NCAA

Το Indiana "ψηφίζει" Kentucky

Το Indiana "ψηφίζει" Kentucky

Η θρυλική ομάδα των Indiana Hoosiers, που κατέκτησε αήττητη τον τίτλο στο NCAA το 1976, είναι μεταξύ των υποστηρικτών του Kentucky, στο φετινό Final Four.

Με το αήττητο ρεκόρ τους να απειλείται από το Kentucky, πολλοί θα πίστευαν πως οι παίκτες που αποτελούσαν την ομάδα των Indiana Hoosiers, που κατέκτησε δίχως ήττα τον τίτλο του πρωταθλητή το 1976, θα "ψήφιζαν" άλλη ομάδα στο φετινό Final Four. Κι όμως, θέλουν να δουν στον θρόνο του πρωταθλητή την ομάδα του John Calipari.

Γιατί; " Επειδή αυτά τα παιδιά έχουν μια τεράστια ευκαιρία μπροστά τους να κάνουν κάτι σπουδαίο", επισημαίνει ο Quinn Buckner, μέλος της θρυλικής ομάδας του 1976 της Indiana, και μετέπειτα πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Boston Celtics, για να προσθέσει πως " νομίζω πως για μένα και τους συμπαίκτες μου είναι δύσκολο να πάμε κόντρα σε αυτά τα παιδιά".

Στο πέρασμα όλων αυτών των χρόνων, λίγες ήταν οι ομάδες που απείλησαν το αήττητο ρεκόρ του Indiana. Τη σεζόν 1978-'79 το Indiana State του Larry Bird έφτασε κοντά, αλλά ηττήθηκε στον τελικό από το Michigan State του Magic Johnson. Τη σεζόν 1990-'91, το UNLV έφτασε στο 35-0, αλλά ηττήθηκαν στον ημιτελικό του Final Four από το Duke, ενώ, τέλος, πέρσι (2013-'14), το Wichita State έφτασε στη March Madness όντας αήττητο (35-0), πριν χάσει στην πρεμιέρα από το Kentucky.

Πέραν της αξίας της αήττητης πορείας, αυτό στο οποίο στέκεται ο Bobby Wilkerson (παίκτης των αήττητων "Hoosiers") είναι το γεγονός πως το Kentucky έφτασε μέχρις αυτό το σημείο, έχοντας για πρωταγωνιστές του πρωτοετείς παίκτες, αντί για τριτοετείς και τεταρτοετείς.

" Εμείς, είχαμε πολλά χρόνια για να δουλέψουμε αυτά που θέλει ο κόουτς. Αυτά τα παιδιά το κάνουν μέσα σε ένα ή δύο χρόνια, κάτι που κάνει ακόμα πιο σημαντικό το επίτευγμά τους", τονίζει.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ