NCAA

Ο τραυματισμός που ενέπνευσε το Λούιβιλ

Ο τραυματισμός που ενέπνευσε το Λούιβιλ

Το κόκκαλο εξείχε από το πόδι του, αλλά ο Κέβιν Ουέιρ ήταν αυτός που έδινε κουράγιο στους συμπαίκτες του: "μην ανησυχείτε για μένα! Κερδίστε το ματς". Και οι παίκτες του Λούιβιλ υπάκουσαν. Διαβάστε την απίστευτη ιστορία της πρόκρισης του Λούιβιλ στο φάιναλ-φορ.

Οι παίκτες του Λούιβιλ έπεσαν στο παρκέ. Με δάκρυα στα μάγουλα, έπιαναν το κεφάλι τους και κοιτούσαν στο κενό. Ο πολύπειρος Ρικ Πιτίνο έκανε μερικά βήματα και προσπαθούσε κι αυτός να κρατήσει τα υγρά μάτια του. Λίγα δευτερόλεπτα πριν ο Κέβιν Ουέιρ είχε πέσει στον πάγκο της ομάδας. Το πόδι του είχε σπάσει κατά τέτοιο τρόπο που σχημάτιζε ορθή γωνία. Ένας φρικτός τραυματισμός...

"Το κόκκαλο εξείχε από το πόδι κι εκείνος φώναζε "κερδίστε το ματς, κερδίστε το ματς". Δεν το έχω ξαναδεί αυτό στη ζωή μου. Είναι ένας ξεχωριστός νεαρός" είπε μετά το ματς ο Πιτίνο για τον Ουέιρ, τον δευτεροετή γκαρντ της ομάδας του.

Κι όμως! Το πόδι του είχε τσακίσει σαν κλαράκι κι εκείνος -αντί να παίρνει κουράγιο, το έδινε- φώναζε στον πάγκο: "Μην ανησυχείτε για μένα. Πάρτε τη νίκη" ήταν το μήνυμα του παίκτη πριν αποχωρήσει για το νοσοκομείο (υποβλήθηκε σε επέμβαση μετά από λίγες ώρες). Κι οι συμπαίκτες του το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να υπακούσουν.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά για να συνέλθουν. Ο Ουέιν Μπλάκσιρ είχε πέσει στο έδαφος και έκλαιγε με λυγμούς. Ο Μπεχάναν είχε γονατίσει και ο Πέιτον Σίβα καθόταν μερικά μέτρα μακριά καλύπτοντας το στόμα του. Ο Πιτίνο μάταια προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του κι ο Ρας Σμιθ έβαλε τη φανέλα στα μάτια για να μη βλέπει. Μόνο ο Λιουκ Χάνκοκ κατάφερε να ξαπλώσει δίπλα στον Ουέιρ. Του χτυπούσε το στήθος την ώρα που οι γιατροί του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Ο τραυματισμός που ενέπνευσε το Λούιβιλ
Ο τραυματισμός που ενέπνευσε το Λούιβιλ

Ήταν ένας φρικιαστικός τραυματισμός που έκανε γρήγορα το γύρο του κόσμου. Έγινε trending topic στο Twitter και σχολιάστηκε από τους περισσότερους αθλητές και φιλάθλους.

Στη συνέχεια το Λούιβιλ κι αφού έμεινε αμέσως μετά τον τραυματισμό για τρία λεπτά χωρίς σκορ, κατάφερε να βρει το κουράγιο και να κάμψει την αντίσταση του Ντιουκ παίρνοντας την πρόκριση για το φάιναλ-φορ του κολεγιακού πρωταθλήματος. "Κερδίσαμε το παιχνίδι για αυτόν" κατέληξε ο Πιτίνο, ενώ ο ηγέτης της ομάδας, Πέιτον Σίβα παραδέχτηκε: "Συγκλονιστήκαμε όλοι. Αλλά μετά συσπειρωθήκαμε. Ο Κέβιν Ουέιρ ήταν ο λόγος που κερδίσαμε σήμερα".

Λίγο πριν το τέλος του ματς ο Μπεχάναν φόρεσε το Νο5 του Ουέιρ και κράτησε αυτή την εμφάνιση μετά το τέλος του αγώνα. Την αποχωρήστε μόνο για τη βάλει δίπλα στο τρόπαιο του νικητή της περιφέρειας Midwest εν μέσω ιαχών από το κοινό "Ke-vin, Ke-vin".

Για την ιστορία του Λούιβιλ κέρδισε με 85-63 το Ντιουκ και έγινε το μοναδικό Νο1 κολέγιο που προκρίθηκε στο φάιναλ-φορ. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή για τους "Καρδινάλιους" που θα αντιμετωπίσουν μια από τις εκπλήξεις της διοργάνωσης, το Νο9 Ουίτσιτα Στέιτ.

Ο τραυματισμός που ενέπνευσε το Λούιβιλ

Πρώτος σκόρερ για το Λούιβιλ ήταν ο Ρας Σμιθ. Μόνο τρεις παίκτες τα τελευταία 10 χρόνια έχουν σκοράρει περισσότερους πόντους στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια τους σε τελική φάση. Ο λόγος για τον Στέφεν Κάρι (128), Μπλέικ Γκρίφιν (114) και Κέμπα Ουόκερ (107). Ο Ρας έχει 104.

Το άλλο ζευγάρι του τελικού θα είναι το Μίσιγκαν (κέρδισε το Φλόριντα με 79-59) και το Σίρακιους.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ