NCAA

Μαμαντού Εντζάι: Από το Γκίνες στο ΝΒΑ;

Μαμαντού Εντζάι: Από το Γκίνες στο ΝΒΑ;

Για τον Μαμαντού Εντζάι δεν σπάνε τα τηλέφωνα μόνο οι σκάουτερ, αλλά και οι άνθρωποι των ρεκόρ Γκίνες! Ξέρετε κι άλλους 17χρονους με ύψος 2.27;

Στο Brethen Cristian School έχουν συνηθίσει να δέχονται αμέτρητα τηλεφωνήματα για τους καλούς τους παίκτες από διάσημα κολέγια. Κι από τη στιγμή που ο Μαμαντού Εντζάι ανήκει σε αυτή την κατηγορία, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Μόνο που στην περίπτωση του δεν καλούν μόνο διάσημα μπασκετικά προγράμματα της πρώτης κατηγορίας του NCAA, αλλά και από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Μια λεπτομέρεια: ο 17χρονος Σενεγαλέζος είναι 2.27!

Διαβάστε για την αντίστοιχη ιστορία του 16χρονου Ινδού μπασκετμπολίστας που θέλει να γίνει ο επόμενος Γιάο Μινγκ!

Η ιστορία του δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτές άλλων Αφρικανών παικτών που κατέληξαν στις ΗΠΑ κι από εκεί στο ΝΒΑ. Μοιάζει, δε, πολύ με αυτή της κινηματογραφικής ταινίας "The Blind Side", όταν μια οικογένεια πήρε υπό την κηδεμονία της έναν θηριώδη νεαρό που κατέληξε παίκτης του NFL.

Η σωματοδομή του Εντζάι, ωστόσο, δεν κάνει για φούτμπολ. Είναι κομμένος και ραμμένος να αφήσει εποχή στο ΝΒΑ. Άλλωστε ήδη στην προτελευταία χρονιά του στο γυμνάσιο είναι ψηλότερος από οποιονδήποτε παίκτη που αγωνίζεται στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου!

Μαμαντού Εντζάι: Από το Γκίνες στο ΝΒΑ;

Για την ακρίβεια ο Εντζάι είναι 2.27. Χωρίς παπούτσια. Ζυγίζει περίπου 140 κιλά (αν και είναι πολύ αδύνατος) και φοράει 57 νούμερο παπούτσι. Σύμφωνα με το Γκίνες είναι το ψηλότερο γυμνασιόπαιδο στον κόσμο! Σύμφωνα με τον προπονητή του ένας υποψήφιος παίκτης του ΝΒΑ!

"Τον είδα στο Ντακάρ. Στη Σενεγάλη υπάρχει μόνο ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ, οπότε δεν ήταν δύσκολο να τον εντοπίσω" εξηγεί ο συμπατριώτης του, Αμαντού Κουντούλ, που εργάζεται ως βοηθός πρoπονητή στο UC Irvine.

Μαμαντού Εντζάι: Από το Γκίνες στο ΝΒΑ;

Αμέσως διαγνώσθηκε ότι αντιμετωπίζει ορμονικό πρόβλημα, το οποίο προκύπτει από έναν όγκο (σαν ένα μπαλάκι του γκολφ) στην πρόσφυση του εγκεφάλου. Αν δεν τον είχε αφαιρέσει θα είχε μόνιμο πρόβλημα όρασης. Τελικά κατάφερε να κάνει την διπλή επέμβαση, μετά από έρανο που διοργάνωσαν οι "θετοί" του γονείς στην Αμερική.

Μαμαντού Εντζάι: Από το Γκίνες στο ΝΒΑ;
© KEYSTONEUSA-ZUMA / REX FEATURES

Πλέον ζει μαζί τους, αγωνίζεται στην ομάδα γυμνασίου (με 22 πόντους, 15 ριμπάουντ και 6 κοψίματα ανά παιχνίδι), κάνει βόλτες με το υπερμεγέθες ποδήλατο του και τρώει κινέζικο!

Κυνηγάει δηλαδή το όνειρο μιας φυσιολογικής ζωής, έχοντας ήδη βιώσει την τυπική διαδρομή ενός μπασκετικού "πρόσφυγα". Μια συνηθισμένη ιστορία; Μάλλον όχι. Ο Μαμαντού Εντζάι είναι μόλις 17 ετών, με ένα όνομα τυπωμένο στο βιβλίο "Γκίνες" και ένα μέλλον με χαραγμένα τα αρχικά ΝΒΑ πάνω του.

Μαμαντού Εντζάι: Από το Γκίνες στο ΝΒΑ;
TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ