Κεντάκι & Κάνσας στον τελικό

Το Κεντάκι θα αντιμετωπίσει το Κάνσας στον τελικό του κολεγιακού πρωταθλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών. Επεισόδια ξέσπασαν στο Κεντάκι μετά την πρόκριση της ομάδας του Καλιπάρι.

Κεντάκι & Κάνσας στον τελικό

Τυχερή η Νέα Ορλεάνη! Μετά το αλησμόνητο φάιναλ φορ το 1993 με το Νορθ Καρολάινα να κατακτάει τον τίτλο, το Superdome θα φιλοξενήσει τη Δευτέρα (2/4) ακόμα ένα μεγάλο τελικό.

Οι Κεντάκι Γουάιλντκατς και οι Κάνσας Τζέιχοκς θα αναμετρηθούν στο παιχνίδι τίτλου του φάιναλ φορ του κολεγιακού πρωταθλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Πρόκειται για δύο πανεπιστήμια που διαθέτουν σπουδαία προγράμματα στο μπάσκετ. Το Κεντάκι, η δεύτερη ομάδα στη λίστα με τις περισσότερες κατακτήσεις, μπορεί να χαρακτηριστεί φαβορί και έχει πάρει τη νίκη στη μοναδική αναμέτρηση των δύο συγκροτημάτων (με 76-65) στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Νοέμβριο.

Το Κεντάκι νίκησε στο "αιώνιο" ντέρμπι της πολιτείας,το Λούιβιλ με 69-61. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο πρωτοετής Άντονι Ντέιβις  με 18 πόντους και 14 ριμπάουντ, αναγκάζοντας τον πάλαι ποτέ προπονητή του Κεντάκι και νυν των Κάρντιναλς, Ρικ Πιτίνο να παραδεχθεί πως "αυτός ο Άντονι Ντέιβις είναι περίπτωση εξαιρετικού παίκτη".

Στον άλλο ημιτελικό, ενώπιον 74.000 θεατών, το Κάνσας ανέτρεψε διαφορά 13 πόντων στο πρώτο ημίχρονο και επικράτησε 64-62 του Οχάιο Στέιτ σε έναν ημιτελικό-θρίλερ.

Ο Τόμας Ρόμπινσον είχε 19 πόντους και οκτώ ριμπάουντ για τους νικητές, ωστόσο ο Τζεφ Ουίδι έκλεισε τα... φώτα με επτά κοψίματα, ενώ είχε τέσσερις πόντους και οκτώ ριμπάουντ.

Σύμφωνα με τον προπονητή του, Μπίλι Σελφ, ο Ουίδι είναι ο δεύτερος καλύτερος μπλοκέρ στο πανεπιστημικό μπάσκετ. Ο καλύτερος, ο Ντέιβις θα τον περιμένει στον τελικό.

Το Κεντάκι διεκδικεί τον όγδοο τίτλο του, τον πρώτο μετά το 1998 και το Κάνσας τον τέταρτο. Πανηγύρισε για τελευταία φορά το 2008.

Πάντως στο Λέξινγκτον οι οπαδοί του Κεντάκι το... έκαψαν νωρίς. Περίπου πενήντα κλήσεις για πυρκαγιά δέχθηκε η πυροσβεστική. Έγιναν επεισόδια με αρκετές συλλήψεις, ενώ δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ευτυχώς κανείς σοβαρά.

 

comments powered by Disqus
ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ rss icon

CHAMPIONS LEAGUE | ΤΕΛΙΚΟΣ

Η... Άριεν φυλή

Η τρομερή Μπάγερν "σάρωσε" και στον γερμανικό τελικό στο Λονδίνο, κατακτώντας το Champions League μετά από 12 χρόνια, απέναντι στη Ντόρτμουντ (2-1). Ο Άριεν Ρόμπεν πέτυχε το χρυσό γκολ στο 89ο λεπτό!!!

ΙΣΠΑΝΙΑ | ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Νεϊμάρ έκλεισε στην Μπαρτσελόνα

Μετά το δημοσίευμα της Μundo Deportivo, ήρθε και η Marca να επιβεβαιώσει ότι ο Νεϊμαρ θα φοράει για τα επόμενα 5 χρόνια την φανέλα της Μπαρτσελόνα.

 

BASKET LEAGUE ΟΠΑΠ | ΠΛΕΪ ΟΦ

"Πάνθηρας" ο Βλάντο

Μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι, ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη με σκορ 74-67 επί του Άρη και προκρίθηκε στους "4", με τον Γιάνκοβιτς να πετυχαίνει 18 πόντους, όλους στο β' ημίχρονο. Στα ημιτελικά τον περιμένει ο Παναθηναϊκός

ΠΟΛΟ | Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Νταμπλούχος ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το νταμπλ, επικρατώντας της Βουλιαγμένης στο συγκλονιστικό τέταρτο τελικό της Α1 Ανδρών.

CHAMPIONS LEAGUE | ΔΗΛΩΣΕΙΣ

"Δεν το πιστεύω"

Ο ήρωας του τελικού στο "Γουέμπλεϊ", Άριεν Ρόμπεν, αφού χάρισε το τρόπαιο στην Μπάγερν με γκολ στο 89', τόνισε πως το ματς με την Ντόρτμουντ ήταν μοιρασμένο και πλέον τα συναισθήματα απερίγραπτα, συμπληρώνοντας πως δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει τι πέτυχε η ομάδα του

CHAMPIONS LEAGUE | TWITTER

Της έβγαλαν το καπέλο

Την αποθέωση γνώρισε από τον κόσμο του ποδοσφαίρου η Μπάγερν Μονάχου. Της έβγαλαν το καπέλο -μέσω Twitter- οι Πικέ-Άλβες και αρκετοί άλλοι διεθνείς αστέρες. Δείτε τι έγραψαν και τι... επανέλαβε ο Γκάρι Λίνεκερ κάνοντας χιούμορ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24

Πρότεινε το SPORT24 μέσω του Google
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή