδιά πάμε να το πάρουμε το ματς. Δείξτε οίκτο, αλλά νικήστε”.

Οταν ο Steve Adams θέλησε ν’ ανταλλάξει κάποιον παίκτη, ο Αντετοκούνμπο του είχε πληρωμένη απάντηση: “Η προθεσμία για τις ανταλλαγές εξέπνευσε”.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, που ήταν ταυτόχρονα χρονομέτρης, συγκέντρωσε πολλές φορές τα πυρά του Γιάννη. Είδικά όταν δεν (μας) έδινε φάουλ.

Ενθουσιώδης κι εκδηλωτικός στον πάγκο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε την Τeam Greek Freak στη νίκη στο πρώτο παιχνίδι με 25-23, μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια. Οι δύο ομάδες, με πρωτοβουλία των ανθρώπων του ΝΒΑ, αποφασίστηκε να λύσουν τις διαφορές τους σε άλλο ένα ματς. Κι εκεί το… σύστημα που “ ζωγράφισε” χάρισε και πάλι τη νίκη στην Team Greek Freak με 15-14. Το πρώτο back to back της προπονητικής του καριέρας ήταν γεγονός και ο κόουτς Γιάννης ξεχύθηκε στις αγκαλιές των παικτών του.

Παράλληλα φρόντισε να την… πει στον Adams: “Καλή δουλειά, έχεις λαμπρό μέλλον”.

Ο Γιάννης σκλάβωσε όλους τους ξένους δημοσιογράφους με την όλη παρουσία του. Τη συμπεριφορά του και το χαμόγελό του. Βέβαια μετά το τέλος του ματς, προτίμησε να μιλήσει, αποκλειστικά στο NBA GREECE, με στυλ και στόμφο ενός winner προπονητή. Εδειξε ωστόσο ενδιαφέρον για τους παίκτες του, αφού μας έδωσε σε όλους ρεπό μέχρι την Τρίτη.

Κόουτς Αντετοκούνμπο, ξεκινήσατε την καριέρα σας ως προπονητής με ρεκόρ 2-0. Πώς είναι αυτό το συναίσθημα;

Πολύ ωραίο το συναίσθημα. Τα παιδιά έπαιξαν εξαιρετικά. Παίξαμε άμυνα, δώσαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Κάναμε τα πάντα σωστά και πήραμε τη νίκη.

Κάποια στιγμή είδα ότι χάσατε τον έλεγχο και τα νεύρα σας στον πάγκο και παραφερθήκατε.

Υπάρχουν και αυτές οι στιγμές! Ναι. Σίγουρα μπορεί να μ’ εκνευρίσει κάποια στιγμή κάποιος παίκτης, αλλά όλα καλά, πήραμε τη νίκη και συνεχίζουμε στο επόμενο.

Θα δώσετε πριμ στους παίκτες;

Ναι θα τους δώσω πριμ. Τώρα πριμ Αμερικής ή Ελλάδας;

Εσύ θα μας πεις.

Αντε να τους δώσω πριμ Αμερικής. Θα δώσω από 50 δολάρια στον καθένα και μία μέρα ρεπό!

Οπότε ραντεβού στην προπόνηση μεθαύριο.

Ραντεβού την Τρίτη, ναι.

Φωτογραφίες από το media game

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παίρνει ένα υπνάκο στον πάγκο του προπονητικού γηπέδου, αναμένοντας τους παίκτες του.

O coach Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Αγουροξυπνημένος ο Steve Adams, φαίνεται να μην έχει καλό προαίσθημα για την εξέλιξη του αγώνα.

O coach Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Χαλαρός και ως κόουτς, ο Γιάννης επιβλέπει την προπόνηση της ομάδας του.

O coach Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Λεπτό δεν έκατσε στην θέση του ο άσος των Bucks, φωνάζοντας συνεχώς οδηγίες στους παίκτες του.

O coach Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Ο Γιάννης δείχνει το δρόμο της νίκης στους παίκτες του!

O coach Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Παρά την πίκρα της ήττας και το trash talking από τον Αντετοκούνμπο, ο Adams δέχθηκε πρόθυμα να υπογράψει αυτόγραφα!

O coach Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αφού έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη της ομάδας του, στη συνέχεια υπέγραψε αμέτρητα αυτόγραφα!

O coach Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Ο Νίκος Παπαϊωάννου παρέα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ανάμεσα σε Smoothie King Center και Superdome.

O coach Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Δεκτές όλες οι απόψεις και στο Twitter @ndpapaioannou

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ