NCAA

Gonzaga Vs. North Carolina και όποιος αντέξει!

Gonzaga's Nigel Williams-Goss (5) celebrates after the semifinals of the Final Four NCAA college basketball tournament against South Carolina, Saturday, April 1, 2017, in Glendale, Ariz. Gonzaga won 77-73. (AP Photo/David J. Phillip)
AP Photo/David J. Phillip AP

Gonzaga και North Carolina έχουν φτάσει μέχρι την πηγή, αφού τίθενται αντιμέτωποι στον Τελικό του NCAA. Το θέμα είναι ποια από τις δύο ομάδες θα πιει νερό.

Gonzaga εναντίον North Carolina λοιπόν στον Τελικό του NCAA. Το μεν Gonzaga ήταν το Νο1 της West Region και δεν έχει κερδίσει ποτέ τον τίτλο. Το North Carolina ήταν το Νο1 της South Region και έχει κατακτήσει 5 τίτλους.

351 ομάδες βρέθηκαν στην αφετηρία της σεζόν στο NCAA για να φτάσουμε στις δύο – βάσει αποτελεσμάτων τουλάχιστον – καλύτερες. Δύο ομάδες που έχουν τους λόγους τους για να κατακτήσουν το πολυπόθητο Πρωτάθλημα για τον οποίο παλεύουν εδώ και 5 μήνες, ξεχωρίζοντας από το ξεκίνημα της σεζόν, αποφεύγοντας στο μεταξύ “κακοτοπιές” στην Τελική φάση που δεν απέφυγαν άλλα φαβορί, όπως το Kansas και το Duke.

Στις ΗΠΑ βρήκαν ήδη και τον τίτλο: “Blue blood Vs. New blood”. Κοινώς, “μπλε αίμα” (North Carolina, από τα χρώματα του σχολείου) εναντίον “νέου αίματος” (Gonzaga επειδή είναι η πρώτη του παρουσία σε Τελικό του NCAA). Καλοί οι τίτλοι βέβαια, αλλά το θέμα είναι τι συμβαίνει στο γήπεδο. Εκεί όπου όλοι περιμένουν μία μεγάλη μάχη ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες.

Άμυνα Vs. Ριμπάουντ

Gonzaga players and coaches celebrate in the closing minutes of a win over Xavier during the second half of an NCAA Tournament college basketball regional final game Saturday, March 25, 2017, in San Jose, Calif. (AP Photo/Ben Margot)
AP Photo/Ben Margot AP

AP Photo/Ben Margot

Το North Carolina έχε κατά πολλούς το πλεονέκτημα. Οι “Tar Heels” πέρασαν υψηλότερα εμπόδια για να φτάσουν μέχρι εδώ, αποκλείοντας κατά σειρά το Νο4 (Butler) και το Νο2 (Kentucky) της Περιφέρειάς του πριν αποκλείσει στον ημιτελικό του Final Four το Νο3 της Midwest (Oregon). Το Gonzaga από την πλευρά του θεωρήθηκε από αρκετούς ως “τυχερό”, αφού στον Τελικό της Περιφέρειάς του κέρδισε άνετα το Νο11 της West Region (Xavier) και στον Ημιτελικό το Νο7 της East Region (South Carolina). “ Κανείς δεν φτάνει κατά λάθος τόσο μακριά” τόνισε ο ηγέτης του Gonzaga, Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, όταν ρωτήθηκε σχετικά. Και δεν έχει άδικο.

Ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει για το Gonzaga. Στο τέλος της ημέρας όμως δεν φταίει αυτό αν ομάδες όπως το Duke και το Arizona έπεσαν θύματα έκπληξης σε προηγούμενους γύρους. Και σίγουρα δε μπορεί να πει κανείς ότι έφτασε κατά τύχη τόσο μακριά η ομάδα με την καλύτερη άμυνα της φετινής σεζόν στο NCAA και έχει πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον 5ο (Ζακ Κόλινς, πάουερ φόργουορντ, 2.13 μέτρα) να είναι και το καλύτερο prospect του Τελικού, αφού κατά πολλούς θα επιλεγεί μέσα στις πρώτες 15 θέσεις. Ο Ουίλιαμς-Γκρος (16.9 πόντοι, 5.9 ριμπάουντ, 4.7 ασίστ φέτος) και ο ύψους 2.18 μέτρων Πρζέμεκ Καρνόσκι (12.3 πόντοι, 5.8 ριμπάουντ) είναι βέβαια οι κινητήριοι μοχλοί της ομάδας.

Το North Carolina από την πλευρά του έχει όνομα βαρύ σαν ιστορία. Πέρυσι έφτασε ένα σουτ μακριά από το Πρωτάθλημα. Αυτό του Κρις Τζένκινς του Villanova με το οποίο “ράγισε” τις καρδιές όλων. Οι παίκτες που συνθέτουν την βασική πεντάδα της ομάδας την φετινή σεζόν έζησαν το σοκ πέρυσι και θέλουν να πάρουν το Πρωτάθλημα φέτος, στηριζόμενοι στο γεγονός ότι είναι η καλύτερη ομάδα στον τομέα των ριμπάουντ στην Λίγκα και έχουν στην θέση του ηγέτη τον Τζάστιν Τζάκσον (18.3 πόντοι, 4.7 ριμπαόυντ), έναν σύγχρονο φόργουορντ που στο προσεχές ντραφτ αναμένεται να καταλήξει στα τέλη του πρώτου γύρου. Στο πλευρό του υπάρχουν ο Τζόελ Μπέρι ΙΙ (14.5 πόντοι), ο οποίος παίζει με διάστρεμμα και στους δύο αστραγάλους και θα κληθεί να μαρκάρει τον Ουίλιαμς-Γκρος, και ο μεγάλος σταρ του ημιτελικού με το Oregon , Κένετι Μικς (12.7 πόντοι και 9.4 ριμπάουντ), ο οποίος θα κληθεί να τα βάλει με την πανίσχυρη γραμμή ψηλών των “Bulldogs”.

Gonzaga ή North Carolina λοιπόν; Θα κατακτήσουν τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους οι πρώτοι ή θα έρθει η απόλυτη εξιλέωση για τους δεύτερους μετά την απώλεια του περσινού Τελικού; Η απάντησε σε μερικές ώρες.

AP Photo/David J. Phillip

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ