NCAA

Κεντάκι & Κάνσας στον τελικό

Κεντάκι & Κάνσας στον τελικό

Το Κεντάκι θα αντιμετωπίσει το Κάνσας στον τελικό του κολεγιακού πρωταθλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών. Επεισόδια ξέσπασαν στο Κεντάκι μετά την πρόκριση της ομάδας του Καλιπάρι.

Τυχερή η Νέα Ορλεάνη! Μετά το αλησμόνητο φάιναλ φορ το 1993 με το Νορθ Καρολάινα να κατακτάει τον τίτλο, το Superdome θα φιλοξενήσει τη Δευτέρα (2/4) ακόμα ένα μεγάλο τελικό.

Οι Κεντάκι Γουάιλντκατς και οι Κάνσας Τζέιχοκς θα αναμετρηθούν στο παιχνίδι τίτλου του φάιναλ φορ του κολεγιακού πρωταθλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πρόκειται για δύο πανεπιστήμια που διαθέτουν σπουδαία προγράμματα στο μπάσκετ. Το Κεντάκι, η δεύτερη ομάδα στη λίστα με τις περισσότερες κατακτήσεις, μπορεί να χαρακτηριστεί φαβορί και έχει πάρει τη νίκη στη μοναδική αναμέτρηση των δύο συγκροτημάτων (με 76-65) στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Νοέμβριο.

Το Κεντάκι νίκησε στο "αιώνιο" ντέρμπι της πολιτείας,το Λούιβιλ με 69-61. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο πρωτοετής Άντονι Ντέιβις με 18 πόντους και 14 ριμπάουντ, αναγκάζοντας τον πάλαι ποτέ προπονητή του Κεντάκι και νυν των Κάρντιναλς, Ρικ Πιτίνο να παραδεχθεί πως " αυτός ο Άντονι Ντέιβις είναι περίπτωση εξαιρετικού παίκτη".

Στον άλλο ημιτελικό, ενώπιον 74.000 θεατών, το Κάνσας ανέτρεψε διαφορά 13 πόντων στο πρώτο ημίχρονο και επικράτησε 64-62 του Οχάιο Στέιτ σε έναν ημιτελικό-θρίλερ.

Ο Τόμας Ρόμπινσον είχε 19 πόντους και οκτώ ριμπάουντ για τους νικητές, ωστόσο ο Τζεφ Ουίδι έκλεισε τα... φώτα με επτά κοψίματα, ενώ είχε τέσσερις πόντους και οκτώ ριμπάουντ.

Σύμφωνα με τον προπονητή του, Μπίλι Σελφ, ο Ουίδι είναι ο δεύτερος καλύτερος μπλοκέρ στο πανεπιστημικό μπάσκετ. Ο καλύτερος, ο Ντέιβις θα τον περιμένει στον τελικό.

Το Κεντάκι διεκδικεί τον όγδοο τίτλο του, τον πρώτο μετά το 1998 και το Κάνσας τον τέταρτο. Πανηγύρισε για τελευταία φορά το 2008.

Πάντως στο Λέξινγκτον οι οπαδοί του Κεντάκι το... έκαψαν νωρίς. Περίπου πενήντα κλήσεις για πυρκαγιά δέχθηκε η πυροσβεστική. Έγιναν επεισόδια με αρκετές συλλήψεις, ενώ δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ευτυχώς κανείς σοβαρά.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ