NCAA

Η λίστα των παικτών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο χρηματισμού στο NCAA

Η λίστα των παικτών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο χρηματισμού στο NCAA

Το Yahoo αποκάλυψε τους παίκτες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο χρηματισμού στο NCAA, με αρκετούς εξ αυτών να είναι εν ενεργεία NBAers.

Περίπου 20 κολέγια και περισσότεροι από 25 παίκτες, εκ των οποίων αρκετοί νυν NBAers, εμπλέκονται στο σκάνδαλο χρηματισμού που αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 και έχει ως κεντρικό πρόσωπο τον Άντι Μίλερ, το πρακτορείο του (ASM Sports) και τον Κρίστιαν Ντόκινς, τέως συνεργάτη του. Ο διάσημος πρώην ατζέντης του ΝΒΑ κατηγορείται για χρηματισμό παικτών από γυμνάσια και κολέγια, καθώς και των οικογενειών τους.

Το Yahoo εξασφάλισε τα έγγραφα του κατηγορητηρίου, στο οποίο αναφέρεται ότι ελέγχθηκαν περισσότερες από 4.000 κλήσεις σε μία χρονική περίοδο 330 ημερών και στο οποίο αναμειγνύονται πολλά από τα κορυφαία κολέγια του NCAA, όπως είναι το Ντιουκ, το Νορθ Καρολάινα, το Τέξας, το Κεντάκι, το Μίσιγκαν Στέιτ, το USC και η Αλαμπάμα, πέρα από το Λούιβιλ, που έχασε πρόσφατα και τον τίτλο του 2013 .

Όσον αφορά στους παίκτες που φέρονται να έχουν δεχτεί χρήματα από την ASM Sports, υπάρχουν τα εξής ονόματα στα αρχεία της εταιρίας:

* Ντένις Σμιθ τζούνιορ

* Μπαμ Αντεμπάγιο

* Μαρκέλ Φουλτζ

* Φρεντ ΒανΒλίτ

* Νέρλενς Νοέλ

* Λαβόι Αλεν

* Κάιλ Ο'Κουίν

* Κάιλ Λάουρι

* Κάιλ Κούζμα

* Αϊζάια Γουάιτχεντ

* Τιμ Κουόρτερμαν

* Ντάιαμοντ Στόουν

* Μιλτ Παλάσιο

* Μπρένταν Χέιγουντ

* Κάρλος Ντελφίνο

* Ντι Τζέι Νιουμπιλ

* Έντι Ταβάρες

* Τζαρέλ Μάρτιν

* Τζάρεντ Τζέφρις

* Αντονι Μπράουν

* Αντόνιο Πένα

* Τσαζ Γουίλιαμς

* Κρίστιαν Εγιένγκα

* Ελάιτζα Τζόνσον

* Ερικ Μέρφι

* Χουάν Παλάσιος

* Κένταλ Γκρέι

* Μαλίκ Γουέινς

* Μαλίκ Πόουπ

* Μάρλον Ίρβινγκ

* Ομάρ Κάρτερ

Τι λένε οι Σμιθ και Κούζμα

" Πιστεύω πολύ στον Θεό και όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο", σχολίασε ο Ντένις Σμιθ αναφορικά με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο. "Είτε πρόκειται να σε δυναμώσει είτε να σε καταστρέψει, παίρνεις μία απόφαση. Από τότε που βρίσκομαι εδώ, οι Μάβερικς είναι ένας υποδειγματικός οργανισμός από την κορυφή έως τα νύχια, ξεκινώντας με τον Μαρκ Κιούμπαν και καταλήγοντας στους παίκτες όπως εγώ. Είμαι εδώ για να παίξω μπάσκετ. Όλα τα άλλα για μένα είναι μόνο θόρυβος και πρέπει να τον αποκλείσω".

Ο Κάιλ Κούζμα, από τη μεριά του, είπε για την δική του εμπλοκή στο θέμα: " Χμμ, δεν πρόκειται να πω τίποτα πραγματικά. Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για όλα. Είναι μια ομοσπονδιακή έρευνα με την οποία ασχολείται το NCAA. Η ιστορία αυτή αποτελεί περισπασμό για μένα, αλλά είμαι στο NBA τώρα και και εστιάζω στην προσπάθεια να κερδίσουμε παιχνίδια".

Οι υπόλοιποι...

Πέραν των ονομάτων που αναφέρονται πιο πάνω, χρήματα επίσης φέρονται να δέχτηκαν από το πρακτορείο του Άνταμ Μίλερ για διάφορα έξοδα η μητέρα του Τζος Τζάκσον (νυν παίκτη των Σανς), ο Τζαρόν Μπλόσονγκεϊμ, ο πατέρας του Εντμοντ Σάμνερ, ο Πι Τζέι Ντόζιερ, ο Μπράιαν Μπόουεν και ο Ερικ Ντέιβις.

Συν τοις άλλοις, συναντήσεις με τον Ντόκινς, συνεργάτη του Μίλερ, φέρονται να είχαν επίσης πριν μπουν στο NCAA και οι Κόλιν Σέξτον, Γουέντελ Κάρτερ, Κέβιν Νοξ, Τόνι Μπράντλι, Τζάστιν Πάτον, Πρινς Ίμπεθ, Ντιμίτριους Τζάκσον, Γουέιντ Μπάλντουιν, Μόντε Μόρις, καθώς και ένας νυν παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς και συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Μάλκολμ Μπρόγκντον.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ