NCAA

Η εκδίκηση του Σίρακιους

Η εκδίκηση του Σίρακιους

Το Σίρακιους πήρε εκδίκηση από το Ιντιάνα (Νο1) και έκανε το "μπαμ" στην πρώτη ημέρα του "Sweet-16". Προκρίσεις για Ουίτσιτα Στέιτ, Οχάιο Στέιτ και Μαρκέτ. Σήμερα τα... σπουδαία με το εξωπραγματικο Φλόριντα Γκολφ Κόουστ να αντιμετωπίζει το Φλόριντα.

Το Σίρακιους έκανε το μεγάλο "μπαμ" και επικράτησε του Νο1 Ιντιάνα με 61-50 παίρνοντας εκδίκηση, στο σπουδαιότερο παιχνίδι της πρώτης ημέρας του "Sweet 16" στο τελικό τουρνουά του κολεγιακού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Οι "πορτοκαλί" παίρνοντας το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη και να βγάλουν εκτός τη δεύτερη top-seed ομάδα, μετά το Γκονζάγκα. Με όπλο την άμυνα ζώνης (2-3) την οποια κράτησαν για ένα ολόκληρο παιχνίδι, η ομάδα της Νέας Υόρκης κατέφερε με το τρικ του Τζιμ Μποχέιμ να κρατήσει τους "Χούζιερς" στους λιγότερους πόντους που έχουν πετύχει φέτος. Παράλληλα στην επίθεση "μίλησε" ο Μάικλ Κάρτερ-Ουίλιαμς που είχε 24 πόντους.

Ήταν η εκδίκηση του Σίρακιους, που είχε αντιμετωπίσει την Ιντιάνα πριν από 26 χρόνια στον τελικό! Τότε οι "Χούζιερς" είχαν κάνει την έκπληξη απέναντι στην ομάδα του Ρόνι Σεϊκέλι με το καλάθι του Κιθ Σμαρτ.

Στα άλλα παιχνίδια το Οχάιο Στέιτ έκαμψε την αντίσταση του Αριζόνα με 73-70 χάρις στο τρίποντο του Ρος στο φινάλε, ενώ το Μαρκέτ έβγαλε νοκ-άουτ το Μαρκέτ με 71-61. το άλλο παιχνίδι το Νο13 ΛαΣάλ πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει το Ουίτσιτα Στέιτ που πήρε την πρόκριση με 72-58.

Τα σπουδαία έρχονται τα ξημερώματα, ομως, με όλα τα βλέμματα να στρέφονται στο παιχνίδι του Φλόριντα (3) με την μεγαλύτερη ίσως έκπληξη στην ιστορία του θεσμού, το Φλόριντα Γκολφ Κόουστ (Νο15). Στα άλλα ματς το Νο1 Λούιβιλ αντιμετωπίζει το Όρεγκον (Νο12) και το επίσης Νο1 Κάνσας το Μίσιγκαν (4). Παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό μεταξύ του Ντιουκ (3) και του Μίσιγκαν Στέιτ (4).

Αναλυτικά:

Τα αποτελέσματα

Μαϊάμι (2) - Μαρκέτ (3): 61-71
Οχάιο Στέιτ (2) - Αριζόνα (6): 73-70
Ιντιάνα (1) - Σίρακιους (4): 50-61
Ουιτσιτά Στέιτ (9) - ΛαΣάλ (13): 72-58


Παρασκευή

Λούιβιλ (1) - Όρεγκον (12)
Κάνσας (1) - Μισιγκαν (4)
Ντιούκ (2) - Μίσιγκαν Στέιτ (3)
Φλόριντα (3) - Φλόριντα Γκολφ Κόουστ (15)
TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ