NCAA

Τα στοιχεία της Elite Eight και η απόλυση

Τα στοιχεία της Elite Eight και η απόλυση

Το Kentucky και το Wisconsin έγιναν οι δύο πρώτες ομάδες που έκλεισαν θέση για το "Lucas Oil Stadium" της Indianapolis. Τα στατιστικά των προημιτελικών. Ποιο κολέγιο προχώρησε σε απόλυση - έκπληξη του προπονητή του.

Ο ένας ημιτελικός της φετινής March Madness θα είναι remake της περσινής. Το Kentucky και το Wisconsin κέρδισαν τα παιχνίδια της Elite Eight και θα αναμετρηθούν το προσεχές Σάββατο (4/4) με φόντο την παρουσία στον τελικό της επόμενης Δευτέρας (6/4). Οι ομάδες είχαν κοντραριστεί και στον περσινό ημιτελικό, με τις "Wildcats" να παίρνουν προκρίνονται στον τελικό, χάρη στο τρίποντο του Aaron Harrison με 5.7'' να μένουν στο παιχνίδι.

Φέτος, η ομάδα του Bo Ryan θέλει να "γράψει" διαφορετικά τον επίλογο της αναμέτρησης, παίρνοντας μια μορφή εκδίκησης από το Kentucky, που πάντως παραμένει το φαβορί για τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

Πριν φτάσουμε εκεί, προηγήθηκαν οι αγώνες της προημιτελικής φάσης, με το ESPN να συγκεντρώνει κάποια ιδιαίτερα στατιστικά που αφορούν τη νίκη του Kentucky (επί του Notre Dame) και του Wisconsin (επί του Arizona).

Για παράδειγμα, η ομάδα του John Calipari ευστόχησε στα εννέα τελευταία σουτ που έκανε στο παιχνίδι, μαζί με τις δύο βολές του Andrew Harrison. Την ίδια ώρα, οι "Wildcats" ευστόχησαν σε σουτ τριών πόντων για 938ό διαδοχικό παιχνίδι, μεγαλώνοντας το σερί τους. Στην πρώτη θέση της σχετικής κατηγορίας βρίσκεται το UNLV με 941 σερί παιχνίδια. Από την άλλη, το Notre Dame θα απέχει για ακόμη μια φορά από το Final Four, με την τελευταία να είναι το 1978 (!), ενώ στον τελευταίο -πριν από τον χθεσινό- τελικό περιφέρειας (το 1979) έχασε από το Michigan State. Ηγέτης εκείνης της ομάδας των "Spartans" ήταν ο Magic Johnson.

Όσον αφορά τον έτερο ημιτελικό, το Arizona θα μείνει εκτός Final Four για 14η σερί χρονιά. Τελευταία παρουσία ήταν αυτή του 2001, όταν ηττήθηκαν στον τελικό από το Duke. Τέλος, το Wisconsin βρισκόταν πίσω στο σκορ για πέμπτη φορά στα τελευταία εφτά παιχνίδια της post season. Παρόλ' αυτά, κέρδισαν φτάνοντας έτσι τις δέκα σερί νίκες.

Απολύθηκε ο Rick Barnes

Μετά από 17 χρόνια παρουσίας στον πάγκο του Texas, ο Rick Barnes αποτελεί και επίσημα παρελθόν. Οι "Longhorns" ανακοίνωσαν το "διαζύγιο" με τον πολύπειρο τεχνικό, που ανέλαβε τις τύχες της ομάδας το 1998, οδηγώντας τους δύο φορές στην Elite Eight (2006 και 2008), αλλά ουδέποτε στο Final Four. Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης, ακούστηκαν μάλιστα δύο ονόματα υποψήφιων διαδόχων. Πρόκειται για τους Gregg Marshall (του Wichita State) και Shaka Smart (του VCU), όπως αναφέρει το ESPN.

Ο Rick Barnes ολοκλήρωσε την 17ετή παρουσία του στο Texas με απολογισμό 402 νίκες και 180 ήττες, ενώ μεταξύ των παικτών που κοούτσαρε όλα αυτά τα χρόνια είναι οι TJ Ford, LaMarcus Aldridge, Kevin Durant και -φυσικά- ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ