NCAA

Το Wisconsin "σκότωσε" το Kentucky

Το Wisconsin "σκότωσε" το Kentucky

Η αήττητη πορεία του Kentucky ολοκληρώθηκε στο Final Four, με το Wisconsin να επικρατεί στον ημιτελικό (71-64) και να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό. Εκεί, θα συναντήσει το Duke (81-61 το Michigan State).

Η απορία όλων περί της δυναμικής του Kentucky και της ικανότητάς του να κερδίσει αήττητο το φετινό πρωτάθλημα απαντήθηκε χθες (4/4). Οι "Wildcats" του John Calipari γνώρισαν την πρώτη ήττα της χρονιάς, στον ημιτελικό του Final Four, από το Wisconsin (71-64) και έμειναν εκτός από τον μεγάλο τελικό της Τρίτης (7/4).

Η ομάδα του Bo Ryan πήρε, έτσι, εκδίκηση για την περσινή της ήττα στα ημιτελικά, κερδίζοντας παράλληλα την πρόκριση σε τελικό της March Madness για πρώτη φορά μετά το 1991. Πως τα κατάφερε; Κυριάρχησε στα ριμπάουντ (34 έναντι 22), την ώρα που ο Frank Kaminsky (20 πόντοι, 11 ριμπάουντ) επιβεβαίωσε όσους τον θεωρούν τον κορυφαίο ψηλό στο NCAA.

Δεν ήταν όμως μόνος σε όλο αυτό. Μαζί είχε τον Sam Dekker (16 πόντοι), τον Nigel Hayes (12 πόντοι) και τον Bronson Koenig (12 πόντοι), που συνέβαλαν τα μέγιστα στη νίκη - πρόκριση.

Όσο για την απέναντι πλευρά; Η κόρνα της λήξης βρήκε τον Tyler Ulis να κάθεται στην άκρη του παρκέ και να κλαίει, για την αποτυχία. Το παρολίγον νταμπλ νταμπλ (16 πόντοι, 9 ριμπάουντ) του Karl Anthony Towns δεν ήταν αρκετό για το Kentucky, που θα μείνει για ακόμη μία χρονιά δίχως τίτλο.

Κανένα πρόβλημα για το Duke

Τη δυνατότητα να διεκδικήσει την επιστροφή στον θρόνο του πρωταθλητή μετά από πέντε χρόνια απέκτησε το Duke. Οι "Blue Devils" κέρδισαν το Michigan State (81-61), δικαιολογώντας πλήρως τον τίτλο του φαβορί που είχαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Κι αυτό γιατί από νωρίς έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, ποιος έχει το πάνω χέρι.

Τι κι αν βρέθηκαν στο -8 (14-6) στο 4ο λεπτό; Έκτοτε είπαν να... σοβαρευτούν, με αποτέλεσμα να φτάσουν στην άνετη επικράτηση. Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Mike Krzyzewski επεσήμανε πως " ήμασταν διαφορετική ομάδα μετά το τέταρτο λεπτό. Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ, ειδικά στην άμυνα".

Όλα στηρίχθηκαν στη φοβερή και τρομερή τριάδα των πρωτοετών που έχει φέτος στα χέρια του. Ο Jahlil Okafor (18 πόντοι), ο Justise Winslow (19 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και ο Quinn Cook (16 πόντοι) αποτέλεσαν αξεπέραστο εμπόδιο για τους "Spartans", που θα μείνουν ξανά μακριά από το παιχνίδι που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ