ΗΠΑ

Γονάτισαν και οι Αμερικανίδες του Ολυμπιακού

Γονάτισαν και οι Αμερικανίδες του Ολυμπιακού

Στο τελευταίο ματς για το 2016, οι μπασκετμπολίστριες των Indiana Fever (ανάμεσά τους και οι δυο του Ολυμπιακού), γονάτισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Τα περιστατικά βίας αρχίζουν να πληθαίνουν και στις ΗΠΑ επικρατεί πανικός. Αστυνομικοί και λαός βρίσκονται σε μια κατάσταση όμοια της οποίας δεν έχουμε ξαναδεί και οι αθλητές προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο να βγουν μπροστά για να σταματήσει να κυλά αίμα σε πεζοδρόμια, πάρκα και αυτοκινητόδρομους.

Λίγες ώρες μετά το ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ post του Russell Westbrook για τη δολοφονία του Terrance Crutcher, οι αθλήτριες των Indiana Fever γονάτισαν στη διάρκεια του εθνικού ύμνου πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης με τις Phoenix Mercury. Ανάμεσά τους και οι δυο Αμερικανίδες του Ολυμπιακού, η Erlana Larkins και η Lynetta Kizer.

Με αυτό τον τρόπο έστειλαν το μήνυμά τους προς κάθε κατεύθυνση, με την ελπίδα πως η κατάσταση θα βελτιωθεί. Την ίδια ώρα, η σπουδαία Tamika Catchings έπαιζε για τελευταία φορά (13 πόντοι, 10 ριμπάουντ) πριν βγει στη σύνταξη. Οι Fever ηττήθηκαν (78-89) και αποχαιρέτησαν τα playoffs του WNBA.

Μένει να δούμε τι θα συμβεί με την έναρξη της σεζόν στο ΝΒΑ, οι αθλητές του οποίου είναι ακόμη πιο "ευαίσθητοι" με όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα. Αντιδράσεις σίγουρα θα υπάρξουν. Το ερώτημα είναι πόσο έντονες θα είναι και πως θα διαχειριστεί την κατάσταση η λίγκα που έχει κανόνες, αλλά ταυτόχρονα σέβεται και την βούληση των μελών της.

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ