NCAA

Μυθικός Ντόρσεϊ, έστειλε στο Final Four το Oregon!

Oregon guard Tyler Dorsey gestures during the second half of the team's Midwest Regional final against Kansas in the NCAA men's college basketball tournament, Saturday, March 25, 2017, in Kansas City, Mo. (AP Photo/Orlin Wagner)
Oregon guard Tyler Dorsey gestures during the second half of the team's Midwest Regional final against Kansas in the NCAA men's college basketball tournament, Saturday, March 25, 2017, in Kansas City, Mo. (AP Photo/Orlin Wagner) AP

Με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να κάνει πάλι... όργια, το Oregon επιβλήθηκε με 74-60 του πανίσχυρου Kansas και προκρίθηκε στο Final Four του NCAA για πρώτη φορά έπειτα από 78 χρόνια!

Το έκανε πάλι το θαύμα του ο Τάιλερ Ντόρσεϊ! Ο διεθνής γκαρντ επιβεβαίωσε σε ακόμα ένα παιχνίδι ότι βρίσκεται σε δαιμονισμένη κατάσταση, "έσπασε" το φράγμα των 20 πόντων για 7ο συνεχόμενο παιχνίδι και οδήγησε το Oregon στη νίκη με 74-60 επί του (Νο1 της κατάταξης) Kansas στον Τελικό της Midwest Division και παράλληλα στο Final Four του NCAA!

Αυτή είναι η πρώτη πρόκριση του Oregon σε Final Four έπειτα από 78 χρόνια (!), με τους "Ducks" να συνεχίζουν να τρελαίνουν κόσμο!

Ο Ντόρσεϊ ήταν για ακόμα μία φορά ο ηγέτης του Oregon, τελειώνοντας τον αγώνα με 27 πόντους με 3/3 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 35 λεπτά συμμετοχής! Από κοντά και ο Ντίλον Μπρουκς με 17 πόντους, με τον Ντίλαν Ένις να προσθέτει 12 πόντους και τον Τζόρνταν Μπελ 11 πόντους, 13 ριμπάουντ και 8 κοψίματα!

Για το Kansas, ο Φρανκ Μέισον ΙΙΙ είχε 21 πόντους, ενώ ο - κατά πολλούς φαβορί ακόμα και για το Νο1 του φετινού ντραφτ - Τζος Τζάκσον έμεινε στους 10 πόντους με 3/8 σουτ, 4/6 βολές, 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 5 λάθη.

Στα του αγώνα, το Oregon μπήκε αποφασισμένο στο παρκέ, παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά αγωνιζόταν εκτός έδρας, αφού το γήπεδο που διεξήχθη ο αγώνας απείχε μόλις 40 λεπτά με το αμάξι από το Κολέγιο του Kansas! Οι "Ducks" ξέφυγαν με 12-5 στην αρχή, πριν "μαζέψει" άμεσα το παιχνίδι το Kansas ισοφαρίζοντας σε 19-19. Το γεγονός αυτό δεν επηρέασε όμως το Oregon, που ξέφυγε εκ νέου με 36-28 λίγο αργότερα, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο προηγούμενο με 44-33 χάρη σε δύο συνεχόμενα τρίποντα του Ντόρσεϊ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι "Ducks" συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, ανεβάζοντας κάποια στιγμή την διαφορά στους 18 πόντους (55-37). Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση του Kansas, που με αντεπίθεση διαρκείας μείωσε σε 66-60 περίπου 3 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ένα τρίποντο του Ντόρσεϊ όμως και ένα λέι-απ του Μπελ λίγο αργότερα έκαναν το σκορ 71-60 για το Oregon, το οποίο "καθάρισε" το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο, φτάνοντας τελικά σε μία θριαμβευτική νίκη, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στο Final-Four του NCAA!





AP Photo/Orlin Wagner
TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ